Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Ν.4178/13] Σύστημα Αμοιβών ΤΕΕ και Αμοιβές


Recommended Posts

συνάδελφοι πρόκειται για 2 διαμερίσματα του ιδιου ορόφου

άρα λοιπόν δεν είναι εντελώς άσχετοι μεταξύ τους.

Καταχρηστικά, θεωρείς ότι είναι συνιδιοκτήτες της "ενωμένης" (άτυπα) ιδιοκτησίας ορόφου,

δια των εξ αδιαιρέτου ποσοστών τους επί του οικοπέδου.

Ακροβασία μεν, όχι τρελή όμως

(όπως θα ήταν δύο άσχετα ασχέτων που περιέγραψες στην αρχή)

Στην περίπτωση αυτή ή θα πρέπει να έχεις το "σετ" και από τους δύο, 

ή από τον έναν με εξουσιοδότηση του άλλου προς αυτό.

Αποδείξεις μπορείς να κόψεις ανεξάρτητες, αρκεί να αθροίζουν το ποσό

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 948
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • 4 weeks later...

 

 

για να κανουμε 1 επαναληψη

1.για τακτοποιηση απαιτειται καταθεση στην ΕΤΕ?

2.απαιτειται ανεβασμα ΦΕΜ?

Γενικη ερωτηση ,εφοσον δεν απαιτειται καταθεση αμοιβης ,γιατι εχουν βγαλει διαφορες ανακοινωσεις για διευκολυνση καταθεσης αμοιβων λογω των καπιταλ κοντρολ,οπως επισης κ το παρακατω εγγραφο?

Γιατι οι πολεοδομιες μας ζηταν αμοιβοχαρτο-καταθεση κατα την εκδοση ΟΑ?

 

1. όποιο και να είναι το ποσο μπορείς να το καταθέσεις σε όποια τράπεζα θες χωρις τον κωδικό πληρωμής. (κοίτα υπογραφή Faethon11). Απλά αν είναι πάνω ή κάτω  απο 500 ή 1500 τα παίρνεις στο χέρι ή θες αναγκαστικά κατάθεση σε τράπεζα για φορολογικούς λόγους. Πληρώνεις όμως ΤΣΜΕΔΕ (ακόμα δεν έχει καταργηθεί).

2. ανέβασμα ΦΕΜ χρειάζεται

 

αυτά έχω καταλάβει. απο πολλές ερωτήσεις και απο διάβασμα απαντήσεων πολλών συναδέλφων εδώ...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Κάνω κι εγώ μία ερώτηση που μάλλον ανήκει στην κατηγορία αμοιβές. Αν όχι συγχωρέστε με... 

 

Λοιπόν: 
Δήλωση 4178/13, όπου χρειάστηκε να γίνει νέο τοπογραφικό (εντός σχεδίου κτίσμα, χωρίς άδεια), χρειάζεται να ολοκληρωθεί σε οριστική υπαγωγή. 

Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι για να "κλείσει" η δήλωση πρέπει να δηλωθεί στους συμμετέχοντες μηχανικούς και ο πολ. μηχανικός που υπογράφει το τοπογραφικό (γιατί εγώ ως αρχιτέκτονας δεν μπορώ angry.gif για κάποιο λόγο...). 

Το θέμα τώρα που προκύπτει (αν προκύπτει δλδ, εδώ θέλω τα φώτα σας...) είναι το εξής: 
Η ΑΠΥ ολόκληρης της αμοιβής που είχαμε συνενοηθεί με τον πελάτη έχει κοπεί μόνο στο όνομά μου και δεν υπάρχει ξεχωριστό παραστατικό για τον πολ. μηχανικό, ενώ η σύνταξη νέου τοπογραφικού δεν αναφέρεται ως εργασία ούτε στο ιδιωτικό συμφωνητικό που έχουμε υπογράψει. 
Η αμοιβή έχει εξοφληθεί και έχουν εκδοθεί τα δικαιολογητικά από την ΕΤΕ...

 

Αναρωτιέμαι λοιπόν εάν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα από τη στιγμή που ενώ αναφέρεται στους συμμετέχοντες μηχανικούς ο πολ. μηχανικός και υπογράφει το τοπογραφικό, δεν έχει ξεχωριστό παραστατικό αμοιβής... sad.gif... 

Θα έπρεπε να υπάρχουν 2 ξεχωριστές ΑΠΥ λοιπόν ή είμαστε ΟΚ ως ομάδα μηχανικών που έχει κοπεί το παραστατικό μόνο στο όνομά ενός από τους δύο??? 

