Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απλούστευση διαδικασιών ΚΥΕ - ΦΕΚ 3402Β & 3403Β / 2013


Recommended Posts

 Terry ευχαριστούμε πάντως για την πληροφορία , προσωπικά δεν το γνώριζα αυτό για τα ειδικά κτήρια, θα το έχω υπόψιν μου στο μέλλον. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Οκ, μετά από ερώτηση στην ανάλογη ΥΔΟΜ προχωράω με ενημέρωση αδείας τελικά σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ.  του ν.4030/11.

 

Η άδεια είναι του 1962, οπότε βάζω το WC στο σχέδιο της κάτοψης κ υποθέτω δεν θα έχω κάποιο άλλο κώλυμα.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά όποιος έβγαλε τέτοια άδεια, του ζητάνε σχέδια ? Ή απλά συμπληρώνει την ΥΔ έχοντας απλά ελέγξει τα κτιριολογικά δεδομένα ? Χρειάζεται να βγει πιστοποιητικό πυροπροστασίας ?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ερωτηση κι απο μενα μιας και ειμαι πρωταρης σε αυτα τα θεματα.

Πελατης μου θελει να ανοιξει ιχθυοπωλειο σε καταστημα ισογειου που η χρηση γης το επιτρεπει και παιρνει ΒΧΚΧ

Που θα απευθυνθω για να μαθω τη διαδικασια που ακολουθειται με τα δικαιολογητικα που χρειαζομαστε για ληψη προεγκρισης αρχικα και οριστικης αδειοδοτησης υστερα?

 

Επισης, το καταστημα εχει κατασκευασμενο ενα μικρο παταρακι, μη βατο, απο γυψοσανιδα για να κουμπωσει εκει ο θερμοσιφωνας και ως αποθηκευτικος χωρος, τυπου παταρι μπανιου κλπ.

Δε φαινεται, προφανως, στην κατοψη. Παιζει καποιο θεμα με αυτο? Απαιτειται ξηλωμα η ειμαστε οκ?

Link to comment
Share on other sites

Σε κάθε δήμο υπάρχει τμήμα αδειοδότησης ΚΥΕ.

Αλλά και μέσα στις Κ.Υ.Α. αναφέρεται η διαδικασία.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Στο μέρος Β του ΦΕΚ 3402 αναφέρει τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας επιχείρησης τροφίμων και ποτών κατηγορίας ΙΙΙ της διάταξης Υ1γ/Γ.Π/οικ 96967/2012.

 

Σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται οι επιχειρήσεις λιανικού και χονδρικού εμπορίου τροφίμων και ποτών, άρα περιλαμβάνεται πρατήριο άρτου, καφέ, εμπόριο γαλακτοκομικών προϊόντων, κτλ.

Έχω απορία για κάποιες προϋποθέσεις. Είναι υποχρεωτικό να τηρούνται όλες ή υπό συνθήκη κάποιες μπορεί να μην εφαρμοστούν;

 

 

1. Σε ΚΥΕ (πρατήριο άρτου, καφέ, είδη ζαχαροπλαστικής) στο οποίο δεν υπάρχει ουσιαστικά παρασκευαστήριο πλην της καφετιέρας και δεν υπάρχει προσωπικό πλην του ιδιοκτήτη, είναι υποχρεωτικό να έχει αποδυτήρια με ξεχωριστό ερμάριο για κάθε εργαζόμενο; Αν όχι, υπάρχει κάποια απόφαση που να τα εξαιρεί; Αν ναι, σε ποιο ΦΕΚ μπορώ να βρω τις προδιαγραφές τους;

 

2. "Το διάγραμμα ροής της δραστηριότητας της επιχείρησης" έχει κάποιες προδιαγραφές;

 

3. Το αρχείο προγράμματος καθαρισμού και απολύμανσης θα πρέπει να το συμπληρώνει ο ιδιοκτήτης κάθε φορά που σκουπίζει και σφουγγαρίζει;

 

4. Υπάρχει απαίτηση από τον νόμο για το κάθε πότε θα γίνεται απεντόμωση/μυοκτονία;

 

5. Το πιστοποιητικό εκπαίδευσης χρειάζεται σε όλες τις περιπτώσεις; Αν όχι, πότε χρειάζεται;

 

6. Υπάρχει πίνακας με τα "κατάλληλα υλικά" ώστε να μπορούν να καθαρίζονται και να απολυμένονται εύκολα;

 

7. Εφαρμόζεται στην πράξη το " η επιχείρηση θα συμμετέχει σε συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης όσον αοφά τις συσκευασίες και άλλα προϊόντα που αποτελούν απορρίματα/απόβλητα"; Αν ναι, θα πρέπει να πάρει βεβαίωση από αρμόδιο φορέα για τα πλαστικά/χαρτιά ή αρκεί να τα πετάει στον μπλε κάδο του δήμου;

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν διάβασα τις 4 σελίδες και χάζεψα , Είναι και η ηλικία μάλλον .

 

Μαγαζί ισόγειο με νόμιμο πατάρι και υπόγειο (ΓΟΚ/73) , σε κτίριο κατοικιών στους ορόφους , δηλαδή μη ειδικό κτίριο , θα γίνει παντοπωλείο , ενώ ήταν μη ΚΥΕ .

 

Οπως είπαμε δεν απαιτείται άδεια πλέον αλλαγής χρήσης .

 

Ψάχνω τώρα την άδεια , έχει τουαλέτα ενιαία 1,20 Χ 1,00 που είναι ένα σκαλί κάτω από το μαγαζί . Διάβασα ότι γιά τον προθάλαμο πρέπει να κάνω ΕΕΜΚ . Προφανώς με την ίδια θα κάνω και ότι κατασκευές χρειαστούν . Εχει μεταλλικό σκελετό στην συνέχεια του παταριού , αλλά όχι τέτοιο που να σηκώνει πατάρι . Θεωρείται ψευδοροφή και προφανώς δεν θέλει τακτοποίηση .

 

Τώρα τι κάνουμε γιά την έγκριση ? Θέλουμε μελέτη πυροπροστασίας ? Τί άλλες υποχρεώσεις έχουμε , πέραν της βεβαίωσης νομιμότητας ?  

 

Διαγράμματα ροής κλπ συνεχίζουν να τα ζητάνε από εμάς πάνω στα σχέδια ?

Link to comment
Share on other sites

Πέραν των ανωτέρω τελικά ο πελάτης , θέλει το παντοπωλείο , να έχει τμήμα που δίνει καφέ και σάντουιτς σε διερχόμενους . Τώρα τι ισχύει ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.