Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΣτΕ: Δεκτή αίτηση πτυχιούχου ΤΕΙ για αποζημίωση


ted78

Recommended Posts

πρώην πρωθυπουργός μας, έκανε καριέρα πάνω από τριάντα χρόνια ως οικονομολόγος και καθηγητής οικονομικών με βασικό πτυχίο φυσικής, μεταπτυχιακό ηλεκτρολόγου και διδακτορικό στα οικονομικά

 

 Καλά αυτό δεν μου λέει και τίποτα γιατί και ο Παπουτσής διορίστηκε στην Παγκόσμια  Τράπεζα.

Αν και μηχανικοί που ασχολούνται αργότερα με οικονομικά πιστεύω ότι είναι καλύτεροι από τους οικονομολόγους οι οποίοι συνήθως είναι μέτριοι στα μαθηματικά.

 

Συνάδελφε μιλάμε για μεταπτυχιακό στο ΙΔΙΟ αντικειμενο με το πρώτο πτυχίο και ναι μάντεψε ! Ακόμα και στην Ελλάδα πλεον οι λογιστές Τ.Ε με μεταπτυχιακό γράφονται στο οικονομικό επιμελητήριο

 

  Η εγγραφή στο οικονομικό επιμελητήριο σου δίνει Ε.Δ. ;

Aπό όσο ξέρω πλέον δεν είναι καν υποχρεωτική η εγγραφή στο οικονομικό επιμελητήριο για να ασκήσεις το επάγγελμα του λογιστή.

Θες παράδειγμα στον κλαδο μας?

Όσοι τελειώσουν μονο Bachelor (BSc) στο εξωτερικό 3 χρόνια συνηθως Αγγλία δεν τους αναγνωρίζονται επαγγελματικα΄δικαιώματα διπλωματούχου

όσοι συνεχισουν και MSc στο ίδιο αντικείμενο τους αναγνωριζουμε κανονικά όλα τα δικαιώματα

   Όχι πάντα. Από όσο ξέρω από φίλους μου , συνήθως το ΔΟΑΤΑΠ βγάζει κάποια μαθήματα.

 

 

Άλλο παράδειγμα? Μητρώω μελετητών ...

 Αν πρόκειται για τη χορήγηση της κατηγορίας -27- (ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ), απαιτείταιαναλυτική κατάσταση διδαχθέντων μαθημάτων βασικού πτυχίου και τυχόν πιστοποιητικά MASTER ή λοιπών σπουδώ

 

 

 Αυτό μάλλον έγινε για να αποκαταστήσει την αρχική αδικία όπου ΜΠΕ κατηγορίας π.χ. 4 υπέγραφε ο οποισδήποτε πτυχιούχος

Αλλά πάλι μη νομίζεις ότι το δίνουν και δύσκολα.

 

 

 

Θα αναφέρεσε σε εργαστηριακούς βοηθούς οι οποίοι δεν θεωρούνται διδακτικό προσωπικό.

 

 

  Πλάκα κάνεις Σταύρο , εδώ υπάρχουν ακόμα καθηγητές που τέλειωσαν απλά τη σχολή εργοδηγών.

Τμήμα Έργων Υποδομής ΤΕΙ Λάρισας.

Μόνο 3 καθηγητές έχουν διδακτορικό ( Οι 3 πρώτοι) .Πόσα είναι τα μαθήματα , 40 - 45 ;

http://www.civil.teilar.gr/?q=node/12

 

Tα πράγματα είναι λίγο καλύτερα στους Ηλεκτρολόγους όπου υπάρχουν 5 με διδακτορικό  εκ των οποίων οι δύο είναι Χημικοί.

http://users.teilar.gr/~maglaras/personel.html

Edited by spy1551
Link to comment
Share on other sites

Τα μαθήματα είναι 40 , αλλά δεν τα κάνουν όλα ΠΜ , που έχει εκεί . Προφανώς υπάρχουν καιι του γενικού τμήματος .

 

Πάντως εγώ επειδή αυτό το τμήμα έχω τελειώσει πριν 30-35 χρόνια , τότε είχε και δομικούς και ΕΥ , οι καθηγητές του γενικού τμήματος είχαν διδακτορικά και έκαναν γύρω στα 10-15 μαθήματα από τα 42 της εποχής εκείνης .

 

Από τους ΠΜ διδακτορικά είχαν 2-3 , άλλοι τόσοι μεταπτυχιακά και απλό πτυχίο πολυτεχνείου οι υπόλοιποι .

 

Και τότε πολιτικός μηχανικός με διδακτορικό , ήταν γενικά σπάνιο πράγμα , αφού υπήρχε πολύ δουλειά στον ιδιωτικό τομέα , ενώ ο ΑΜ του ΤΕΕ μόλις πλησίαζε τις 20000 . 

 

Τώρα μου κάνει εντύπωση που υπάρχουν ακόμα χωρίς διδακτορικό , αφού από τους καθηγητές που είχα εγώ τότε , μόνο ο μικρός Λόκκας έχει μείνει .

