Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Μεταφορά δηλώσεων] από τον 4014 στον 4178-διαδικασία,ερωτήσεις,πληροφόρηση.


Recommended Posts

 

Το ερώτημά σου στείλτο στο ΤΕΕ, είναι το μόνο υπεύθυνο να σου απαντήσει, αν γίνεται και πως. 

οπως σου απάντησα νωρίτερα, δεν γίνεται να συνεχίσεις να πληρώνεις 4014, ή δεν κατάλαβαν το ερώτημα ή έκαναν λάθος.

Ανάπτυξη/Σύμπτυξη

 
Πατήστε ? για συντομεύσεις πληκτρολογίου.
 
 
 
Ερώτηση

 

Έκανα μετάβαση δήλωσης από το Ν4014  στο Ν4178, δεν είχα διαφορά στις επιφάνειες, αλλά  άλλαξα τις αποθήκες που ήταν ΒΧ σε ΚΧ και επίσης τα >των 70μ2 της α' κατοικίας σε άλλη κατοικία. Ωπότε φυσικά και μου αυξήθηκε το πρόστιμο. Όμως σε τέτοια περίπτωση ( σύμφωνα και με την εγκύκλιο) ,θα πρέπει να πληρώσω το πρόστιμο του 4014 εφόσον δεν έχω αύξηση επιφανειών. Το σύστημα του 4178,κατανέμει το υπόλοιπο του προστίμου που υπολογίζεται από τον Ν4178 στις 102 δόσεις. Πώς γίνεται να πληρώσω έως το πρόστιμο του Ν4014 και να ολοκληρωθεί η δήλωση , εφόσον θα εκκρεμούν δόσεις?
Σχετικά με το θέμα που αναφέρετε αναμένονται σχετικές διευκρινίσεις
 
 
 
 
 
 
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συναδελφοι παραθετω απαντηση του τεε σε ερωτημα - προβληματισμο μου που αφορουσε δηλωσεις μου που 'ξεμειναν´ σε προσωρινη υπαγωγη με ολα τα σχεδια ανεβασμενα και τα προστιμα πληρωμενα:

 

´´ύμφωνα με την Εγκύκλιο 3 του ΥΠΕΚΑ (1/10/2013), παράγραφο Β, δεν θεωρούνται εκκρεμείς υποθέσεις οι πράξεις υπαγωγής για τις οποίες έχουν υποβληθεί όλα τα απαιτούμενα στοιχεία και σχέδια και έχει καταβληθεί και το σύνολο του προστίμου, ανεξαρτήτως σταδίου υπαγωγής στον Ν 4014/11. Γι’ αυτές, μετά από αίτημα του ενδιαφερομένου ή και αυτομάτως (εφόσον γίνει σχετική προσαρμογή στο πληροφοριακό σύστημα) εκδίδεται πράξη υπαγωγής κατά τις ειδικότερες διατάξεις του Ν 4178/13.

Το αίτημα για την μεταφορά των στοιχείων υποβάλλεται χωρίς χρονικό περιορισμό (στα πλαίσια χρονικής ισχύος του Ν 4178/13).

 

Η βεβαίωση περαίωσης του Ν 4014/11 δεν έχει πλέον κάποια ισχύ, αφού δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έκδοση διοικητικής πράξης από αρμόδιες αρχές ή δικαιοπραξία. Εφόσον απαιτηθεί να γίνει κάποια ανάλογη ενέργεια, θα πρέπει να μεταφερθεί η δήλωση στον Ν 4178/13.

Ως εκ τούτου δεν θεωρώ πως έχει νόημα ο προβληματισμός."

 

 

Αγαπητέ, είμαι στην ίδια φάση με σένα. Όλα πληρωμένα, όλα ανεβασμένα εδώ και 6 μήνες και το συστημα αρνιόταν να το αλλάξει σε ολοκληρωμένο. Ενημέρωσε με για εξελίξεις γιατί με ενδιαφέρει

Edited by mikeG
Link to comment
Share on other sites

Παιδες τι σημαινει οτι εχετε τα παντα ανεβασμενα? Και το δελτιο δομικης τρωτοτητας? Εγω εχω τα παντα ανεβασμενα πλην αυτου γιατι περιμενα επισημες ανακοινωσεις. Εσεις χρησιμοποιησατε το προσχεδιο του ΤΕΕ?

