Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α17] Ειδικές ομάδες πληθυσμού (ΑμεΑ, Παλιννοστούντες, Πολύτεκνοι, Τρίτεκνοι κ.τ.λ.)


Recommended Posts

συγγνωμη αν εχει ξανατεθεί το επομενο ερωτημα αλλά χρειάζομαι σύντομα μια επιβεβαιωση

 

συμφωνα με το αρθρο 11 την αιτηση στον Ν.4178/13 μπορει να την κανει και ο επικαρπτωτης του ακινήτου με την συναίνεση του ψιλού κυρίου

Οταν ο επικαρπτωτής είναι ατομο με αναπηρία πάνω απο 80%, και θέλει να προβεί σε τακτοποίηση της κύριας κατοικίας του (65τ.μ. και 10τ.μ. αποθήκη) στην οποία έχει την επικαρπια ο ίδιος και την ψιλή κυριότητα κατέχει ο γιος του, παίρνει την έκπτωση των ατομων με αναπηρια 80% και ανω?

 

ευχαριστω προκαταβολικα τους συναδερφους και συγγνωμη αν επαναλαμβάνεται το ερώτημα

Edited by Moldovanis
Link to comment
Share on other sites

Εγώ λέω ΝΑΙ,

ο Ιάσων και ο Δημήτρης ΟΧΙ,

δυστυχώς και η ΔΟΚΚ λέει ΟΧΙ.

 

Αλλά εγώ επιμένω στο ΝΑΙ.

ssoyanis εχεις σε παρακαλώ εύκαιρη την απάντηση της ΔΟΚΚ

Link to comment
Share on other sites

οταν υπαρχει συνδυασμος ειδικων ομαδων πχ. πολυτεκνοι και αναπηρια 67% μπορω να κανω και τις δυο εκπτωσεις, μια για καθε 70 τμ; (Αστειακι, ξερω οτι δεν. αλλα ειπα μηπως..) ουφ

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά καλημέρα! Μπορείτε να με βοηθήσετε λίγο....? Έχω πελάτη που ζούσε 30 χρόνια Αμερική και έχει επιστρέψει Ελλάδα....για να του δώσω την έκπτωση για τους παλλινοστουντες ομογενείς, τι χαρτιά πρέπει να μου προσκομίσει?? Έχω μπερδευτεί με το πότε θεωρούμε ότι έχουμε παλλινοστουντες!!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, σένα οικόπεδο έχω κατοικία προ 55 50μ2, αποθήκες 20μ2, κ άλλη οικία 98μ2. Λοιπόν στο Ε9 δείχνει 50μ2 κατοικία με έτος κατασκευής 1945, ο ιδιοκτήτης είναι μόνιμος κάτοικος Θράκης. αν στο 1φ.κ βάλω κύρια κατοικία με ΚΧ 20μ2(είναι από τα 98μ2 διότι μέχρι 70μ2  για κύρια κατοικία), ΒΧ 20μ2 με έκπτωση 80% και στο 2φ.κ άλλη κατοικία ΚΧ 78μ2 είμαι οκ?? 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα ! Μπορεί να έχει ξαναδιατυπωθεί το ερώτημα και ως ένα σημείο παρακολουθούσα το θέμα αλλά 80σελίδες δεν ξαναδιαβάζονται εύκολα . Μακροχρόνια άνεργος με μια και μοναδική κατοικία που διαχωρίζεται ως εξής : 100,00τ.μ. περίπου έχουν δηλωθεί με το Ν.1337/1983 και άλλα τόσα αυθαίρετα(100,00τ.μ.) που πρόκειται να δηλωθούν . Δικαιούται έκπτωση κατά τη γνώμη σας ? Εγώ σκέφτομαι να του βάλω έκπτωση για κύρια και μοναδική  και με τον συντελεστή για μακροχρόνια άνεργος για τα 70,00τ.μ. και  τα υπόλοιπα 30,00τ.μ. να τα δηλώσω ως άλλη κατοικία και χωρίς καμία έκπτωση .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.