Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Εγκύκλιος 3] 1-10-2013, Οδηγίες-διευκρινίσεις-απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις


Recommended Posts

στον 4014 για να παρουν τον μειωτικο συντελεστή έπρεπε να δηλωθούν στην Επιφάνεια Β.Χ.

στον 4178 πρέπει να δηλωθούν στην Επιφάνεια Κ.Χ. και να φυγουν από τον Επιφ. με μειωιτκό συντελεστή αφού πλέον δεν παίρνουν 50%.

....αφου ειναι σαφες οτι αν δεν αλλαζουν τα μετρα δεν υπολογιζεται η αυξηση λογω συντελεστων.....

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 600
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αυτό το ότι δεν παίρνουν μειωτικό συντελεστή πώς προκύπτει όμως; Αυτό δεν έχω καταλάβει. Ξεκαθαρίζεται από κάπου; 

Link to comment
Share on other sites

Ας καταθέσω και μια ακόμα "σατανική" σκέψη....

 

Ξέρετε που θα ρίξουν τις "ευθύνες" οι του ΥΠΕΚΑ και οι του ΤΕΕ διότι δεν πρόκειται να γίνουν οι αναμενόμενες δηλώσεις στον 4178;;;;;;

Φυσικά στους μηχανικούς!!! Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι!!!! Αυτοί δεν καταλαβαίνουν το νόμο και δεν κάνουν δηλώσεις!!! Αυτοί φταίνε!!!!! Να μου το θυμηθείτε..... (αυτός είναι και ο λόγος που λέει ο καλαφάτης για τον οποίο γίνονται αυτές οι ενημερωτικές συγκεντρώσεις)!!!!

 

Άλλα μια "σατανική" άποψη......

 

Πως θα τους φαίνονταν άραγε, όταν σε αυτές τις ενημερωτικές συγκεντρώσεις δεν παρευρίσκονταν μηχανικοί;;;; Ούτε καν 5 άτομα!!! Ούτε καν όσοι συμμετέχουν στις απεργίες που γίνονται! Τί θα έκαναν;;;;; Θα προσπαθούσαν να μάθουν το τι φταίει;;; Θα προσπαθούσαν να διορθώσουν ουσιαστικά τα δεδομένα;;;;; Γιατί βρε συνάδελφοι να πάτε;;;;; Τί περιμένετε να μάθετε;;;; Γιατί συμβάλετε στο παιχνιδάκι που έστησαν;;;;; Βάλτε τους επιτέλους στη θέση που τους αρμόζει!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

άρθρο 18 παρ.6 4178

Για τον υπολογισμό του ενιαίου ειδικού προστίμου για όλους τους χώρους σε υπόγειες στάθμες, εσωτερικούς εξώστες (πατάρια) και σοφίτες, όπως ορίζονται στο άρθρο 2 του ν. 4067/2012 (Α΄ 79), εφαρμόζεται μειωτικός συντελεστής 50%.

 

για τον 4014 ίσχυε ερωτοαπάντηση που έλεγε ότι ακόμη και μόνο μια πλευρά να είναι μπαζωμένη, παίρνει μειωτικό.

Συνάδελφε, όσον αφορά το αρθ.2 του ΝΟΚ, ΔΕΝ λέει πουθενά ότι ΚΑΙ οι 4 όψεις του φερομενου υπογείου επιπέδου θα πρέπει να είναι εγκυβωτισμένες στο έδαφος ώστε να θεωρείται κάποιο επίπεδο ώς υπόγειο. Λέει επι λέξη : "87. Υπόγειο είναι όροφος ή τμήμα ορόφου, του οποίου η οροφή δεν υπερβαίνει την απόσταση 1,20 μ. από την οριστική στάθμη του εδάφους.".

Εγώ καταλαβαίνω ότι έστω και μία όψη να είναι εγκυβωτισμένη (σε ύψος μικρότερο ή ίσο με 1,20μ. από την οριστική στάθμη), μπορεί να χρακτηρισθεί "υπόγειο" τουλάχιστον ένα τμήμα του συγκεκριμένου επιπέδου και  κατα συνέπεια να υπολογισθεί με μειωτικό συντελεστή στον υπολογισμό του προστίμου του Ν.4178.

