Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Χμμ... δεν θα στο συνιστούσα, καθώς έχουν δει ότι να ναι τα ματάκια μου από άδειες ΕΟΤ (ιδίως παλιές), σε σχέση με την ο.α. και τελικά με την πραγματικότητα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • Απαντήσεις 496
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα συνάδελφοι,

αντιμετωπίζω και εγώ μια ανάλογη περίπτωση με αυτές που αναφέρονται παραπάνω.

Διώροφη οικοδομή εντος σχεδίου πόλης, στο ισόγειο υπάρχει λιθόκτιστη αποθήκη 155μ² (πλήρης κάλυψη οικοπέδου) προ έτους 1955 (συμβόλαιο 1950) και στον πρώτο όροφο κατοικία 127μ². Μετά απο έρευνα στο αρχείο της πολεοδομίας βρέθηκε οτι στον πρώτο όροφο είχε εκδοθει η ΟΑ .../1957. Οι ιδιοκτήτες δεν έχουν το φάκελο της ΟΑ ουτε το στέλεχος καθώς επίσης απο το αρχείο της πολεοδομίας εχει καταστραφεί ολόκληρος ο φάκελος σύμφωνα με βεβαίωση που έχει εκδοθεί απο την υπηρεσία. Το σχέδιο πόλης εγκρίθηκε το 1958 με αποτέλεσμα να ρυμοτομεί ενα τμήμα της οικοδομής 6μ² στο ισόγειο και αντίστοιχα στον Α' όροφο, πράξη εφαρμογής δεν έχουμε.

Ο αρχικός ιδιοκτήτης έχει 100% κυριοτητα στο ισόγειο. Με συμβολαιο του 1957 (πριν την ΟΑ) για την αερινη στήλη κρατάει το 50% αυτος και πουλάει στη συζυγο του το υπόλοιπο 50%.Έκτοτε εκδόθηκε η ΟΑ ../1957. Επίσης να συμπληρώσω οτι το συμβόλαιο του 1957 συνοδεύεται απο τοπογραφικό του 1957 στο οποίο φαίνεται το ρυμοτομούμενο τμήμα, που πιθανότατα σημαίνει οτι υπήρχε παλαιότερο σχέδιο πόλης απο αυτό του 1958 που ισχύει ακόμα και σήμερα. Πλέον εχουν πεθανει και οι δύο και με διαθήκη αφήνει ο πρώτος το ισόγειο 100% στον εγγονό του, το ποσοστο του 50% του Α' ορόφου και την αερινή στήλη στην εγγονή του και η συζυγός του με διαθήκη αφήνει το υπόλοιπο 50% του Α' ορόφου στα ανίψια της (25%+25%). Ο εγγονός θέλει να πουλήσει την ισόγεια αποθήκη αλλά πρώτα πρέπει να γίνει πίνακας κατανομής χιλιοστών, που αυτο σημαίνει την πλήρη αποτύπωση της οικοδομής και εδώ τίθενται τα εξής ερωτήματα:

  1. Αρχικά πρέπει να ελέγξω την νομιμότητα των υφιστάμενων κτισμάτων (ισόγειο νομίμως υφιστάμενο προ 1955) και Α' οροφος σύμφωνα με την ΟΑ που δεν υπάρχει! Θα πρέπει να γίνει ανασύσταση φακέλου; Πως ξέρω οτι τα μ² του Α' ορόφου που προκύπτουν σήμερα συμφωνούν με την ΟΑ του 1957;
  2. Μπόρει να υπαχθεί στο 4178 ως προ του 75 ο Α' όροφος ή προκύπτει πρόβλημα επειδή υπήρχε ΟΑ και επίσης ρυμοτομούμενο τμήμα; Αν ναι, θα δηλωθεί χωρίς ΟΑ στο σύστημα;
  3. Θα μπορέσει να γίνει πωλητήριο συμβόλαιο αφού υπάρχει ρυμοτομούμενο τμήμα;
  4. Επιτρεπόταν το 1957 το περίγραμμα του Α' ορόφου να ακολουθεί το περίγραμμα του ρυμοτομούμενου τμήματος του ισογείου;

 

Θα ήταν πολύτιμη η βοήθεια σας αν κάποιος απο εσάς γνωρίζει ή έχει αντιμετωπίσει κάτι ανάλογο!