 

Προσωπικα πιστευω οτι πρεπει να βγει εγκυκλιος που να καλυπτει και εμας .... που περιμεναμε το επισημο ΔΕΔΟΤΑ.

Edited by Silent Arrow
Link to comment
Share on other sites

Silent Arrow, ναι, και το δελτίο Δομικής Τρωτοτητας απο ΤΕΕ.

 

Ερώτηση: Δημιουργούμενοι Εξώστες καθ' υπέρβαση αδείας που με 4014 τους είχα βάλει ως ΒΧ θα πρέπει να τους αλλάξω σε ΚΧ? Δεν είναι δυνατόν να συγκρίνεις τη βαρύτητα ενός εξωστη με ένα μπαρμπεκιου ή μια περγκολα, γιατί κάποιοι συνάδελφοι έλεγαν παλιότερα να δηλωθουν ως "λοιπες", και πόσο μάλλον όταν οι εξώστες έγιναν απο τα μπετά (με τα ανάλογα "σιδερώματα")

Edited by mikeG
Link to comment
Share on other sites

που περιμεναμε το επισημο ΔΕΔΟΤΑ.

o νομος λεει οτι γινοταν δεκτα τα δεδοτα του τεε (δεν το εχω ευκαιρο να στο παραθεσω ακριβως)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Έχουν δίκιο όμως.με βάση τον ν4014 δεν υπήρχε δδτ να ανεβάσουν οπότε καλώς δεν ανέβαζαν. Δεν είναι δικιά τους ευθύνη το ότι δεν έχουν οριστικοποιήσει...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Κι όμως η ..."ευθύνη" αυτή βαραίνει πλέον το μηχανικό! Έπρεπε να πάρει ...πρωτοβουλία!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

α)Οταν εχει  πληρωθει ολο το προστιμο και ειναι σε ολοκληρωμενη υπαγωγη αλλα δεν εχουν ανεβει τα σχεδια μετα την μεταφορα τα σχεδια θα τα υποβαλλουμε συμφωνα με το  ν4178 η εφοσον εχουμε αναφερει οτι εχουμε ολα τα σχεδια και τα στοιχεια ανεβαζουμε αυτα συμφωνα με το ν.4014 και οι υπευθυνες δηλωσεις ? θα κανουμε αλλες?

β) Το ιδιο με το παραπανω αλλα ειναι σε προσωρινη υπαγωγη  χωρις αλλαγη επιφανειων

γ) εχει πληρωσει παραβολο και ειχε δηλωση προς εκδοση αδειας  μετη μεταφορα μπορει να αλλαξει και να δηλωσει προς τακτοποιηση

.

Link to comment
Share on other sites

α) Θα μας πουν όταν το αποφασίσουν.....

β) Το ίδιο....

γ) Ναι.

Link to comment
Share on other sites

Έχουν δίκιο όμως.με βάση τον ν4014 δεν υπήρχε δδτ να ανεβάσουν οπότε καλώς δεν ανέβαζαν. Δεν είναι δικιά τους ευθύνη το ότι δεν έχουν οριστικοποιήσει...

 

+1 απο μενα... Πες τα βρε Faethon11 γιατι στο ΥΠΕΚΑ θα μας τρελανουν τελειως.

Γνωριζω οτι ο 4178/13 νομιμοποιησε το προσχεδιο των ΔΕ.ΔΟ.Τ.Α. (Αρθρο 30 παρ.4 4178/2013). Αλλα πρεπει να εισαι ο μαντης Καλχας για να προβλεψεις κατι τετοιο. Εμεις που περιμεναμε δηλαδη το προσχέδιο να γινει νομος του κρατους τι φταιμε? Στην μπουζου με την πρεζου δηλαδη τωρα? Ελεος.................. 

Edited by Silent Arrow
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.