Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α18] Υπολογισμός προστίμων (γενικά)


Recommended Posts

Καλησπέρα θέλω να σας ρωτήσω κάτι σχετικά με περίπτωση ισόγειου πάρκινγκ που άλλαξε χρήση σε κατοικία με τον 3843. Έχω καταλάβει και μου το έχουν πει και μηχανικοί του Τ.Ε.Ε. ότι μπορείς είτε να το δηλώσεις πάλι όλο και να δηλώσεις την παλιά τακτοποίηση στο αντίστοιχο κουτάκι και να γίνει συμψηφισμός προστίμων είτε να το θεωρήσεις τακτοποιημένο ως προς την αλλαγή χρήσης και να πας παρακάτω δηλώνοντας τις επιπλέον αυθαιρεσίες που δεν είχαν δηλωθεί. Έτσι είχα κάνει σε περίπτωση που ήταν όλο σωστό και δήλωσα μόνο μία λοιπή παράβαση για τα κουφώματα. Τώρα όμως έχω περίπτωση που εκτός του ότι δεν έχουν δηλωθεί οι τοίχοι και ένα μικρό τμήμα μπροστά έχει και υπέρβαση ύψους γιατί το μετράω εσωτερικά και το βρίσκω 0,15 πιο ψηλό απ' ότι λένε τα σχέδια. Σ' αυτή την περίπτωση μήπως πρέπει όντως να το δηλώσω όλο και να συμψηφίσω το πρόστιμο που πληρώθηκε με το 3843? Γίνεται και αλλιώς? Τι θα με συμβουλεύατε? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Link to comment
Share on other sites

Βέβαια όταν το δηλώνω κατ΄αυτόν τον τρόπο το πρόστιμο βγαίνει ύψους 9500 ευρώ. Εννοείται ότι για την υπέρβαση δόμησης μπαίνουν τώρα όλα τα μέτρα τακτοποιημένα (3843) και μη. Αν όμως μπουν σε ένα φύλλο καταγραφής μόνο τα επιπλέον της παλιάς τακτοποίησης μέτρα (που είναι λίγα) και υπολογίσω μόνο σε αυτά την υπέρβαση δόμησης και τα παλιά τα βάλλω σε άλλο φύλλο χωρίς υπέρβαση μόνο με υπέρβαση ύψους εννοείται το πρόστιμο βγαίνει ούτε 2000 ευρώ. Ξέρω ότι για τον υπολογισμό κατηγορίας αθροίζονται όλα τα μέτρα αλλά για την υπέρβαση δόμησης??? Συγγνώμη αλλά μπερδεύτηκα...

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα.

 

Σε 2όροφη οικοδομή εντός σχεδίου, χωρίς οικοδομική άδεια, αποτελούμενη από 2 ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες, μία ανά όροφο, με ενδιαφέρει να τακτοποιήσω την οριζόντια ιδιοκτησία (διαμέρισμα) του πάνω ορόφου, εμβαδού κλειστών χώρων 90τμ.

Θέλω να ρωτήσω το εξής. Η εξωτερική μπετονένια σκάλα που εξυπηρετεί μόνο την πρόσβαση στην Ο.Ι. του 1ου ορόφου θα πρέπει να τακτοποιηθεί κ αυτή, ώστε π.χ. να γίνει μια συμβολαιογραφική πράξη που θα αφορά στην Ο.Ι. του 1ου; Αν ναι με ποιον τρόπο θα υπολογιστεί το πρόστιμο; Κ επίσης, με ποιο τρόπο θα πρέπει να τακτοποιηθεί η βεράντα-Η.Χ. του διαμερίσματος; 

Link to comment
Share on other sites

Η ανοιχτοί Η.Χ και η εξωτ. σκάλα σε μία λοιπή παράβαση με πρόστιμο 500 ευρω. Για τα διαμερίσματα δεν αναφέρεις κάτι, δεν θα τα τακτοποιήσεις και αυτά; Διαφορετικά πως θα γίνει η σύσταση;

Link to comment
Share on other sites

γ.ταφ

βεράντα, σκάλα, Η.Χ με αναλυτικό.

Λογικά από την υπάρχουσα σύσταση, η εξωτερική ανοιχτή κλίμακα θα είναι αποκλειστικής χρήσης της Ο.Ι του ορόφου. Αν αυτό δε συμβαίνει τότε θεωρείται κοινόχρηστη κατασκευή και θα ζητήσεις συναίνεση από τον ιδιοκτήτη του ισογείου.

Edited by Pavlos33
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

γ.ταφ

said

"Σε 2όροφη οικοδομή εντός σχεδίου, χωρίς οικοδομική άδεια,"

"αποτελούμενη από 2 ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες"..

 

.δεν μπορεις να εχεις ανεξαρτητες οριζοντιες ιδιοκτησιες.

εχεις  δυο-τρια "πατωματα"....ολα  αυθαιρετα...

 

θελουν ολα τακτοποιηση

 

[νομιμοποιηση δεν μπορεις να κανεις?]

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δημήτρη γιατί δε μπορώ να τακτοποιήσω ξεχωριστά τον 1ο όροφο που μ' ενδιαφέρει; Υφίσταται συμβολαιογραφικά ως οριζόντια ιδιοκτησία.

Link to comment
Share on other sites

χωρις αδεια δεν μπορουσαν  να συστησουν  ΟΙ

 

αρα, για να εχεις συμβολαιογραφικα συσταση ΟΙ

θα ειπαν "με αδεια προ του 83" και "καθαρισαν"

 

Η συσταση  δεν σου δημιουργει νομιμοτητα ως προς την αδεια.

Οποτε δεν εχεις αδεια.

Οπότε δεν εχεις και νομιμη συσταση [????]

 

ή θα κανεις νομιμοποιηση  [το ειδες???]

 

ή θα πας για τακτοποιηση...αλλά θα περασεις απο συμπληγαδες...

διοτι "αλλού"  δεχονται την τακτοποιηση ανα "διαμερισμα"

"αλλου" απαιτουν για ολους τους χωρους...

 

να συννενοηθεις με τον συμβ/φο πρωτα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.