Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α] Φύλλα καταγραφής του Ν.4178


Recommended Posts

3  κατάστημα

ΚΑΝΑ γιατί να μην είναι στο 3 κατοικία? Αφού γράφει "αφορά στο είδος της υφιστάμενης χρήσης στις αυθαίρετες κατασκευές".

Αν κλικάρεις αλλαγή χρήσης στο 4 δεν ξεπερνιέται?

Link to comment
Share on other sites

Στο τοπογραφικό της οικοδομικής άδειας, το εμβαδόν του γηπέδου  είναι 11 στρέμματα και συνορεύει και με ιδιοκτησίες του ιδίου ιδιοκτήτη, ενώ στα δύο συμβόλαια που ίσχυαν όταν εκδόθηκε η οικοδομική άδεια αναφέρονται δύο όμορα γήπεδα του ιδίου ιδιοκτήτη 1,5 στρέμμα το ένα γήπεδο και 15 στρέμματα το άλλο γήπεδο. Στη διανομή (κατάτμηση) που έγινε μεταγενέστερα της οικοδομικής άδειας, από το αρχικό γήπεδο των 15+1,5 = 16,5 στρεμμάτων απέμεινε γήπεδο 11,5 στρεμμάτων καθώς τα 5 στρέμματα πουλήθηκαν. Τώρα με τα όρια που μου υπέδειξε ο ίδιος και σε συνδυασμό με τα πληροφοριακά δελτία του Δασαρχείου προκύπτει γήπεδο 19 στρέμματα, χωρίς να έχει συμβόλαια για τα υπόλοιπα 19-11,5= 7,5 στρέμματα ύστερα από τοπογραφικό που έκανα. Τελικά, αν και έγινε μεταγενέστερα κατάτμηση, το υπό εξέταση γήπεδο δεν είναι μικρότερο επειδή κατόπιν νεότερης και ακριβέστερης καταμέτρησης βρέθηκε μεγαλύτερο το γήπεδο λόγω εσκεμμένης επέκτασης του ιδιοκτήτη προς το βουνό και κατά δεύτερον επειδή είχε δειχθεί μικρότερο το γήπεδο από ό,τι ήταν στο τοπογραφικό της άδειας. Συνεπώς το υπό εξέταση γήπεδο δεν είναι μικρότερο από αυτό που ήταν όταν εκδόθηκε οικοδομική άδεια. Μπορώ να βάλω ότι έχει οικοδομική άδεια με παραβίαση των πλάγιων αποστάσεων ; Tι λέτε;

Link to comment
Share on other sites

δηλαδή εκδόθηκε άδεια σε γήπεδο 11 στρ. Μετά γίνεται κατάτμηση (υποθέτω πριν 31-12-2003) 5 στρ. πωλούνται, 11.5 μένουν στον ίδιο μαζί με την κατοικία. Σήμερα μετράς και η κατοικία βρίσκεται σε γήπεδο 19 στρ. Κάποιος ξεχείλωσε την έκταση προς πάσα κατεύθυνση :) 

Είναι λίγο γρίφος η περίπτωση.

Αν υποθέσουμε ότι αναλάμβανες τη σύνταξη τοπογραφικού, χωρίς τακτοποίηση, έχεις όλα τα στοιχεία για να υπογράψεις τη δήλωση ν. 651/77 ότι το σημερινό γήπεδο, όπως υποδείχθηκε από τον ιδιοκτήτη, είναι άρτιο και οικοδομήσιμο ?

Ένα ακόμη ερώτημα, πως μπορείς να είσαι βέβαιος μέσα στην όλη ασάφεια, ότι η σημερινή θέση του κτιρίου είναι αυτή που εγκρίθηκε αρχικά από την άδεια και κατά πόσο σύννομη είναι.

 

 

Σαν μια πρώτη προσέγγιση με τα νέα δεδομένα, θα ήταν πιο "ασφαλές" να το βάλεις χωρίς άδεια, αιτιολογώντας το στην Τ.Ε. Περίμενε και γνώμες άλλων συναδέλφων. 

Για τον ιδιοκτήτη φυσικά θα είναι διπλάσιο πρόστιμο, αλλά ότι έκρυψε κάτω από το χαλί τόσα χρόνια, κάποια στιγμή θα πρέπει να τα πληρώσει. 

Link to comment
Share on other sites

Άντε να δούμε το πως αυτό θα το πετύχει το ΤΕΕ στην εφαρμογή που θα φτιάξει.....

Θα κλάψουν πολλές ....μανούλες!

Κι ο ...άλλος λέει ότι, 2 Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμο!

Link to comment
Share on other sites

Ειχε συμβολαια για 16,5 στρ.

Με αυτο το εμβαδον εξεδοσε ΟΑ  για......τμ  κτισματος

Ισως να εχει  κανει και αυθαιρετες προσθηκες...που θα πρεπει να τακτοποιηθουν..

