Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α18] Υπολογισμός προστίμων (γενικά)


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα

α)Οροφοδιαμέρισμα 2ου ορόφου (ΟΙ  Β1) έχει υπέρβαση κάλυψης μικρότερη του 20%.Υπαρχει όμως και υπέρβαση κάλυψης κοινοχρήστων χώρων μικρότερη του 20%,ώστε η συνολική υπέρβαση κάλυψης να είναι μεγαλύτερη του 20% . Για τον υπολογισμό ΥΚ της δήλωσης του διαμερίσματος υπολογίζεται στον αριθμητή η συνολκή κάλυψη ή η  υπέρβαση κάλυψης  διαμερίσματος  ;

β)Για τον υπολογισμό ΥΚ της δήλωσης κοινοχρήστων υπολογίζεται στον αριθμητή η συνολκή κάλυψη ή η  υπέρβαση κάλυψης  κοινοχρήστων;

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

α) Εσύ εξετάζεις την ΟΙ Β1. Οι συντελεστές σου και τα αυθαίρετά σου αρχίζουν και σταματούν στη Β1.

β) Τα κοινόχρηστα είναι άλλη δήλωση, ή εάν θες στην ίδια δήλωση, θα τα βάλεις σε διαφορετικά ΦΚ. Εδώ, θα υπολογίσεις ΟΛΑ τα αυθαίρετα κοινόχρηστα με ΟΛΗ την ΥΔ, ΟΛΗ την ΥΚ κλπ που παρουσιάζονται σε ΟΛΑ τα κοινόχρηστα!!!!!

 

ΥΓ: Εσύ με τη Β1 γιατί τακτοποιείς και τα κοινόχρηστα που είναι... κοινά?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

δεν ξέρω αν είμαι στο σωστό θέμα αλλά δεν βρήκα να υπάρχει κάτι άλλο αποκλειστικά για αυτό

οι υπόγειες δεξαμενές υγρών καυσήμων σε πρατήριο με οικ.άδεια του 2002, έχουν κατασκευαστεί σε άλλη θέση από αυτή που προβλεπόταν στην άδεια, με παραβίαση δ, δηλαδή κολλάνε στο διπλανό οικόπεδο, και από 25 τμ που ήταν στην άδεια τώρα είναι 47τμ. Από το helpdesk που απάντησαν τη μια βδομάδα ότι τακτοποιούνται ,ε αναλυτικό και την άλλη με υπερβαση δόμησης και κάλυψης και μειωτικό συντελεστή 50%. Γενικά διάβασα ότι οι υπόγειες δεξαμενές πρέπει να έχουν απόσταση δ από το σύνορο με το διπλανό οικόπεδο ή τουλάχιστον 1 μ σε ορισμένες περιπτώσεισ. Γνωρίζει κανείς να μου πεί αν υπα΄ρχει κάποια εξαίρεση πάνω σε αυτό που να μη χρειάζεται να συμπεριληφθεί η αλλαγή θέσης στην τακτοποίηση και να τακτοποιηθούν μόνο τα 22τμ που είναι επιπλέον της αδείας.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ψυκτικοι θαλαμοι  200 τμ       και αποθηκες    550 τμ   σε βιομηχανικες μοναδες παρασκευης αλλαντικων /επεξεργασιας κρεατων-μεταποιηση α γενους τομεα  .

 να δηλωθουν ως χωροι  μειωμενου συντελεστη ?

Edited by KOKARADI
Link to comment
Share on other sites

συναδελφοι μπορει να ομοδοποιηθει σαν 1 λοιπη παραβαση : ξεμπαζωτο υπογειο - αλλαγη θέσης οικοδομής - και κατασκευη σκαλοπατιων σε περιπτωση που συνολικα κοστολογουνται < 15.000 €??και επισης η περιφεραξη απο πετρινο τοιχο θεωρείται λοιπή παράβαση?ή με την αδεια οικοδομης θεωρειται οτι εχεις και αδεια περιφραξης???

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλημέρα. 

