Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α08] Ισόγειοι Βοηθητικοί Χώροι του Ν.4178 (τρόπος υπολογισμού προστίμου)


Recommended Posts

Σωστά,

ως προς την υπέρβαση ύψους συγκρίνεις με το εγκεκριμένο ύψος της Ο.Α. που είναι σε κάθε περίπτωση μικρότερο ή ίσο με το επιτρεπόμενο της περιοχής και κινείσαι εκ του ασφαλούς.

Ελέγχεις και για ενδεχόμενη παραβίαση του Δ.

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Κατ'αρχάς Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση......

Όσον αφορά το ύψος

Σύμφωνα με τα επιτρεπόμενα στοιχεία δόμησης της Ο.Α της κατοικίας: μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος : 7,50μ το οποίο ισχύει και σήμερα  

                                                                                                                πραγματοποιούμενο ύψος κατοικ. : 4,33μ

Το ύψος της αυθαίρετης κατασκευής είναι 2.70μ με την επικάλυψη.

Θα μπορούσες να μου το δώσεις σαν παράδειγμα με αυτά τα δεδομένα???

 

Υ.Γ Θα πρέπει να ελέγξω τυχόν αυθαιρεσίες της κατοικίας?

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχεις υπέρβαση ύψους. Θα είχες εάν το ύψος του βοηθητικού χώρου ήταν μεγαλύτερο των 4,33μ ή μεγαλύτερο των 7,50μ (εδώ χωράει συζήτηση διότι το κτίσμα σου είναι στατικά ανεξάρτητο, συνεπώς κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι το εγκεκριμένο ύψος της άδειας αφορά άλλη κατασκευή και όχι αυτή που είναι προς ρύθμιση).

 

Ο έλεγχος και η ρύθμιση των υπόλοιπων αυθαιρεσιών εξαρτάται από το εάν υπάρχει σύσταση οριζόντιων ιδιοκτησιών ή όχι.

Εάν υπάρχει σύσταση δεν σε αφορούν οι αυθαιρεσίες στις υπόλοιπες ιδιοκτησίες, εαν όχι τότε αντιμετωπίζεις τα κτίσματα του οικοπέδου σαν ένα άρα πρέπει να ρυθμιστούν τα πάντα.

 

Στο θέμα το ύψους θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες και των υπολοίπων συναδέρφων, συγκρίνουμε με το 4,33 ως εγκεκριμένο ή με το 7,50 ως επιτρεπόμενο (πιθανολογώ με το 4,33 ακόμα και εάν το κτίσμα είναι στατικά και λειτουργικά ανεξάρτητο)

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα, τώρα κατάλαβα την έννοια της υπέρβασης ύψους.....

 

Όσον αφορά άλλες αυθαιρεσίες, στη δική μου περίπτωση που μιλάμε για αυθαίρετο βοηθητικό κτίσμα της κύριας κατοικίας και που δεν υπάρχει σύσταση, τυχόν αυθαιρεσία της κύριας κατοικίας αποκλείει την δυνατότητα δήλωσεις του αυθαίρετου κτίσματος (σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης θέλει να δηλώσει μόνο τό συγκεκριμένο αυθαίρετο)?

Link to comment
Share on other sites

Όχι, αποκλείει όμως την έκδοση βεβαίωσης και γίνεται η λεγόμενη "επιλεκτική τακτοποίηση" με ότι σημαίνει αυτό ως προς την ορθότητα της διαδικασίας και τη κατοχύρωση της ιδιοκτησίας.

 

Ως προς την υπέρβαση ύψους και όσα αναφέρω στο #839, θα ήθελα να ακούσω και τις γνώμες των υπόλοιπων συναδέρφων.

