Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

gio, όπως το περιγράφεις, είναι κατηγορία 3 (500€)

αν έχεις και άλλες κατηγορία 3, όλα μαζί 500€

 

Το παράδειγμα του γιώργου είναι πολύ διαφορετικό.

Επειδη εχω οικ.αδεια στο κτιριο παω κατηγορια 4........εχω και αλλες μικροπαραβασεις οποτε λες γι αυτες μαζι με την αλλαγη θεσης να παω κατηγορια 3 των 500 ευρω?

 

Δες εδώ το post #565 τι μου απάντησαν τηλεφωνικά (εννοείται ποτέ γραπτα !!!) αφού τους είχα στείλει το θέμα μου με mail. (είχα μόνο αυτή την παράβαση, δηλ. διαφορετική θέση) 

http://www.michanikos.gr/topic/35842-%CE%B118-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85/page-57?do=findComment&comment=738975

 Δηλαδη τιποτα!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Την γνωμη σας παρακαλω....

 

Κτιριο δεκαετιας, εχει μετατοπιστει 1 μετρο προς το ενα πλαγιο οριο, με αποτελεσμα αντι 4 μετρα πλαγιες αποστασεις (Δ) να εχει 5 και 3 αντιστοιχα.

Συμφωνα με τον ΝΟΚ το δ ειναι 3 περιπου. 

Πως πρεπει να αντιμετωπιστει μια τετοια κατασταση?

Εχει και υπογειο που πρεπει να τακτοποιηθει σαν ΚΧ

 

1. Κατηγορια 3 σαν 'Αλλαγή θέσης του προβλεπομένου με οικοδομική άδεια κτιρίου σε άλλη θέση εφόσον δεν παραβιάζονται οι πολεοδομικές διατάξεις'?

2. ΥΔ + ΥΚ + εντος Δ του τμηματων αυτων σε καθε οροφο?

3. Με Ο.Α ή οχι?

Link to comment
Share on other sites

Κατηγ. 3 για αλλαγή θέσης κτηρίου σε αλλη νόμιμη θέση και υπερβαση δόμησης για το υπόγειο που έγινε κατοικία ή κατάστημα.

Link to comment
Share on other sites

Φαντάζομαι το βασίζεις στο ότι σύμφωνα με τον ΝΟΚ, θα μπορούσε να έχει τοποθετηθεί στην 'λανθασμένη θέση', σωστά?

Απλά, επειδή (κλασικά) δεν έχουν μπαζώσει το υπόγειο, δεν ξέρω με αυτό τι εννοεί ο ποιητής... 'και υπό την προϋπόθεση ότι δεν μεταβάλλεται η τελική στάθμη του εδάφους'

 

Άσχετο, ξέρει κανείς αν έχει ξανανοίξει το helpdesk?

Link to comment
Share on other sites

Την γνωμη σας παρακαλω....

 

Κτιριο δεκαετιας, εχει μετατοπιστει 1 μετρο προς το ενα πλαγιο οριο, με αποτελεσμα αντι 4 μετρα πλαγιες αποστασεις (Δ) να εχει 5 και 3 αντιστοιχα.

Συμφωνα με τον ΝΟΚ το δ ειναι 3 περιπου. 

Πως πρεπει να αντιμετωπιστει μια τετοια κατασταση?

Εχει και υπογειο που πρεπει να τακτοποιηθει σαν ΚΧ

 

1. Κατηγορια 3 σαν 'Αλλαγή θέσης του προβλεπομένου με οικοδομική άδεια κτιρίου σε άλλη θέση εφόσον δεν παραβιάζονται οι πολεοδομικές διατάξεις'?

2. ΥΔ + ΥΚ + εντος Δ του τμηματων αυτων σε καθε οροφο?

3. Με Ο.Α ή οχι?

1. οπως ειπε Periklis1

2. οπως ειπε Periklis1

3. ΜΕ ΑΔΕΙΑ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Συνάδελφοι καλημέρα!

κτίριο έχει κατασκευαστεί το 1975 σε εντελώς διαφορετική θέση από αυτή της οικ. αδείας.( σύννομη  με τις πολαιοδομικές διατάξεις τότε).  Το 1979 έγινε ρυμοτομία στον οικισμό, και βρέθηκε η μία γωνία  εντός πλαϊνού Δ καθώς κόπηκε πεζόδρομος)

πώς αντιμετωπίζεται η αλλαγή θέσης? Θεωρώ πως υπάρχει παραβίαση Δ?( Η εκ των υστέρων ρυμοτομία έφερε το κτήριο εντός Δ)

Μπορεί η αλλαγή θέσης να πάει κατηγορία 3?