Αρα, αν  ειχε καλύψει  τον σδ...δεν μπορουσε να "κοψει" κανενα τμημα....

αφου ετσι θα "ακυρωνε"  την ΟΑ.

 

Αν γραψεις "χωρις ΟΑ" δεν λες αληθεια...φερεις ευθυνη.[μην ξεχναμε τον 4014...]

Αν γραψεις με ΟΑ θα πρεπει να εξηγησεις πώς τα 16,5 εγιναν 11,5...[μπορει και 19...για αγνωστους λογους...]

Ξαναδες το τοπογραφικο της ΟΑ

Δες τι  "έκοψε"και τι πουλησε...

Δες τι απο τα διπλανα που του ανηκαν πούλησε ή τι  εχει κρατησει...

 

Τι σημαινει  οτι απο  τα πληροφοριακα δελτια του Δασαρχειου προκυπτει οτι εχει 19 στρ.  και κατα ποσο σε καλυπτουν???

 

Το πιθανωτερο  που πρέπεινα κανεις ειναι  εφαρμογη των τιτλων του...

 

για να  ξερεις με  βεβαιοτητα  αν και που εχει γινει καποιο λαθος...

Link to comment
Share on other sites

Το εναπομένον γήπεδο (όπως και το αρχικό γήπεδο) έχει πρόσωπο σε Παλαιά οδό και μετά από αυτή την Παλαιά οδό είναι Εθνική οδός. Στο κτηματογραφικό διάγραμμα της απαλλοτρίωσης της Εθνικής οδού, της οποίας η Υπουργική Απόφαση είναι δημοσιευμένη σε ΦΕΚ, αποτυπώνεται ο παράλληλος δρόμος της Εθνικής οδού και αναφέρεται ως "Παλαιά οδός" η οποία δεν απαλλοτριώνεται. Δηλαδή ανάμεσα στην Εθνική οδό και το γήπεδο παρεμβάλλεται παράλληλα της Εθνικής οδού η Παλαιά οδός. Το εναπομένον γήπεδο έχει πρόσωπο πάνω από 25 μ σε αυτή την Παλαιά οδό, η οποία ένωνε 2 οικισμούς πριν φτιαχτεί η Εθνική οδός (τώρα είναι εγκαταλελειμένη και καταπατημένη η Παλαιά οδός), ενώ δεν εχει καθόλου πρόσωπο στην Εθνική οδό. Είναι κατά κανόνα άρτιο και οικοδομήσιμο;

Η διανομή του αρχικού γηπέδου έγινε πριν το 2004, για την ακρίβεια το 1991, αλλά τώρα  για να είναι άρτιο το εναπομένον γήπεδο δεν πρέπει να έχει τον κανόνα; Ή αρκούμαι στο ότι η διανομή έγινε πριν το 2004 και κατόπιν νεότερης και ακριβέστερης καταμέτρησης είναι άρτιο και οικοδομήσιμο ως προυφιστάμενο της 31-12-2003;

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΝΑ γιατί να μην είναι στο 3 κατοικία? Αφού γράφει "αφορά στο είδος της υφιστάμενης χρήσης στις αυθαίρετες κατασκευές".

Αν κλικάρεις αλλαγή χρήσης στο 4 δεν ξεπερνιέται?

Ενδεχομένως να μην χρειάζεται καν να κλικάρεις την αλλαγή χρήσης και ας υπάρχει αλλαγή χρήσης, διότι μπορεί η υφιστάμενη επιφάνεια να είναι μικρότερη ή ίση με αυτήν που επιτρέπεται (ως χρήση) από την άδεια, άρα πας με αναλυτικό. (το συζητάμε σε άλλο θέμα, είναι λίγο μπερδεμένο ακόμη)

Link to comment
Share on other sites

npanagio

 

ΚΑΝΑ γιατί να μην είναι στο 3 κατοικία? Αφού γράφει "αφορά στο είδος της υφιστάμενης χρήσης στις αυθαίρετες κατασκευές".

Αν κλικάρεις αλλαγή χρήσης στο 4 δεν ξεπερνιέται?

 

 

μα o συν/φος λέει:

Εάν έχουμε ο.α. για κατάστημα, ενώ έχει γίνει κατοικία τι βάζουμε? Βάση της ο.α. θα έμπαινε υπηρεσίες, αλλά βάση της υφιστάμενης χρήσης θα έμπαινε κατοικία!!! Άρα???

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Ναι ΚΑΝΑ, αλλά η υφιστάμενη χρήση είναι κατοικία. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι στο παράρτημα, το έχει λίγο μπερδεμένο...

Link to comment
Share on other sites

Μα και ο 4014 τα ίδια έλεγε

Χρήση βάσει αδείας ανέγερσης

και υπάρχουσα χρήση σε ολικώς αυθαίρετα

δεν νομίζω ότι άλλαξε κάτι

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.