Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α02] Απαγόρευση υπαγωγής στο Ν. 4178/13 (ποια ακίνητα εξαιρούνται)


Recommended Posts

Επειδή απαγορεύεται λεβητοστάσιο σε εξώστη και σκέφτομαι μήπως είναι διαφορετικό από το κλείσιμο ενός εξώστη και για λόγους ασφαλείας ότι απαγορεύεται να ενταχθεί και στον νόμο( αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό και είπα να ρωτήσω)

 

ευχαριστώ

Απαγόρευση για λόγους ασφαλείας ο ν. 4178 δεν έχει. Ο ν. 4178 τα ξεπλένει όλα....Ρητή απαγόρευση για εγκατάσταση δεν υπάρχει, αλλά από κει και πέρα, ο προβληματισμός σου είναι πολύ σωστός. Μήπως όταν ρυθμίζει κανείς ανελκυστήρα (φρεάτιο κ εγκατάσταση) χωρίς άδεια δεν είναι κάτι ανάλογο? Μήπως όλο αυτό πανηγυράκι με τα ΔΕ.ΔΟ.Τ.Α δεν είναι κάτι αντίστοιχο?

Στην ουσία δεν υπογράφεις βεβαίωση για λειτουργία και καλή εκτέλεση του συστήματος θέρμανσης.

Βεβαίως νομικός δεν είμαι και δεν μπορώ να ξέρω, αν και με ποιο τρόπο στο μέλλον, ο μηχανικός που ενεπλάκη στη ρύθμιση λεβητοστασίου μπορεί να βρεθεί κατηγορούμενος για μια σωματική βλάβη που προήλθε από την προαναφερθείσα εγκατάσταση, ως έμμεσα υπεύθυνος, λόγω του επιστημονικού του ρόλου, που ενώ μπορούσε να μην υπογράψει, να κοινοποιήσει το πρόβλημα και να περιορίσει ακόμη και τους κινδύνους που απορρέουν από μια παράνομη εγκατάσταση προτείνοντας μέτρα, δεν το έπραξε. 

Ο φίλος μας ο Δημήτρης είναι ο πλέον αρμόδιος να μας διαφωτίσει επί του νομικού θέματος. 

Καλημέρα σε όλους.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

.....με μια ωραιότατη κι έξυπνη αναφορά στη σύμβαση που υπογράφεται με τον εκάστοτε πελάτη, γίνονται όλα ..."ωραία" για το μηχανικό!!!! Διαβάστε προσεκτικά αυτή που έχω ανεβάσει στα downloads....

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι Καλησπέρα.

Ίσως και να έχει απαντηθεί αλλά θα με βοηθούσατε να το λέγαμε πάλι.

Σε δυόροφο ακίνητο με οικ. άδεια το 1982(το οποίο σύμφωνα με τις Ζώνες Ασφαλείας είναι εντός αυτών) έχει γίνει αυθαίρετη προέκταση προς την πλευρά του βασικού οδικού δικτ'ύου και εντός και του 50% των Ζ.Α. Μπορεί να τακτοποιηθεί σύμφωνα με το ν.4178/2013 - άρθρο 2 παρ. δ - λόγω ότι χορηγηθεί νομίμως άδεια σε μη συννομη σημερινή θέση? ή θα πρέπει να αποδειχθεί ότι η αυθαιρεσία προυφίστανται του 1998?(Π.Δ. για Ζ.Α.) 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

ΒΔ/30-12-64 (ΦΕΚ-9/Α/16-1-65) 

ΒΔ/23-10-59 (ΦΕΚ-252/Α/14-11-59) 

Με βάση τα παραπάνω ΦΕΚ, έλεγξε τις υποχρεωτικές αποστάσεις που ορίζουν στη δική σου περίπτωση, με την προυπόθεση ότι αυθαίρετη κατασκευή έχει υλοποιηθεί πριν το 1993.

Αν έχει γίνει ανάμεσα στις 2-9-93 και 15-7-98, ισχύει το ΠΔ-347/93 (ΦΕΚ-146/Α/2-9-93) και μετά την 15-7-98 ισχύει το ΠΔ 209/98 μέχρι σήμερα.

Με βάση λοιπόν τον αποδεδειγμένο χρόνο τέλεσης της αυθαίρετης προσθήκης θα κάνεις τον έλεγχο για το 50% της ζώνης ασφαλείας όπως ορίζεται στο αντίστοιχο ΦΕΚ.

Link to comment
Share on other sites

Στον  δ οροφο διαμερισματος υπαρχει  οριζοντια ιδιοκτησια και στο συμβολαιο αναφερει οτι εχει και την αποκλειστικη χρηση τμηματος (10μ2) απο την υπολοιπη ταρατσα.Εχει κατασκευαστει ξυλινη κεραμοσκεπη -ανοιχτος χωρος  (περιλαμβανει οχι μονο την επιφανεια 10μ2 αλλα και το περισσοτερο μερος της υπολοιπης ταρατσας(στατικα εξαρτημενο συστημα)) Το φρυδι της  μονοριχτης στεγης εχει το ιδιο πλατος με τον υποκειμενο μη βατο  εξωστη(εξωστης πανω απο τον δρομο).Με επηρεαζει στην βεβαιωση αυτο? Επισης η επιφανεια αυτη ειναι ουσιαστικα κοινοκτητος χωρος -χωρις χιλιοστα - με αποκλειστικη χρηση για το διαμερισμα .Μπορω να δωσω την βεβαιωση αφου συμφωνα με το αρθρο 3 δεν εξεταζω τους κοινοκτητους και κοινοχρηστους χωρους ?

Link to comment
Share on other sites

Ξέρει κανείς τι γίνεται σε αυθαίρετο που βρίσκεται εντός απόστασης 20 m από καλώδια υψηλής τάσης 150 KW?εχω την εντύπωση οτι μπορεί να ενταχθεί. Αλλά αυτό με τις δουλειες εκατέρωθεν του άξονα των καλωδίων με προβληματίζει...

Link to comment
Share on other sites

η απαγόρευση ισχύει για εκτός σχεδίου/οικισμού εντός απόστασης 20 μ. από τον άξονα διέλευσης αγωγών μεταφοράς υψηλής τάσης 150 kw και άνω. Αν είσαι μέσα σε μια τέτοια ζώνη δεν μπορεί να το υπάγεις στη ρύθμιση. 

Link to comment
Share on other sites

Είναι εκτός σχεδίου, εντός 20 m με γραμμές μεταφοράς 150  KW. Ο νόμος λέει "..αγωγών μεταφοράς υψηλής τάσης ρεύματος άνω των 150  KW " όχι και άνω.Αλλά απ όσο ξέρω υπάρχουν δουλείες για αυτές τις περιπτώσεις...Τι γίνεται?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.