Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

αν ήταν ανεξάρτητη και δεν πήγαινε με κατοικία, θα ήταν εμπορική / επαγγελματική, άρα ΚΧ.

αλλά και παρακολούθημα που είναι, δεν τίθεται θέμα υπέρβασης, αφού είχε μετρήσει στον συντελεστή. 

Πάντως αν το πεις ΒΧ θα μπλέξεις, γιατί θα προκύψουν θέματα όταν πας για σύσταση.

Εγώ λέω βάλτο ΚΧ κι ας πάει παρακολούθημα, προς το παρόν. Μπορεί κάποτε να αλλάξει γνώμη.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 2,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αλλαγή χρήσης απο Κ.Χ. σε Κ.Χ,  χωρίς υπέρβαση δόμησης, σύμφωνα με την παρ 5β του άρθρου 18. Για τον υπολογισμό παραβόλου συμπληρώνω τετραγωνικά στο φύλλο καταγραφής ή  αφήνω ως παράβαση το συμπληρωμα των λοιπών παραβάσεων μόνο? Υπάρχει μεγάλη διαφορά στο παράβολο...

Link to comment
Share on other sites

ειναι σιγουρα αλλαγη χρησης?για δες μηπως σε καλυπτει το παραρτημα του φεκ 39β/2014,το οποιο οριζει ποτε πατας το κουμπι αλλαγης χρησης

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον δεν τα έγραψα ξεκάθαρα. Δεν λεω αν πρέπει να επιλέξω τον συντελεστή αλλαγής χρήσης. Το πρόστιμο το υπολογίζω με αναλυτικό ώς λοιπή παράβαση. Το θέμα μου είναι εάν στο φύλλο καταγραφής θα πρέπει να συμπληρώσω τετραγωνικά παράβασης ώστε να μου υπολογίσει το παράβολο βάσει των τετραγωνικών. Έτσι π.χ. για αλλαγή χρήσης 75τ.μ. απο κατοικία σε κατάστημα θα έχω παράβολο 1000ευρώ, ενώ αν δεν συμπληρώσω τετραγωνικά θα είναι 500ευρώ(βάσει του αναλυτικου πάντα).

Άποψη μου είναι ότι δεν χρειάζεται να βάλω τετραγωνικά παράβασης αφού δεν έχω υπέρβαση δόμησης αλλά πως τεκμηριώνεται?

Link to comment
Share on other sites

Το τεκμηριώνεις με αυτό ακριβώς που λες. Δεν έχεις υπέρβαση δόμησης και επομένως το παράβολο δε βγαίνει βάσει τετραγωνικών. 

Link to comment
Share on other sites

εχω τις εξης αυθαιρεσίες σε μια διόροφη οικοδομή με ΟΑ και σύσταση ΟΙ σε ισόγειο (αποθήκη) και όροφο (κατοικία) εκτός σχεδιου

για την ΟΙ του ισογείου που τακτοποιω:

α)το ισόγειο τμημα 85 μ2 το οποίο σύμφωνα με την ΟΑ ειναι αποθήκη μετρημένη σε δόμηση - κάλυψη έχει αλλάξει χρήση σε κατοικία

β) επιπλέον στο ισόγειο έχουν κατασκευαστεί αυθαίρετα καθ΄υπέρβαση της ΟΑ  άλλα 5 μ2 εκτός νομίμου περιγράμματος τα οποία έχουν ενσωματωθεί στην κατοικία

γ) τμήμα της παραπάνω οριζόντιας ιδιοκτησίας εμβαδού 30μ2 βρίσκονται εντός Δ από επαρχιακο δρόμο πλάτους 8μ σε απόσταση που επιτρέπει όμως την τακτοποιησή τους και άλλα 20μ2 εντός Δ από όμορη ιδιοκτησία,προφανώς λόγο μετακίνησης της θέσης κατασκευής της,

α)καταρχάς το πρόστιμο της αλλαγής χρήσης θα υπολογιστεί με αναλυτικό (ΚΧ σε ΚΧ) για τα 85 μ2?

β)τα υπόλοιπα 5 θα υπολογιστούν με ΥΔ και ΥΚ ?  γ) και  τα 30μ εντός Δ επαρχιακού θα πάρουν συντελεστή πρασιάς(συντελεστής 9) ενώ τα 20 συντελεστή πλάγιας απόστασης?(συντελεστής 8-)

Link to comment
Share on other sites

α) αλλαγή χρήσης με αναλυτικό (από κχ σε κ.χ) για τα 85 τμ.

β) ΥΔ+ΥΚ και έλεγχος για υπέρβαση Δ (στα 5 τμ)

 

όμως πρέπει να δεις πρώτα αν ισχύει η τελευταία παράγραφος του τροποποιημένου παραρτήματος

δηλαδή εκεί που αναφέρει :

"το προβλεπόμενο από την Ο.Α κτίριο έχει ανεγερθεί σε άλλη μη σύννομη θέση και συγχρόνως από τη σύγκριση της αποτύπωσης της υφιστάμενης κατασκευής με το τοπογραφικό της άδειας προκύπτει ότι το περίγραμμα του υφιστάμενου κτιρίου δεν συμπίπτει σε κανένα σημείο με το προβλεπόμενο περίγραμμα από την Ο.Α"

Από αυτό θα εξαρτηθεί αν θα βάλεις στον υπολογισμό Ο.Α 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

το περίγραμμα σε μεγάλο βαθμό συμπίπτει

για το γ τι έχεις να προτίνεις? ειναι δυνατον τα 30μ2 εντός Δ απο τον επαρχιακό και τα 20μ από τον ομορρο να μην επιβαρύνουν το πρόστιμο?

πως το δικαιολογεις αυτό? (με βάση ποιά νομοθεσία ή πιο λογικό συμπέρασμα?

Link to comment
Share on other sites

Αναρωτιέμαι πως τηρείται το περίγραμμα επί εδάφους της εγκεκριμένης θέσης του κτιρίου και ταυτόχρονα παραβιάζει 30 τ.μ από τη μια κατεύθυνση (δρομος) το προκήπιο και 20 τμ από μια κάθετη προς την πλάγια απόσταση? 

 

Μπορείς να ανεβάσεις ένα σκαρίφημα να το δούμε?

Link to comment
Share on other sites

σκαρίφημα δεν μπορώ να ανεβάσω.Ειναι όμως εύκολο να φανταστείς την οικοδομή τοποθετημένη από την  άδεια σε επαφή με την καθετη γωνία που δημιουργείται από την τομή των 20μ offset από τον επαρχιακό και των 15μ από την όμορρη ιδιοκτησία.Στην πράξη όμως τοποθετήθηκε πιο μέσα σε σχέση με τον δρόμο και την ιδιοκτησία με τα εμβαδά που αναφέρω εντός Δ.

αν δεν είναι κατανοητό ας το λάβουμε ως δεδομένο.Πώς πιστεύεις ότι αντιμετωπίζεται το πρόστιμο? Ειναι δυνατόν να μην λαμβάνεται υπόψιν ΄παραβιαση του Δ? Δηλαδή μια άλλη οικοδομή με τις ίδιες αυθαιρεσίες αλλά χωρίς παραβιάσεις Δ θα πλήρωνε το ίδιο πρόστιμο?

Ευχαριστω προκαταβολικά για το ενδιαφέρων που δείχνεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.