Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α16] Αυθαίρετες κατασκευές Δημοσίου ενδιαφέροντος


Recommended Posts

Καλημέρα Βασίλη,

 

Στο παραπάνω εννοούσα μόνο τον τρόπο χειρισμού της δήλωσης.

Αποκλειστικά για την είσπραξη ή την απαλλαγή από το πρόστιμο. Δεν ερευνάται η ουσία του ιδιοκτησιακού ...

Το τι γίνεται και ποιός δηλώνει σ' όλη την Ελλάδα είναι "αδιάφορο" ... αν αρχίσουμε να το ψάχνουμε θα γεμίσουμε ΣΥΠΟΘΑ ...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 275
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδερφοι γνωρίζει κανεις τι γινεται με τισ τακτοποιησεις εκκλησιαστικων ακινητων και εκτος από τους ναους που δεν εχουν παραβολα τα κτισματα που βρίσκονται εντος οικοπεδου ενοριας(π.χ. κατοικια και αποθηκη του παπα) τακτοποιουνται και αυτα χωρις παραβολο?
υπαρχει κάποια τροπολογια στο ν.4258?





Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Χρησιμοποιείστε σας παρακαλώ την εντολή "Επεξεργασία" και διορθώστε ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ  πριν από κάθε ερώτημα.
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Didonis Edited by akius
Link to comment
Share on other sites

αρθρο 16

«δ) που ανήκουν σε Ν.Π.Δ.Δ. ή νομικά πρόσωπα του άρθρου 4 του ν. 3647/2008 (Α' 37) και χρησιμοποιούνται τόσο αυτές όσο και οι βοηθητικοί, συμπληρωματικοί και υποστηρικτικοί τους χώροι, ως οργανωμένα και ενιαία σύνολα, για την εξυπηρέτηση λατρευτικών και θρησκευτικών σκοπών των γνωστών θρησκειών και δογμάτων.»

 

υπαρχει στα νταουνλοουντς κωδικοποιημενος ο 4178

 

υγ

για το σπιτι του παπα, αφου δεν ειναι δικο του, αλλα διαμενει σε αυτο ο  παπας,

.....μαλλον ειναι "υποστηρικτικος χωρος"

 

    βάλτο......

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Ν 4237/14 ΦΕΚ 36 α /2014 στο άρθρο 1

http://www.forin.gr/laws/law/3142/ruthmish-thematwn-ths-admhe-a-e-kai-alles-diatakseis

αντικαθίσταται η περίπτωση δ της παραγράφου 1 του άρθρου 16 του Ν. 4178/2013 (Α’ 174), ως εξής : «νομιμοποιούνται αυθαίρετες κατασκευές που ανήκουν σε ΝΠΔΔ ή νομικά πρόσωπα του άρθρου 4 του Ν. 3647/2008 (Α’ 37)

       

 (σ.σ Αρθρο 4 Ν 3647/2008  Βακούφια με ακίνητη περιουσία

 1. Τα υπάρχοντα Βακούφια που περιλαμβάνουν ακίνητη περιουσία αποτελούν, από της ενάρξεως ισχύος του παρόντος νόμου, χωριστά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και λογίζονται ως κοινωφελή ιδρύματα που λειτουργούν προς εξυπηρέτηση του σκοπού για τον οποίον έχουν συσταθεί.

2. Βακούφια υπό την έννοια της προηγούμενης παραγράφου θεωρούνται και τα δημόσια μουσουλμανικά νεκροταφεία που βρίσκονται στους Νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου.

3. Δεν θεωρούνται νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου τα Βακούφια που προορίζονται προς κοινή χρήση σύμφωνα με το άρθρο 967 του Α.Κ)

και χρησιμοποιούνται τόσο αυτές όσο και οι βοηθητικοί, συμπληρωματικοί και υποστηρικτικοί χώροι, ως οργανωμένα και ενιαία σύνολα, για την εξυπηρέτηση λατρευτικών και θρησκευτικών σκοπών των γνωστών θρησκειών και δογμάτων.»

ν 4301/223α/7-10-14 

 

1.      Η διάταξη της περίπτωσης δ΄της παρ. 1 του άρθρου 16 του ν. 4178/2013 (Α΄174), όπως αυτή αντικαταστάθηκε με το άρθρο 10 του ν. 4237/2014 (Α΄ 36), εφαρμόζεται και για τους αντίστοιχους χώρους των Ν.Π.Ι.Δ. του άρθρου 1 παρ. 4 του ν. 590/1977 (Α΄146) http://efimeriosgr.blogspot.gr/2010/11/2-59077-146.html

