Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 2,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

αντιγράφω το βασικό ερώτημα για διευκόλυνση:

γ) τμήμα της παραπάνω οριζόντιας ιδιοκτησίας εμβαδού 30μ2 βρίσκονται εντός Δ από επαρχιακο δρόμο πλάτους 8μ σε απόσταση που επιτρέπει όμως την τακτοποιησή τους και άλλα 20μ2 εντός Δ από όμορη ιδιοκτησία,προφανώς λόγο μετακίνησης της θέσης κατασκευής της,

 

Κατά τη γνώμη μου έτσι όπως το φαντάζομαι η οικοδομή κατά την ανέγερσή της έχει τοποθετηθεί σε λάθος-μη σύννομη θέση και το περίγραμμά της (όχι το γεωμετρικό αλλά αυτό που ορίζεται επί εδάφους στην εγκεκριμένη από την άδεια θέση του δ. κάλυψης) δεν τηρείται σε κανένα σημείο. Έχει μετακινηθεί ταυτόχρονα προς τα πλάγια και προς το δρόμο. Αν η υπόθεσή μου είναι σωστή, η αντιμετώπιση είναι να βάλεις στον υπολογισμό χωρίς Ο.Α. οπότε έμμεσα "τιμωρείται" η λάθος θέση, η οποία συμπαρασύρει την παραβίαση Δ και προκηπίου.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

σωστα λες οτι έχει μετακινηθεί προς τα πλάγια και τον δρόμο.Βάζοντας όμως το τοπογραφικό της σημερινής αποτύπωσης πάνω σε αυτο της άδειας η θέση του κτίσματος συμπίπτει κατά εμβαδό περίπου 10μ2.Συνεπώς το περίγραμα συμπίπτει σε καποια σημεία άρα πρεπει να γίνει υπολογισμός προστίμου με ΟΑ.

δες όμως γενικότερα το θεμα που με προβληματίζει και το οποίο ειναι αν έχω υπολογισμό προστίμου με αναλυτικό πχ η περίπτωσή μου αλλαγή χρήσης από ΚΧ σε ΚΧ και ταυτοχρονα υπάρχει και παραβίαση Δ με ΟΑ (αφού το περίγραμα επί εδάφους συμπίπτει έστω και σε κάποια σημεία με της ΟΑ) τότε θεωρείς πως πρέπει να ληφθεί υπόψιν στον υπολογισμό του προστίμου η παραβίαση του Δ και αν ναι πως ή απλά να μην ληφθεί καθόλου υπόψιν? πράγμα που ειναι κατεμε τουλάχιστον,παράδοξο

Link to comment
Share on other sites

Κατά τη γνώμη μου ισχύει ότι σου ανέφερα στο προηγούμενο ποστ. Αλλά φυσικά εσύ είσαι ο πλέον αρμόδιος να το κρίνεις έχοντας εικόνα της υπόθεσης.

Από κει και πέρα αν το λάβεις με Ο.Α θα πρέπει να λάβεις Υ.Δ για να μπορέσεις να έχεις την παράβαση της υπέρβασης Δ καθώς και Υ.Δ για να ληφθεί υπόψη η παράβαση του προκηπίου και το κύριο πρόβλημα είναι πως θα υπολογίσεις την παράβαση της μετακίνησης του κτιρίου σε μη σύννομη θέση.

Για αυτό θεωρώ ότι η λύση του υπολογισμού προστίμου ως μη έχων Ο.Α σύμφωνα με το τροποποιημένο παράρτημα είναι ίσως η καλύτερη δυνατή. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα!

Μια αποψη για τη συγκεκριμενη περιπτωση: Υπογειος σταθμος αυτοκινητων στο Β υπογειο 4οροφης οικοδομης με 3 οροφους κατοικιων και ισογεια καταστηματα κάνουμε αλλαγη χρησης απο γκαραζ αυτοκινητων που λεει η αδεια σε αποθηκευτικο χωρο με διαμορφωση εντος αυτου 3 αποθηκων. Το γκαραζ ήταν ανεξαρτητη ιδιοκτησια κι οχι σταθμος των αυτοκινητων των ιδιοκτητων διαμαρισματων ή καταστηματων της οικοδομης. Τωρα οι αποθηκες που δημιουργηθηκαν νοικιαζονται απο  ιδιωτες οι οποιοι παλι δεν ειναι ιδιοκτητες ακινητων της οικοδομης.