 

Λογικό άλλωστε , αφού είναι πάνω από 30 χρόνια που τελείωσα .

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, άλλο πράγμα οι πανελλήνιες και οι επίδοσεις μας σε αυτές, άλλο πράγμα το επίπεδο σπουδών αλλά και το περιεχόμενο που προσφέρει κάθε σχολή και άλλο πράγμα τα επαγγελματικά δικαιώματα.

Edited by Ioannis K. Geronikos
Link to comment
Share on other sites

αρχισαν παλι οι κομπλεξισμοι .....
ελεος ρεεεεεεεεεεεεεε !
σας πετανε το ψαρακι ... και φαγωνεστε αμεσως !
ελεος .

εδω δουλειες δεν υπαρχουν ... δικαιώματα ψαχνουμε !

Link to comment
Share on other sites

Για να μην λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του: http://archive.minedu.gov.gr/el_ec_page244.htm

 

"Προϋπόθεση για εκλογή Καθηγητή Τ.Ε.Ι., Αναπληρωτή Καθηγητή Τ.Ε.Ι. και Επίκουρου Καθηγητή Τ.Ε.Ι. είναι η κατοχή διδακτορικού διπλώματος και για την εκλογή σε θέση Καθηγητή Εφαρμογών Τ.Ε.Ι., η κατοχή τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών."

Link to comment
Share on other sites

 Η εγγραφή στο οικονομικό επιμελητήριο σου δίνει Ε.Δ. ?

http://www.oe-e.gr/oe/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=79&Itemid=142&lang=el

 

Στο Π.Δ. 475/91 «περί οικονομολογικού επαγγέλματος και της άδειας ασκήσεως του» περιγράφονται οι δραστηριότητες του οικονομολογικού επαγγέλματος οι οποίες  ειδικότερα   είναι:

....... Προϋπόθεση για την χορήγηση της άδειας ασκήσεως οικονομολογικού επαγγέλματος  αποτελεί η ιδιότητα του μέλους του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας    (ΟΕΕ) κατά τις διατάξεις του αρθρου 3 του Ν. 1100/1980 όπως    ισχύει.Η άδεια ασκήσεως οικονομολογικού επαγγέλματος, χορηγείται με    απόφαση της Κ Δ ή της αρμόδιας Τοπικής Διοίκησης Περιφερειακού Τμήματος του ΟΕΕ, μετά από αιτιολογημένη εισήγηση τριμελούς επιτροπής. 

 

 

 Όχι πάντα. Από όσο ξέρω από φίλους μου , συνήθως το ΔΟΑΤΑΠ βγάζει κάποια μαθήματα

Πάντα, Σε αυτούς που έχουν μόνο  BSc από Αγγλία τι γίνεται όμως? ΔΕΝ τους βάζουν μαθήματα και δεν τους αναγνωρίζουν επ. δικαιώματα. επομένως το MSc δίνει επαγγελματικα΄δικαιώματα σε όσους έρχονται από Αγγλία ,χωρίς αυτό απλά ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ οτι και να κάνουν....που ακριβως διαφωνείς ?

 

 

 Αυτό μάλλον έγινε για να αποκαταστήσει την αρχική αδικία όπου ΜΠΕ κατηγορίας π.χ. 4 υπέγραφε ο οποισδήποτε πτυχιούχος

Αλλά πάλι μη νομίζεις ότι το δίνουν και δύσκολα.

 

 

Πανεύκολα το δίνουν αλλα΄δεν είναι αυτό το ζητημα, το ζήτημα είναι οτι υπάρχει πρόβλεψη οτι το μαστερ σου δίνει επαγγελματικά δικαιώματα στον τομεα αν δεν επαρκεί το βασικό πτυχιο

 

Spy υπόψην οτι με το σκεπτικό σου αφού τα Ε.Δ δινονται μονο με το πρώτο πτυχιο οι Τ.Ε έχουν αναγνωρισμενο πρώτο πτυχίο σαν BSc παντου στην ευρώπη (το ΥΠ παιδείας το λέει όχι εγω)  αρα θα επρεπε σύμφωνα με εσένα  να είχαν ήδη τα ίδια ακριβώς επαγγελματικα΄δικαιώματα με τους διπλωματουχους 

Edited by ZaXoYs
Link to comment
Share on other sites

  Και οι παλιοί που δεν είχαν , απολύθηκαν ;

Δες τα link που παρέθεσα.Στις Σέρρες σε σχέση με τη Λάρισα υπάρχουν πολύ περισσότεροι καθηγητές με διδακτορικά.

 

 

Πάντα, Σε αυτούς που έχουν μόνο  BSc από Αγγλία τι γίνεται όμως? ΔΕΝ τους βάζουν μαθήματα και δεν τους αναγνωρίζουν επ. δικαιώματα. επομένως το MSc δίνει επαγγελματικα΄δικαιώματα σε όσους έρχονται από Αγγλία ,χωρίς αυτό απλά ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ οτι και να κάνουν....που ακριβως διαφωνείς ?