α)Για τον υπολογισμό του προστίμου υπέρβασης δόμησης και υπολογισμό κατηγορίας  , στις επιφάνειες αυθαιρέτων αθροίζονται και οι επιφάνειες Κατηγορίας 3   (αποθήκες<15 μ2 ) και οι επιφάνειες του αρθρου 18 παρ 5α (αναλυτικός ,πχ αυθαίρετη απόληξη);

β)Η νόμιμη απόληξη κλιμακοστασίου ,σε περίπτωση προσθήκης κατ' επέκταση στο δώμα κυρίου χώρου (οπότε καθίσταται αυθαίρετη)   ,μπορεί να υπολογισθεί με αναλυτικό;

γ)Αυθαίρετη κατασκευή κοινόχρηστης αποθήκης στην πυλωτή σε πολυκατοικία με  σύσταση ΟΙ , συγκρίνεται με όλη την επιτρεπόμενη δόμηση του οικοπέδου για τον υπολογισμό του προστίμου ή μόνο  με την επιτρεπόμενη δόμηση που αντιστοιχεί στούς κοινόχρηστους χώρους:

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

α) Σύμφωνα με τη εγκ. 4 περ. 16 αναφέρει ότι για τον υπολογισμό του ποσοστού υπερβάσεων των αυθαιρεσιών συνυπολογίζονται όλοι οι αυθαίρετοι κλειστοί χώροι κύριας χρήσης. Στο τροποποιημένο παράρτημα αναφέρει πάλι επιφάνειες με κύρια χρήση. Επειδή όμως δεν ξέρουμε τι μας περιμένει στην επόμενη εγκύκλιο-τροποποίηση και ο λαός λέει "Κάλιο γαιδουρόδενε παρά γαιδουρογύρευε"...οπότε βάλε και την αποθήκη στο ποσοστό γιατί εδώ και 2 νόμους έχουν μπλέξει την κύρια με τη βοηθητική χρήση. 

 

β) Η νόμιμη απόληξη αν συνεχίζει να εξυπηρετεί τον κοινόχρηστο χαρακτήρα της και δεν ενσωματώθηκε στην αυθαίρετη κατοικία δεν θα υπολογιστεί ως αυθαίρετη. Η αυθαιρεσία αφορά την επέκταση και θα λάβει Υ.Δ με Υ.Υ.

Αν η απόληξη κλιμακοστασίου ήταν αυθαίρετη θα μπορούσε να υπολογιστεί με αναλυτικό σύμφωνα με την εγκ. 4 περ.35 σελ. 9.

 

γ) Η αυθαίρετη αποθήκη υποθέτω ότι δεν έχει χιλιοστά ?

Link to comment
Share on other sites

Παύλο ευχαριστώ.

α)Επειδή ο συνυπολογισμός της επιφάνειας  της αποθήκης Κατ.3 αλλάζει τον συντελεστή προστίμου πρός τα πάνω , και με δεδομένο ότι  (όπως περιέγραψες ) στον υπολογισμό προστίμου αναφέρονται κλειστοί χώροι κύριας χρήσης, σκέπτομαι να μη συνυπολογίσω την αποθήκη κατ.3 ,ούτε την νόμιμη απόληξη κλιμακοστασίου (που εξυπηρετεί και το υπόλοιπο δώμα).Με την αλλαγή στέγης στην απόληξη (από πλάκα έγινε κεραμοσκεπή) μπορώ να εντάξω όλη την απόληξη ως αυθαίρετη ,ώστε να υπολογισθεί με αναλυτικό; Κάπου αναφέρεται  ότι η νόμιμη απόληξη αν εξυπηρετεί χώρο κύριας χρήσης υπολογίζεται στο ΣΔ (και επομένως και στο πρόστιμο).

γ)Η αποθήκη στην πυλωτή δεν έχει χιλιοστα.

Σημείωση

  Μετά από επικοινωνία τώρα με το help desk ,μου διευκρίνησαν ότι η αποθήκη κατηγορίας 3 και η απόληξη, ως χώροι μη κύριας χρήσης , δεν συνυπολογίζονται στις επιφάνειες για τον υπολογισμό προστίμου. Για την αυθαίρετη αποθήκη στην πυλωτή (μέχρι 50 μ2 ) ,για τον ίδιο λόγο (μη κύρια χρήση)  μπαίνει στο συντελεστή προστίμου 1 (  μικροτ. 50% υπέρβαση) .

Edited by kskan
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.