(το Αρθ9 λέει :εφόσον  ''δεν παραβιάζονται οι πολεοδομικές διατάξεις'' . Δηλαδή να τηρούνται τα πλάγια όρια φυσικά ,αλλά να μην έχουμε  ταυτόχρονα και υπέρβαση των τετραγωνικών της αδείας????)

με δεδομένο ότι έχω σκοπό κάποιες άλλες παραβάσεις κατ 3 να τις πάω με αναλυτικό αφού όλες οι λοιπές αναμένεται να με κρατήσουν κάτω από 15000--> 500euro πρόστιμο, η αλλαγή θέσης θα πρέπει να αποτελέσει μόνη της μία ξεχωριστή παράβαση (κατ3 ?)  δηλαδή ένα  500αρικό?

Διάβασα και για περιπτώσεις που η αλλαγή θέσης πάει με αναλυτικό. Πως είναι δυνατό , τι εργασίες να υπολογίσεις για μεταφορά κτηρίου σε άλλη σύννομη θεση?

Ευχαριστώ! περιμένω τα φώτα σας!

Edited by ch_mp13
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα,
 
την βοήθεια σας επειγόντως, στον συννημένο θα δείτε το πρόβλημα. Σε οικοδομή με Ο.Α. του 2003 θέλω να τακτοποιήσω Ο.Ι στον Β όροφο. Η οικοδομή έχει αλλάξει θέση όπως θα δείτε και στο σχήμα αλλά είναι σε σύννομη θέση καθώς δέν παραβιάζει το Δ οπότε μπορεί να μπεί στις προυποθέσεις του άρθρου 9 ιε. Να σημειώσω ότι το διαμέρισμα είναι εντός των ορίων σε πλευρές <5% και εμβαδόν <2%. Το συμπέρασμά μου λοιπόν και πείτε μου σας παρακαλώ αν έχω δίκιο είναι το εξής. Βάζω παράβαση για αλλαγή θέσης κατηγορίας 3 σε ένα φύλλο καταγραφής. Σε ξεχωριστό φύλλο τώρα βάζω τις υπόλοιπες πολεοδομικές παραβάσεις οι οποίες είναι για την Ο.Ι. Μέσα στο περίγραμμα της οικοδομής πια, τακτοποιώ υπερβάσης δόμησης που έχει μιας και έχει κλείσει ΗΥ χώρους κατηγορία 4 και βάζω και παράβαση 1 γιατί έχει κουφώματα διαφορετικά και εξώστες μεγαλύτερους μαζί με αναλυτικό πάλι κατηγορία 4 γιατί είναι πάνω απο τα επιτρεπτά. Θεωρείτε ότι είναι σωστό έτσι και αν ναί ΠΡΕΠΕΙ να πάρω συνέναιση απο την πλειοψηφία της πολυκατοικίας για την αλλαγή θέσης της οικοδομής ή όχι?

 

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

 

ΥΓ. Τα κόκκινα που βλέπετε στο συννημένο είναι τα δεδομένα της αποτύπωσης μιας και έχει μετρηθεί διαφορετικό και το οικόπεδο με μικρές αποκλίσεις

 

topografiko.pdf

Edited by ismaelblanco
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι. Θα ήθελα τη γνώμη σας για μία τακτοποίηση που ασχολούμαι και έχω προβληματιστεί. Διώροφο κτίριο έγινε λίγο μικρότερο στη μία διάσταση (5,6 αντί 6,0μ) και μετακινήθηκε περίπου 0,50 μ ως προς τη θέση του στο διάγραμμα κάλυψης (άδεια του ‘08).  Στην ισόγεια μόνο στάθμη, πέρα από τον κύριο κτιριακό όγκο -όπως αυτός ορίζεται από τον φέροντα οργανισμό (5,60 Χ 5,50) - υπάρχουν ορισμένοι χώροι που αποτελούν συνέχεια της κάτοψης  (εσωτερική και λειτουργική σύνδεση) και είναι εν μέρει εξαρτώμενοι στατικά (από τον τρόπο κατασκευής φαίνεται ότι έγιναν ταυτόχρονα κατά την κατασκευή της τοιχοποιίας). Ουσιαστικά δηλαδή το περίγραμμα του ισογείου έχει γίνει διαφορετικό με την ‘ προσθήκη’ αυτών των χώρων. Επίσης υπάρχει και τρίτος χώρος που υπάρχει σε επαφή με το κτίριο και έχει εν μέρει στατική εξάρτηση. Ο προβληματισμός μου αφορά το πώς είναι καλύτερο να ρυθμιστούν τα τμήματα αυτών των χώρων που είναι εντός του περιγράμματος της αδείας:

1) Με αναλυτικό προϋπολογισμό των εργασιών για την κατασκευή τους, ταυτόχρονα με άλλες παραβάσεις στο ακίνητο που εντάσσονται με αναλυτικό;

2) Με χρέωση επιφανειών με υπέρβαση δόμησης αλλά χωρίς υπέρβαση κάλυψης επειδή είναι εντός περιγράμματος κάλυψης αδείας;

3) Με κάποιο άλλο τρόπο ενδεχομένως ;

Σημειώνω ότι ο γενικός τρόπος που σκέφτομαι να  ακολουθήσω για την ρύθμιση όσο αφορά την μετακίνηση και την αλλαγή διαστάσεων του κτιρίου είναι να τοποθετήσω το υφιστάμενο περίγραμμα και θέση πάνω στο Δ.Κ. της αδείας και ότι είναι εκτός περιγράμματος με ΥΔ και ΥΚ.  Άλλες διαφοροποιήσεις εντός περιγράμματος με αναλυτικό κτλ.

skarifima_1.pdf

Edited by Dimis
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα,

 

την βοήθεια σας επειγόντως, στον συνημμένο θα δείτε το πρόβλημα. Σε οικοδομή με Ο.Α. του 2003 θέλω να τακτοποιήσω Ο.Ι στον Β όροφο. Η οικοδομή έχει αλλάξει θέση όπως θα δείτε και στο σχήμα αλλά είναι σε σύννομη θέση καθώς δεν παραβιάζει το Δ οπότε μπορεί να μπει στις προϋποθέσεις του άρθρου 9 ιε. Να σημειώσω ότι το διαμέρισμα είναι εντός των ορίων σε πλευρές

 

 

 

 

Εξετάζοντας μια ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία, δεν έχει μέχρι τώρα γίνει σαφές από την ισχύουσα νομοθεσία, αν θα πρέπει να εξετάζεται ολόκληρο το κτίριο για τυχόν αυθαιρεσίες, όπως π.χ η εκ κατασκευής εσφαλμένη τοποθέτηση κτιρίου.

Βεβαίως πολύ ορθά έπραξες και το εξέτασες εφαρμόζοντας τη λαϊκή ρήση "κάλλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε".

Η δήλωσή σου αφορά στο διαμέρισμα και όχι σε όλο το κτίριο. 

Η ακριβής διατύπωση στο σώμα του νόμου που αφορά κατηγορία 3 παρ. ια είναι "αλλαγή θέσης του προβλεπόμενου με οικοδομική άδεια κτιρίου σε άλλη θέση, εφόσον δεν παραβιάζονται οι πολεοδομικές διατάξεις.."

Ο προβληματισμός στη περίπτωση αυτή είναι αν τελικά, η εκ κατασκευής, λανθασμένη θέση του κτιρίου, σε συνδυασμό με υπερβάσεις δόμησης λόγω κλεισίματος Η.Χ και κάλυψης λόγω μικρών μεταβολών διαστάσεων όπως αναφέρεις,  συντελεί σε παραβίαση πολεοδομικών διατάξεων ή όχι.

Αν πάρουμε την βολική ερμηνεία, ότι δεν παραβιάζονται οι πολεοδομικές διατάξεις, τότε θα έχεις κατηγορία 3 παρ. ια για την μετακίνηση κτιρίου, άρα και διαμερίσματος (ως άρρηκτα συνδεδεμένου χώρου του κτιρίου) καθώς και παρ. ιστ που αφορά τις μικρές μεταβολές στις διαστάσεις του κτιρίου και διαμερίσματος αν υπάρχουν.

Τα υπόλοιπα όπως τα λες, προσέχοντας τον έλεγχο κατηγορίας και το συντελεστή προσαύξησης υπέρβασης δόμησης.

Η συναίνεση είναι ακόμη ένα μεγάλο "αγκάθι". Τυπικά χρειάζεσαι συναίνεση ακόμη και για να..."ανασάνεις",  έτσι πως είναι γραμμένος ο νόμος. Η συναίνεση στην προκειμένη έχει να κάνει με την αλλαγή όψεων λόγω των αυθαιρεσιών του διαμερίσματος και όχι με την λάθος θέση της οικοδομής.

Όμως, επειδή οι  περιπτώσεις επέκτασης εξωστών γίνονται εκ κατασκευής, δες αν έχουν και τα υπόλοιπα διαμερίσματα την ίδια αυθαιρεσία και προχώρησε τη δήλωση. (αναγκαστικά εδώ ρισκάρεις, αλλά με καλές πιθανότητες υπέρ σου, προκειμένου να πάρεις τη δουλειά).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.