@Zaxous , το πρόβλημα με αυτούς που έχουν μόνο BSc είναι ότι είναι 3ετείς οι σπουδές . Αλλά αυτό είναι το Αγγλικό μοντέλο.

Σε άλλες χώρες ισχύει το ενιαίο δίπλωμα.

Απλά  θεωρώ ότι συγκρίνουμε διαφορετικά συστήματα.

Προϋπόθεση για την χορήγηση της άδειας ασκήσεως οικονομολογικού επαγγέλματος  αποτελεί η ιδιότητα του μέλους του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας    (ΟΕΕ

 

Με το πολυνομοσχέδιο καταργήθηκε η απαίτηση εγγραφής στον ΟΕΕ.

http://www.oe-e.gr/oe/images/stories/pdfs/ANAGELIA_EN_FISIKA1.pdf

 

 

Πανεύκολα το δίνουν αλλα΄δεν είναι αυτό το ζητημα, το ζήτημα είναι οτι υπάρχει πρόβλεψη οτι το μαστερ σου δίνει επαγγελματικά δικαιώματα στον τομεα αν δεν επαρκεί το βασικό πτυχιο

 

 Με τη λογική των μελετητικών και εργοληπτικών πτυχίων του Δημοσίου και η εμπειρία σου δίνει πρόσθετα Ε.Δ.

Edited by spy1551
Link to comment
Share on other sites

Από τα 4 σημεία που έγραψα παραπάνω περίμενα ότι εσύ θα συμφωνούσες μόνο στα 2 τελευταία. Μην προσπαθείς όμως να ανοίξεις μια κόντρα που δεν οδηγεί πουθενά. 

Μέχρι πρότινος στα ΤΕΙ δίδασκαν μη διδάκτορες. Το επίπεδο των φοιτητών ήταν σαφώς χαμηλότερο. Το επίπεδο έρευνας επίσης (Σύγκρινέ μου τώρα το ΕΜΠ με το ΤΕΙ Αθήνας...). Αν έχουν αρθεί όλες αυτές οι διαφορές και μπορούν να είναι ισότιμα τα ΤΕΙ με τα Πολυτεχνεία όσο είναι το University of Glaskow με το Imperial, τότε πάσο...Αλλά νομίζω ότι οι διαφορές ήταν μεγαλύτερες (μέχρι πρότινος τουλάχιστον).

 

 

Λάθος κάνεις αγαπητέ. Στο τμήμα μου στο ΤΕΙ Αθήνας απο οτι οποίο αποφοίτησα το 2009, όλοι οι καθηγητές στις θεωρίες ήταν διδακτορες. Επιτέλους να τελειώνει αυτή η καραμέλα. Οι μόνοι που δεν ήταν διδάκτορες ήταν κάτι καθηγητές εφαρμογών στα εργαστήρια που είχαν μόνο ένα πτυχίο ΤΕΙ-ΚΑΤΕΕ-υπομηχανικού. Οι περισσότεροι από αυτούς σιγά σιγά βγαίνουν στην σύνταξη και οι νέοι που καλύπτουν τις θέσεις τους έχουν αρκετά καλές σπουδές, σίγουρα μεταπτυχιακό αλλά και διδακτορικό.

 

Επίσης για το θέμα της ισοτιμίας, δεν ζήτησε κανένας απόφοιτος ΤΕΙ να εξισωθεί με το πολυτεχνείο. Ζητάμε να αποκτήσουμε ΕΔ σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών μας. Αυτό επιχειρήθηκε πάμπολες φορές (ΠΔ ΣΑΤΕ-ΣΑΠΕ 2009 κτλ) δεν θα κάτσω να αναφέρω το παρασκήνιο, το ΤΕΕ όμως μπλόκαρε λυσαλέα όλες τις προσπάθειες.

 

Τώρα τα πράγματα θα μπούν σε μια σειρά είτε αρέσει στο ΤΕΕ είτε όχι.

Link to comment
Share on other sites

Στο ΟΕΕ εγγράφονται όσοι ασκούν το επάγγελμα του οικονομολόγου . Γιά του λογιστή προφανώς και έπρεπε να καταργηθεί αφού οι σχολές λογιστικής ήταν πάντα στα τει , ενώ υπάρχουν και οι σχολές βοηθών λογιστών της μέσης εκπαίδευσης που τους δίνουν περιορισμένα δικαιώματα .

 

Οσοι καθηγητές δεν είχαν διδακτορικό , μπήκαν σε προσωποπαγείς θέσεις και ανάλογα με την ηλικία τους , κάποιοι απέκτησαν .

 

Στην βαθμίδα του καθηγητού πάντως υπήρχαν πολλοί διδάκτορες από την δεκαετία του 70 , όπως είπα και πιό πάνω .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.