Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α23] Σταυλικές - κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις (δικαιολογητικά, πρόστιμα κ.τ.λ.)


Recommended Posts

Δήλωσε τα έτσι όπως λες, σημασία έχει στα φύλλα καταγραφής στον τύπο αυθαιρεσίας να δηλωθούν ως 'σταυλικές εγκαταστάσεις' τότε όπως και να τα δηλώσεις το πρόστιμο θα είναι 300 ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 793
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μια ερώτηση παιδιά : Αν ο κτηνοτροφος δεν είναι δηλωμενος στον ΟΣΔΕ μπορεί να δηλώσει την σταυλικη εγκατάσταση και να πληρώσει μόνο το παράβολο 300 ευρώ? (και αν όχι τότε δήλωνεται κανονικά σαν αυθαίρετο? Με υπολογισμό προστίμου τετραγωνικά κτλ?).

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι ο ν.4178 όσον αφορά το συγκεκριμένο είναι σαφής, καθότι στην εγκύκλιο 4 μεταξύ άλλων αναφέρει:

 

Σε ενοικιαζόμενες μονάδες με εγγεγραμμένη την κτηνοτροφική δραστηριότητα μπορεί να είναι εγγεγραμμένος ο ιδιοκτήτης ή ο ενοικιαστής. Σε κάθε περίπτωση υποβάλλεται αντίγραφο ενιαίας αίτησης ενίσχυσης οποιουδήποτε έτους...

 

που σημαίνει ότι η εγγραφή στον ΟΣΔΕ είναι προαπαιτούμενο δικαιολογητικό για να ισχύσει το μειωμένο πρόστιμο των 300 ευρώ.

Edited by akis73
Link to comment
Share on other sites

Κτηνοτρόφος που είχε προλάβει και είχε υποβάλλει αίτηση εξαίρεσης από την κατεδάφιση αυθαίρετων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων...σύμφωνα με το άρθρο 63 του Ν.4235/2014 δεν υπάρχει υποχρέωση καταβολής του παραβόλου υπέρ του Ελληνικού δημοσίου ύψους 300 ευρώ.....πως μπορούμε να υποβάλουμε δήλωση με τον Ν.4178 χωρίς να βγάλει παράβολο υπέρ Ελληνικού δημοσίου 300 ευρώ..όπως και να το βάλω και χωρίς Υ.Δ κύριων χώρων δηλαδή 0 με το που βάζω τύπος αυθαιρεσίας : ΣΤΑΥΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ , μου βγάζει πρόστιμο ΚΧ 300 και απο κάτω πρόστιμο 300...τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση?

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ Άκη για την απάντηση και εγώ προς τα εκεί είχα καταλήξει,απ ότι καταλαβαίνω ο μοναδικός τρόπος να το δηλώσει είναι σαν αυθαίρετο με υπερβασεις δόμησης τετραγωνικά κτλ σωστά?

Link to comment
Share on other sites

Κτηνοτρόφος που είχε προλάβει και είχε υποβάλλει αίτηση εξαίρεσης από την κατεδάφιση αυθαίρετων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων...σύμφωνα με το άρθρο 63 του Ν.4235/2014 δεν υπάρχει υποχρέωση καταβολής του παραβόλου υπέρ του Ελληνικού δημοσίου ύψους 300 ευρώ.....

Καλή η ερώτηση και όντως στο νόμο που παραθέτεις γράφει ακριβώς αυτό...δυστυχώς όμως δεν βλέπω πως θα προκύψει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Ν.4178/14 μηδενικό παράβολο ώστε να τακτοποιηθεί η υπόθεσή σου. Το ελάχιστο για τις σταυλικές όπως λες και εσύ είναι 300 ευρώ.

 

Καλύτερα πάρε τηλ. το help desk και ρώτησε για το συγκεκριμένο να δεις τι θα σου πούνε.

Link to comment
Share on other sites

Σωστός. Επίσης να προσθέσω ότι στην εγκύκλιο 4 στο εδάφιο 44 λέει ότι μπορεί σε ενοικιαζόμενες μονάδες μπορεί να είναι εγγεγραμένος ο ιδιοκτήτης ή ο ενοικιαστής.

 

Και μετά να κάνει την δήλωση του ν.4178 στο όνομα του ιδιοκτήτη.

 

Ο περιορισμός των 35 από όσο ξέρω ισχύει.

Συναδελφοι,

 

Σε περίπτωση που είναι μια έκταση ενοικιασμένη σε κτηνοτρόφο από που προκύπτει ότι τη δήλωση την κάνει ο ιδιοκτήτης?Μηπως πρέπει να την υποβάλλει ο ενοικιαστής-κτηνοτρόφος?

 

Επίσης αν στο ένα γήπεδο είναι το ποιμνιοστάσιο και σε άλλο γήπεδο σε άλλη περιοχή υπάρχουν αποθήκες οι οποίες θα δηλωθούν στο ΟΣΔΕ, πρέπει να γίνουν 2 δηλώσεις?ή μπορεί να γίνουν 2 δηλώσεις?. Θα ήταν σωστό να ταχτοποιηθούν μόνο οι αποθήκες με μία δήλωση και για το ποιμνιοστάσιο να μη γίνει δήλωση? Επίσης αν οι αποθήκες είναι εντός οικισμού υπάρχει θέμα? 

Link to comment
Share on other sites

σταυλικη εγκατασταση 10-20 μ απο νεκροταφειο του χωριου

οσον αφορα το θεμα της τακτοποιησης δεν βλεπω καποιο προβλημα 

για την αδεια εγκαταστασης  υπαρχει θεμα κατα την γνωμη σας ?

όχι, ο νομος δε λεει κατι για νεκροταφεια, να ειναι εκτοσ οικισμου πρεπει 

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφοι,

 

Σε περίπτωση που είναι μια έκταση ενοικιασμένη σε κτηνοτρόφο από που προκύπτει ότι τη δήλωση την κάνει ο ιδιοκτήτης?Μηπως πρέπει να την υποβάλλει ο ενοικιαστής-κτηνοτρόφος?

[ναι, μπορει]

 

Επίσης αν στο ένα γήπεδο είναι το ποιμνιοστάσιο και σε άλλο γήπεδο σε άλλη περιοχή υπάρχουν αποθήκες οι οποίες θα δηλωθούν στο ΟΣΔΕ,

[το εθεσε και ο κοκαραντι πιο πανω αυτο το ερωτημα...]

πρέπει να γίνουν 2 δηλώσεις?ή μπορεί να γίνουν 2 δηλώσεις?. Θα ήταν σωστό να ταχτοποιηθούν μόνο οι αποθήκες με μία δήλωση και για το ποιμνιοστάσιο να μη γίνει δήλωση? Επίσης αν οι αποθήκες είναι εντός οικισμού υπάρχει θέμα? 

δες  την συζητηση  αυτη

http://www.michanikos.gr/topic/35823-Α23-Σταυλικές-κτηνοτροφικές-εγκαταστάσεις-δικ/?p=721858

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.