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας,

έχω την περίπτωση ενός οικοπέδου με ισόγεια κατοικία προ του '75 (με αεροφωτογραφία) και αποθήκες στον ακάλυπτο στη γωνία του οικοπέδου, όλα χωρίς οικ. άδεια. Στο συμβόλαιο αγοράς το 1984 αναφέρεται το οικόπεδο "μετά της επ'αυτού πεπαλαιωμένης και ήδη κατεδαφιστέας οικίας" χωρίς τ.μ., ενω στα συμβόλαια κληρονομιάς το 1995 και 2003 αναφέρονται τα 14 τ.μ. αποθήκης και 69 τ.μ. κατοικίας. Στην πραγματικότητα η κατοικία δεν έχει αλλάξει, ενώ η αποθήκη είναι 20 τ.μ. Στο τοπογραφικό του συμβολαίου αγοράς υπάρχει το περίγραμμα της κατοικίας με διαστάσεις ως έχει και της αποθήκης με διάσταση στη μία πλευρά (που αληθεύει) και μετρώντας την άλλη αληθεύει και αυτή με την πραγματική, χωρίς όμως να αναγράφεται.Οι αποθήκες είναι 2, η μία δίπλα στην άλλη, με επιφάνεια 10 τ.μ. σχεδόν έκαστη.

Σκέφτομαι λοιπόν να δηλώσω την αποθήκη που βρίσκεται στη γωνία του οικοπέδου ως 1983-2003 αφού καλύπτομαι με το συμβόλαιο και τη διπλανή της ως κατηγορία 3, ώστε να καλύψω τη διαφορά που υπάρχει με το συμβόλαιο.

Επειδή η δεύτερη θα εξαιρεθεί οριστικά, μήπως πρέπει να είναι αυτή που βρίσκεται στη γωνία του οικοπέδου ή είναι κουτό να σκέφτομαι τη σειρά κατεδάφισης?

Ο ιδιοκτήτης είναι σίγουρος πως υπήρχε η αποθήκη το 1981 που είχε επισκεφθεί το σπίτι πριν το αγοράσει, αλλά η Α/Φ του 1979 δεν τη δείχνει και μετά υπάρχει το 1985, οπότε κρατώ το σχέδιο του συμβολαίου ως αποδεικτικό.

Είναι σωστή αυτή η αντιμετώπιση? Μήπως μου διαφεύγει κάτι όσον αφορά τη διαφορά των τ.μ. των μετέπειτα συμβολαίων με τη διάσταση του αρχικού?

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

οι αποθηκες των 10 τμ καθε μια φαινονται στο τοπο του συμβολαιου,απλα δεν αναγραφεται η διασταση της μιας?

Σε αυτη τη περιπτωση διορθωσε το Ε9 με το σωστο ετος κ τα σωστα τετραγωνικα .

Βαζοντας την μια κατ3 ισως σου βγαινει μεγαλυτερο προστιμο απο το να της δηλωσεις ως 2 αποθηκες με μειωμενο συντελεστη.

Link to comment
Share on other sites

Στο τοπογραφικό είναι ένα απλό περίγραμμα ως μία αποθήκη (και αναγράφεται μόνο η μία διάσταση) και στα συμβόλαια αναφέρεται ως μία αποθήκη. Εάν αλλάξω την ημερομηνία, εννοείται ότι θα τις δηλώσω ως βοηθ. χώρο και δεν θα κάνω χρήση της κατηγ. 3. Την κατηγ. 3 την χρησιμοποιώ γιατί το δηλώνω μετά το 1983. Δεν ξέρω αν θα μας καλύπτει στο τέλος ένα Ε9 με αλλαγές. Εδώ στο forum έχουν ειπωθεί και οι δύο απόψεις.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, παρακαλώ για

Ισόγεια  Αποθήκη  99 μ2  εκτος  σχεδίου  που  μεταφέρθηκε  από  τον  Ν. 4014  στον  Ν. 4178  αν  συνεχίζει  να  αντιμετωπίζεται  ως  αποθήκη.

Ευχαριστώ

 

Πριν αναρτήσετε οποιοδήποτε μήνυμά σας, χρησιμοποιείστε την "Αναζήτηση" για την ύπαρξη τυχόν όμοιων θεμάτων. Το μήνυμά σας μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

yian

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.