Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 795
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφοι καλησπέρα....

Έχω υπόθεση σταυλικής εγκατάστασης και θα ήθελα την γνώμη σας στο εξής: Το οικόπεδο και ο σταύλος παραχωρούνται από τον σύζυγο στην σύζυγο με μισθωτήριο διάρκειας >20 χρόνια. Θέλω λοιπόν να ρωτήσω ποιος πρέπει να κάνει την αίτηση για υπαγωγή στον 4178....ο σύζυγος ή η σύζυγος? Η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης είναι στο όνομα της συζύγου, ενώ ιδιοκτήτης είναι ο σύζυγος. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!!

Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφοι καλησπέρα....

Έχω υπόθεση σταυλικής εγκατάστασης και θα ήθελα την γνώμη σας στο εξής: Το οικόπεδο και ο σταύλος παραχωρούνται από τον σύζυγο στην σύζυγο με μισθωτήριο διάρκειας >20 χρόνια. Θέλω λοιπόν να ρωτήσω ποιος πρέπει να κάνει την αίτηση για υπαγωγή στον 4178....ο σύζυγος ή η σύζυγος? Η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης είναι στο όνομα της συζύγου, ενώ ιδιοκτήτης είναι ο σύζυγος. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!!

Εγώ στην φόρμα βάζω τον ιδιοκτήτη (αφού το πρόγραμμα για αυτό προβλέπει στην φόρμα του ) και γράφω στα σχόλια τα σχετικά με τον εκμεταλλευτή Μέχρι τώρα στο αγροτικής ανάπτυξης δεν μου έχουν πει τίποτα 

• Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Εγώ στην φόρμα βάζω τον ιδιοκτήτη (αφού το πρόγραμμα για αυτό προβλέπει στην φόρμα του ) και γράφω στα σχόλια τα σχετικά με τον εκμεταλλευτή Μέχρι τώρα στο αγροτικής ανάπτυξης δεν μου έχουν πει τίποτα 

πολυ σωστα,

ο ιδιοκτητης του γηπεδου και του σταυλου

Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφοι θα επανφέρω ένα ερώτημα μου, αν έχουμε προχειρο κατάλυμα(προχειρο) με άδεια απότην διεύθυνση γεωργίας, δίνουμε βεβαίωση του 4178/13???
Εχω μπερδευτεί γτ στον 4178/2013 δεν αναφέρει κάτι τέτοιο, από την άλλη όμως αυτες οι εγκαταστάσεις πληρούν όλες τις προυποθέσεις που θέτει η κειμενη νομοθεσια για σταυλικες εγκαταστασεις!

Δημοσιεύτηκε

Συνάδελεφε αυτό από που απορρέει? Αναφέρεται κατι στον ΝΟΚ ή σε κάποια άλλο νομο?

Δημοσιεύτηκε

Έχεις δίκιο είναι λίγο μπερδεμένο το ζήτημα. Στον ΝΟΚ δεν αναφέρεται τίποτα. Στις τεχνικές οδηγίες του ΝΟΚ (http://tinyurl.com/j945239) άρθρο 4- παρ. 4 (σελ. 9 του pdf) αναφέρεται:

"Πέραν των περιπτώσεων α, β & γ της παρ. 4, αναφέρεται συμπληρωματικά ότι για την κατασκευή πρόχειρων καταλυμάτων ζώων του άρθρου 2 παρ. 1.α

του ν. 4056/2012 (ΦΕΚ 52 Α’) δεν απαιτείται αδειοδότηση από τις Υπηρεσίες Δόμησης. Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων του άρθρου 2 του ανωτέρω νόμου τηρούνται όσα ειδικότερα αναφέρονται σε αυτό.
Η ενημέρωση του Αστυνομικού Τμήματος για τις εργασίες που προβλέπονται στην παράγραφο αυτή γίνεται από τον ιδιοκτήτη με υποβολή αίτησης–γνωστοποίησης η οποία συνοδεύεται από την σχετική εντολή της Υπηρεσίας Δόμησης και τη δήλωση ανάληψης επίβλεψης από αρμόδιο μηχανικό. Η ίδια διαδικασία γνωστοποίησης γίνεται και προς την Υπηρεσία Δόμησης, για διαπίστωση της εμπρόθεσμης υλοποίησης των εντολών της υπηρεσίας."

Στον Ν.4056/2012 (http://tinyurl.com/zrf5lr2) αρθ. 2 παρ 1.α. αναφέρεται:
"α) Κατηγορία πρώτη: Πρόχειρα καταλύματα ζώων,
για τα οποία δεν απαιτείται η έκδοση οικοδομικής
άδειας."

Στη διευκρινιστική εγκύκλιο 1464/67426/13-06-2012 (http://tinyurl.com/hpgyxtr) του παραπάνω Ν.4056/2012 και στη σελ. 7 (του pdf) διευκρινίζει:
"Με τον όρο πρόχειρα καταλύματα νοούνται οι κατασκευές οι οποίες δεν έχουν φέροντα δομικό σκελετό από οπλισμένο σκυρόδεμα ή δομικό χάλυβα ή δομική ξυλεία, είναι κατασκευασμένες από υλικά όπως πέτρες ή τσιμεντόλιθους ή ξύλα ή κλαδιά ή λαμαρίνες ή συνδυασμό αυτών, εξυπηρετούν τις ανάγκες εκτατικής μορφής κτηνοτροφίας ή μετακινούμενους κτηνοτρόφους, μπορούν εύκολα να αποσυναρμολογηθούν και να απομακρυνθούν από το σημείο λειτουργίας της κτηνοτροφικής εγκατάστασης, δε διαθέτουν συστήματα χειρισμού υγρών αποβλήτων."

Τέλος υπάρχει και η τροποποίηση της 1464/67426/13-06-2012 (http://tinyurl.com/hswa4bd) που επιτρέπει πλέον τη δομική ξυλεία στα πρόχειρα καταλύματα (διαγράφοντάς την από τον πιο πάνω ορισμό)

Αυτά έχω υπόψη μου για τα πρόχειρα καταλύματα

• Upvote 4

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.