Link to comment
Share on other sites

Ως αρχιτέκτονας σαφώς με τα ως σήμερα ισχύοντα επαγγελματικά δικαιώματα δεν μπορείς να υπογράψεις εξαρτημένο τοπογραφικό διάγραμμα. Οπότε η δήλωση δεν προχωρά χωρίς ομάδα έργου με επιπλέον συμμετέχοντα, πολιτικό μηχανικό ή τοπογράφο μηχανικό η τεχνολόγο τοπογράφο.

Στο σύστημα αμοιβών για τις εργασίες του ν. 4178/13, ορίστηκε και επιπλέον αμοιβή για τοπογραφικό? (αναφέρομαι πάντοτε για τον ίδιο Α/Α έργου).

Λόγω, κατηγορίας αυθαιρεσιών είναι υποχρεωτικό το τοπογραφικό?

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να υπάρξει ξεχωριστή αμοιβή για το τοπογραφικό στο έργο του συστήματος αμοιβών  και αντίστοιχα ξεχωριστή ΑΠΥ κλπ έξοδα για το τοπογραφικό....

Δυστυχώς....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Pavlos33:

ΝΑΙ στο σύστημα αμοιβών ορίστηκε και επιπλέον αμοιβή για το τοπογραφικό... (Ίδιος Α/Α έργου), όμως έχουν μπει όλες οι εργασίες στο όνομά μου...

και ΝΑΙ λόγω κατηγορίας αυθαιρέτων το τοπογραφικό είναι υποχρεωτικό στο σύστημα των δηλώσεων 4178...

 

Τώρα?  :sad:

Edited by Νίκος Αλεξιάδης
Link to comment
Share on other sites

...σε μία παρόμοια περίπτωση δικιά μου στην οποία είχα ξεχάσει να βάλω την μηχανικό για την τ.ε. των η/μ από το τεε μου είχαν πει να φτιάξω νέο έργο και να πληρωθεί η αμοιβή για την τ.ε. των η/μ από το νέο έργο.

Link to comment
Share on other sites

Αυτή είναι η λύση εκτός αν δεν έχει κλείσει ακόμα το έργο στο σύστημα των αμοιβών και μπορείς να το τροποποιήσεις προσθέτοντας τον τοπογράφο για τις τις τοπογραφικές εργασίες.

Εσύ θα έχεις πλέον μια αμοιβή η οποία έχει πληρωθεί και θα αφορά την τακτοποίηση ή/και τις αποτυπώσεις (αν υπάρχουν τέτοιες) και ο τοπογράφος μία αμοιβή που θα πληρωθεί σήμερα.

Το μόνο πρόβλημα (εκτός του προφανούς της έξτρα αμοιβής) είναι με τον ΦΕΜ αν τον έχεις πληρώσει ήδη και αυτό αν έχεις αποδώσει ΦΕΜ 4% για το τοπογραφικό....

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις... 

 

Το γαμώτο της υπόθεσης είναι ότι έχουν πληρωθεί όλα κανονικά (γιατί στην αμοιβή έχουν συμπεριληφθεί όλες οι εργασίες: 1. εργασίες 4178, 2. αποτύπωση, 3. τοπογραφικό)...

και ΦΕΜ και ΤΣΜΕΔΕ και ΕΜΠ και ΦΠΑ και όλα τα κέρατά μας...

 

αλλά αυτά τα ίδια κέρατα για το τοπογραφικό έπρεπε να τα έχει πληρώσει ο πολ. μηχανικός και όχι εγώ! Έχω καταλάβει σωστά??? 

 

Άρα λοιπόν (και αν έχω καταλάβει καλά) εάν διόρθωνα την αμοιβή (ειναι σε ενδιάμεση υποβολή) και βάλω σωστά τις εργασίες με το τοπογραφικό στον Π.Μ. πάλι τα ίδια ποσά θα ίσχυαν απλά διαφορετικά κατανεμημένα.... 

 

Πιστέυετε ότι αν πάρω το ΤΕΕ θα μου δώσουν κάποια λύση χωρίς να χρειαστεί να πληρώσω έξτρα κερατιάτικα αφού (από ότι φαίνεται) τα σωστά ποσά έχουν πληρωθεί ήδη??? (Γελάω ήδη.... :lol:  :lol:  :lol:  )

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.