(σ.σ άρθρο 1 παρ 4  4. Κατά τας νομικάς αυτών σχέσεις η Εκκλησία της Ελλάδος αι Μητροπόλεις, αι Ενορίαι μετά των Ενοριακών αυτών Ναών, αι Μοναί, η Αποστολική Διακονία, ο ΟΔΕΠ (σ.σ http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/commitees/ekyo/ekyo.htm ) , το ΤΑΚΕ, το Διορθόδοξον Κέντρον της Εκκλησίας της Ελλάδος, είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. το Εκκλησιαστικόν Ορφανοτροφείον Βουλιαγμένης , ως και τα λοιπά Εκκλησιαστικά Καθιδρύματα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Μητροπόλεων, τα λειτουργούντα μέχρι της ισχύος του παρόντος και κεκτημένα νομικήν προσωπικότητα, είναι Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου λειτουργούν δε επί τη βάσει των υφισταμένων μέχρι σήμερα οργανισμών αυτών, οίτινες δύνανται να συμπληρώνται και να τροποποιώνται εφ εξής δια κανονιστικών αποφάσεων, εκδιδομένων υπό του οικείου Αρχιερέως, δι'ων θα ρυθμίζονται τα της διοικήσεως, διαχειρίσεως ελέγχου και εν γένει λειτουργίας αυτών, ως και τα της υπηρεσιακής εν γένει καταστάσεως του προσωπικού αυτών), του άρθρου 10 παρ. 11 του ν.4149/1961 (Α΄41), που προστίθεται με το άρθρο 19 παρ. 1 του παρόντος νόμου και του άρθρου 21 του παρόντος νόμου. (σ.σ αφορά Εκκλησία Κρήτης) (αφορά Εκκλησία  Δωδεκανήσου)

ν 4301/223α/7-10-14

 http://www.esos.gr/sites/default/files/articles-legacy/nomos-4301-2014-fek_223.pdf

 Εγκύκλιος της Εκκλησίας της Ελλάδας  

http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/egyklioi.asp?id=1916&what_sub=egyklioi

 

(σ.σ Παραλλήλως, χῶροι στεγάσεως ὑπηρεσιῶν τῶν Ἱερῶν Μη-τροπόλεων, Ἐνοριῶν καί Μονῶν (πού ἀποτελοῦν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου κατά τό ἄρθρο 1 παρ. 4 τοῦ Ν. 590/1977) δύνανται νά ὑπαχθοῦν στό ἄρθρο 16 παρ. 1 τοῦ Ν. 4178/2013 καί εἰδικότερα στήν περίπτωση γ΄ πού ἀφορᾶ σέ αὐθαίρετες κατασκευές ἤ ἀλλαγές χρήσης σέ κτίρια καί ἐγκαταστάσεις: «γ) που στεγάζουν υπηρεσίες των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου …».)

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Στα παραπάνω περιλαμβάνεται και η κατοικία του ιερέα?

Από δικαιολογητικά χρειάζονται μόνο αίτηση, τοπογραφικό διάγραμμα και τεχνική έκθεση που αναφέρει ο νόμος ή και στατική επάρκεια/ δελτίο δομικής τρωτότητας, Υ/Δ ιδιοκτήτη, αμοιβές κ.λ.π.? 

Link to comment
Share on other sites

Στα παραπάνω περιλαμβάνεται και η κατοικία του ιερέα?

 

Δεν σου λέω αυτό 

απλά σου παρέθεσα όλη τη σχετική νομοθεσία

 

 + αυτό

...για την εξυπηρέτηση λατρευτικών και θρησκευτικών σκοπών (σ.σ   επί του εν λόγω καίριου ζητήματος, έχει σε ανώτατο επίπεδο νομολογηθεί από την Αρείου Πάγου 385/1992, ότι οι θρησκευτικοί σκοποί τους οποίους επιδιώκουν οι μονές είναι και ‘κοινωφελείς’, υπό την έννοια του άρθ. 1 Α.Ν. 2039/1939, που ορίζει ότι ‘κοινωφελής’ είναι ο επωφελής, ολικά ή μερικά, στο κοινωνικό σύνολο σκοπός[ΑΠ 385/1992, ΝοΒ 41 (1993) 874].) 

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

είναι και κανένας άλλος, σαν κι εμένα, που έλαβε μπουγιουρντί κτηματικής για δήλωση ΛΤ;

περιμένω πμ να οργανωθούμε

(και ραντεβού στο "σεμινάριο" 7&8/4)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

αυθαίρετες κατασκευές σε αγροτεμάχιο που ανήκει σε Δήμο και έχει ενοικιαστεί απο ιδιώτη (οι κατασκευές προυπήρχαν πριν την ενοικίαση)

μπορούν να ενταχθούν στο αρθρο 16 χωρίς πρόστιμα;

Link to comment
Share on other sites

όπως το λεει το 16/θ

 

θα παρει αποφαση ο Δημος και θα αναθεσει την τακτοποιηση

δξ αν δικαιουται  με τους δικους του τεχνικους 

 

άλλως με  αναθεση  "εξω"

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.