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

διαβάζοντας μερικές απαντήσεις στο θέμα βλέπω να προχωράτε όλοι σε ανασύσταση αδείας σε περιπτώσεις απώλειας της άδειας.

 

δηλαδή για να καταλάβω σε περίπτωση που υπάρχει μόνο το στέλεχος της αδείας κάνουμε μια αποτύπωση και ΑΝ είμαστε οκ στο περίγραμμα που δείχνει το στέλεχος "όλα καλά"???

με τα εσωτερικά χωρίσματα τι γίνεται??? μηχανολογικά??? στατικά??? τα δεχόμαστε ως έχουν στην υπάρχουσα κατάσταση???

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους,

 

Θα ήθελα τη βοήθεια σας σε μια περίπτωση απώλειας φακέλου που έχω.

 

Σε οικ. άδεια του 80 γίνεται αναθεώρηση ως προς την κατάργηση του υπογείου και την τροποποίηση του 1ου ορόφου.

Στην Πολεοδομία βρίσκω τον αρχικό φάκελο της οικοδομής αλλά έχει χαθεί ο φάκελος της αναθεώρησης.

 

Από το αρχείο του ιδιοκτήτη βρίσκω τα πρωτότυπα εγκεκριμένα σχέδια της αναθεώρησης, ήτοι: νέα κάτοψη 1ου ορόφου και νέα τομή (χωρίς υπόγειο) με ημερομηνίες έγκρισης  σύμφωνες με την ημερομηνία της αναθεώρησης.

 

Θα ήθελα τη γνώμη σας για τα εξής:

 

(1) Μπορώ να κάνω ρύθμιση βασιζόμενη στα σχέδια της σειράς του ιδιοκτήτη;

 

(2) Μπορώ να κάνω ανασύσταση με τη σειρά του ιδιοκτήτη; Δηλαδή να ζητήσω να ανασυντάξουν τον φάκελο με φωτοτυπίες της σειράς του ιδιοκτήτη.

Γιατί να μπω στην κοστοβόρα και χρονοβόρα διαδικασία να κάνω τον φάκελο αποτύπωσης της περίπτωσης γ του άρθρου 11 του ν.4178, τη στιγμή που ο φάκελος χάθηκε με υπαιτιότητα της Υπηρεσίας και έχω εγκεκριμένα σχέδια.

 

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις! 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα myri!

Αυτά τα πρωτότυπα εγκεκριμένα που αναφέρεις προφανώς φέρουν τη σφραγίδα της υπηρεσίας, σωστά?

Εάν ναι, θεωρώ πως μπορείς να κάνεις και το 1 και το 2 (άσχετα αν το 2 είναι πλεονασμός).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ  yian!!!!!  :smile: 

 

Ναι φέρουν τη σφραγίδα!

 
Σκέφτομαι να κάνω πρώτα το (1) και εν καιρώ, λέω να κάνω και το (2) διότι ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί και αυτά να χαθούν και μετά να ψαχνόμαστε όλοι μαζί!
Link to comment
Share on other sites

Κάνε το (1) χωρίς φόβο και ας είναι καλά η ηλεκτρονική ταυτότητα μετά...Εξάλλου τα σχέδια των ρυθμίσεων επέχουν θέση εγκεκριμένων διαφορετικά δεν θα τα ζητούσαν σε άδειες προσθήκης 8-)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας έχω μια περίπτωση τακτοποίησης μεζονέτας εντός σχεδίου . Έχω βρει τοπογραφικό, άδεια, κατόψεις, αλλά δεν βρίσκω όψεις και τομές και στο διάγραμμα κάλυψης δεν υπάρχει μια σχηματική τομή . Να προχωρήσω σε ανασύσταση για την τομή ή όχι και να περάσω μια δική μου μέσα στο σύστημα.

Link to comment
Share on other sites

Θα πρότεινα να περάσεις μια δική σου ως αποτέλεσμα αποτύπωσης. Λιγότερος κόπος, τρέξιμο, φασαρία...Εξάλλου έχεις την εγκεκριμένη κάτοψη ως οδηγό για τον έλεγχο των υπερβάσεων.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.