Όσον αφορά τις μή μπαζωμένες όψεις πιθανόν να έχεις δίκιο και να μήν μπορούμε να εφαρμώσουμε τον μειωτικό συντελεστή σύμφωνα με την τελευταία διατύπωση του αρθ.18/Ν.4178, αλλά αυτό δημιουργεί σύγχυση, διότι πως θα διαχωρίσουμε τα εμβαδά που χρεώνονται στο μπαζωμένο υπόγειο και πώς τα εμβαδά που χρεώνονται στο μή μπαζωμένο...???  Ούτε αυτοί το χουν μελετήσει επαρκώς μάλλον....

Προσωπικά, συνεχίζω να πιστέυω ότι αβίασθα έχουν γράψει "σύμφωνα με τον αρθ.2 του ΝΟΚ" πολύ απλά διότι εκεί υπάρχει ο ορισμός και ότι λογική για τον υπολογισμό παραμένει η ίδια με τον Ν.4014.

Επειδή το θέμα είναι πολύ σημαντικό, παρακαλώ να μου παραθέσεις κι εσύ την γνώμη σου, ώστε να καταλήξουμε (αν γίνεται) σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα.

Link to comment
Share on other sites

Οποιος δεν βιαζεται καλο ειναι να περιμενει!!!!

Η εμπειρια εχει δειξει οτι τα πραγματα αλλαζουν γρηγορα!!

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Το ξεμπαζωμένο υπόγειο είναι ένας χώρος που κατασκευάστηκε βάσει αδείας, πληρώθηκε κανονικά, αλλά ξεμπαζώθηκε. Για το θέμα του δίκαιου και μονο, δεν μπορεί ένας τέτοιος χώρος να έχει μεγαλύτερο πρόστιμο από έναν ισόγειο χώρο ιδίων τετραγωνικών που κατασκευάστηκε κατά παράβαση της άδειας (στην περίπτωση του ξεμπαζωμένου πληρώνεις + το ξεμπάζωμα). Συμφωνώ απολύτως ότι το ξεμπαζωμένο υπόγειο δεν είναι υπόγειο, αλλά εκτός από το πρόστιμο που πληρώνεις όταν το εντάσσεις στη δόμηση, πληρώνεις και το ξεμπάζωμα και τυχόν αλλαγές που υπάρχουν στις όψεις του. Οπότε κάπως πρέπει να διαχωριστούν τα πρόστιμα μεταξύ των δύο αυτών περιπτώσεων. Εξού και ο μειωτικός συντελεστής που είχαμε στον 4014. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

εμενα με ενδιαφερει να ρωτησει καποιος τι γινεται με τις εκκερεμεις του 4014, δηλαδη αυτες με δοσεις και αυτες με πληρωμενο προστιμο αλλα χωρις σχεδια.

 

αλλωστε δεν προκειται να ασχοληθω με νεες υποθεσεις του 4178, παρα μονο να κλεισω αυτες του 4014.

 

αρκετα πια με αυτη την φαρσοκωμωδια των τελευταιων 2 ετων.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Το δια ταύτα σε όλη αυτή την υπόθεση είναι ότι κανένας δε θέλει να ασχοληθεί περαιτέρω. Και γω μέσα ούτε γι' αστείο. Να δω τί θα γίνει σε 2-3 χρόνια όταν θα εκπνέει η προθεσμία και όταν θα ισχύσει αυτή η περιβόητη ταυτότητα κτιρίου. Θέλω να βλέπω να παρακαλάνε τους μηχανικούς και κανείς μα κανείς να μη θέλει να ασχοληθεί. Ζω γι' αυτή τη μέρα.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Πάντως όχι με τα τυράκια που μας πετάνε κατά διαστήματα για να μη φωνάζουμε. Εμένα αντιθέτως μου χει τρυπήσει το στομάχι. 

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.