Τ ι αλλαγη χρησης κανουμε? Απο ΒΧ σε ΒΧ λόγω υπογειας σταθμης  και λογω χρησης ως αποθηκη ή από ΚΧ σε ΚΧ επειδη το ακινητο το εκμεταλευεται οικονομικα σαν επιχειρηση ο ιδιοκτητης?

Ως γκαραζ δεν λειτουργησε ποτε νομιμως γιατι δεν μπορουσε να βγει αδεια απο την πυροσβεστικη οποτε νοικιαζοταν ως αποθηκευτικος χωρος με ιδιωτικα συμφωνητικα μισθωσης ακινητου  στην εφορια κλπ.

Η οικοδομη ειναι του 1982.

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

τον συντελεστή υπόγειας στάθμης θα τον έχει σε κάθε περίπτωση, αφού είναι υπόγειο κατά την άδεια.

Χρειάζεται όμως και καθόλου ο συντελεστής; Δηλαδή πάει με τετραγωνικά αυτή η αλλαγή χρήσης;

Αν μεν οι αποθήκες αυτές ήταν εμπορικές, επαγγελματικές κλπ που έπρεπε να εμφανιστούν για κάποια άδεια λειτουργίας ή κάτι παρόμοιο, 

τότε θα σου έλεγα ναι, γιατί θα ήταν στην πραγματικότητα ΒΧ σε ΚΧ.

Επειδή όμως όπως μου το λες είναι απλές αποθήκες (κι ας μην είναι των ιδιοκτητών της ίδιας πολυκατοικίας)

τότε νομίζω ότι είναι ΒΧ σε ΒΧ και εν έχει εφαρμογή ο συντελεστής αλλά πάει με αναλυτικό.

Η απλή μίσθωση της αποθήκης δεν αποτελεί επιχείρηση. Είναι μία απλή μίσθωση, όπως θα ήταν σε κάθε άλλη περίπτωση 

Link to comment
Share on other sites

Ό,τι λέει η άδεια για την παλιά χρήση και ό,τι λέει ο ΝΟΚ για την νέα χρήση.

 

Β.Χ. λογικά θα ήταν το πάρκινγκ με τον  ΓΟΚ 73 - Άρθρον 12. :

 

" 4. Χώροι βοηθητικής χρήσεως των κτιρίων καλούνται οι µη προοριζόµενοι εκ κατασκευής δια πολύωρον εν αυτοίς παραµονήν ανθρώπων ήτοι οι προοριζόµενοι δια χρήσιν υγιεινής, αποθηκεύσεως ειδών οικιακής χρήσεως, διάδροµοι και προθάλαµοι". Εξάλλου και λόγω ύψους που θα είναι μικρό φαντάζομαι και απουσίας φυσικού φωτισμού και αερισμού....

 

Βάσει ΝΟΚ το ίδιο. Αφού είναι υπόγειο και δεν έχεις φυσικό φωτισμό και αερισμό και ύψος 2,65 καθαρό είναι Β.Χ.... :

 

" Χώροι κύριας χρήσης των κτιρίων είναι όσοι προορίζονται για την εξυπηρέτηση της βασικής χρήσης του κτιρίου και την παραμονή των χρηστών του σε αυτούς, όπως είναι σε κτίρια κατοικίας τα υπνοδωμάτια, οι χώροι διημέρευσης, οι κουζίνες, τα γραφεία. Οι χώροι κύριας χρήσης έχουν για τα κτίρια που κατασκευάζονται μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος ελεύθερο ύψος τουλάχιστον 2,65 μ. "

 

Άρα έχεις Β.Χ σε Β.Χ και πας με αναλυτικό.

Link to comment
Share on other sites

Το πηγα με αλλαγη χρησης βασει του αρθρου 18 παρ 5β απο ΒΧ σε ΒΧ  με αναλυτικο(την δηλωση την εχω σε κατασταση υπαγωγης ακομη) απλα διαβαζοντας καποια post προηγουμενα με προβληματησε μηπως επρεπε να παω απο ΚΧ σε ΚΧ. και τι κατηγορια επιλεγουμε?

Ευχαριστω πολυ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.