Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το πιο καυτό καλοκαίρι στη Γη από το 1880


Engineer

Recommended Posts

Εχουμε την διαμάχη μεταξύ αυτών που αμφιβάλλουν και αυτών που κατέχουν  την μόνη αλήθεια .

 

Και βέβαια ξεχνάνε ότι μεγάλο μέρος του προβλήματος δημιουργείται από την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού , αλλά εκεί τι να πουν ?

 

Ετσι το ρίχνουν στο αδιάφορο .

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 287
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Do you even read what we are writing?
Με έχεις τρελάνει BAS ειλικρινά.

Λες ότι το ρίχνουμε στο αδιάφορο την στιγμή που έχω αναγνωρίσει ότι όλα οφείλονται στον υπερπληθυσμό αλλά όταν σε ρωτάω να μου πεις που στηρίζεις την όποια θεωρία ή αμφιβολία σου πετας στη μπάλα στην κερκίδα.

Δυστυχώς για σένα τα γραπτα μένουν.
Παραθέτω λοιπόν το σχόλιο μου:
Σεπ 26 2014 16:20
"Υ.Γ. Προφανώς και η αρχή του κακού είναι ο υπερπληθυσμός μαζί με τον υπερκαταναλωτισμο."


Γιατί θα τρελαθούμε...

  • Upvote 2
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Επειδή ζορίζεσαι . Και εγώ , αλλά και πολλοί άλλοι ειδικότεροι εμού , αμφιβάλλουμε γιά τα αξιώματα που λένε οι διάφορες θεωρίες .

 

Ακόμα και ο όρος κλιματική αλλαγή , γιά κάτι που είναι εξ ορισμού μεταβαλλόμενο όπως το κλίμα είναι λάθος .

 

Αυτό όπως όλοι σου λέμε , δεν σημαίνει ότι αρνούμαστε την όποια προσπάθεια μείωσης της ρύπανσης . Το αντίθετο , την επικροτούμε . Αλλά δεν σημαίνει ότι μπορούμε να είμαστε και θύματα διαφόρων επιτηδείων , λαμογιών η πολιτικών .

 

Σκέψου πόσο άσχημη είναι η ετήσια σφαγή των δελφινιών που γίνεται στην Ασία και αλλού  και πόσο υποκριτικό θα ήταν αν οι ίδιοι έθεταν θέμα προστασίας ενός άλλου ζώου .

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ρε συ Ήρωνα αφού γράφεις επιστημονικά στοιχεία και η απάντηση είναι "Τι είναι το κλίμα, τι είναι ο άνθρωπος, τι είναι η ζωή ?" .....ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ??  

Link to comment
Share on other sites

Επειδή ζορίζεσαι . Και εγώ , αλλά και πολλοί άλλοι ειδικότεροι εμού , αμφιβάλλουμε γιά τα αξιώματα που λένε οι διάφορες θεωρίες.

BAS δεν ζορίζομαι στα επιχειρήματα μου ή στα λόγια μου.
Απλά δοκιμάζεις την λογική μου. Η επιλέκτική μνήμη και ανάγνωση είναι απο τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να σου κάνει κάποιος συνομιλητης σου.

Ακόμα και ο όρος κλιματική αλλαγή , γιά κάτι που είναι εξ ορισμού μεταβαλλόμενο όπως το κλίμα είναι λάθος.

Λάθος, λάθος, λάθος. Όλα είναι μεταβαλόμενα. Τώρα αν εσύ θες να το παίξεις γλωσολόγος τότε να καταργήσουμε τις λέξεις "σταθερός, ακινητος, αμεταβλητος" εντελώς καθώς τίποτε δεν μπορεί ναι είναι κάτι απο τα τρία ΠΟΤΕ. Απο το bing bang και μετά όλα κινουνται άρα δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν τέτοιες λέξεις με την λογική σου.
Και δεν νομίζω ότι δεν μπορείς να καταλάβεις τι ονομάζουμε κλιματική, μπορεις. Αλλα για κάποιο λόγο επιμένεις να μιλάς για κάτι συνεχώς μεταβαλόμενο. Για αυτον το λόγο και η επιστήμη μιλάει για ΡΥΘΜΟΥΣ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ.
Αν εσύ δηλαδή στα 45 έχεις γίνει σαν 90αρης θα πεις "α λογικο είναι, η γηρανση είναι μια φυσικη μεταβολή"; Το ίδιο συμβαινει και με το κλίμα λοιπον, η μεταβολη που βλέπουμε δεν είναι φυσιολογικη.

Αφου λοιπον εχεις τις αμφιβολιες σου πες μου και μενα που τις στηρίζεις, να βγω απο την παραπληροφορηση.
-Πες μου πως απορρίπτεις την μέθοδο των ισοτόπων 12-13 του άνθρακα που αποδεικνύει την ανθρωπογενη προέλευση του CO2
-Πες μου πως απορρίπτεις την συνεχόμενη απώλεια χερσαίου και θαλάσσιου πάγου στην Αρκτική και χερσαίου στην Ανταρκτική
-Πως απορρίπτεις τις θερμοκηπιακές ιδιότητες των αερίων που έχουμε αναφέρει και το γεγονός ότι ο χρόνος ζωής τους κυμαίνεται από 100-50.000 χρόνια
-Πως εξηγείς και που αποδίδεις την αύξηση της μέσης θερμοκρασίας, την αύξηση του ρυθμού αυξησης της θερμοκρασίας και της στάθμης της θάλασσας.

Να κάνουμε επιτέλους πραγματικό διάλογο με νόημα.
Αλλα σε παρακαλω απαντα μου πραγματικά και όχι με υπεκφυγες.
Μπορεί όντως να ξέρεις ή να έχει διαβασει κάτι που να μην το ξέρω εγω.

  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά αφού δεν έχετε τις επιστημονικες γνώσεις γιατί εκτίθεστε τόσο πολύ;
Πείτε δεν γνωρίζω είναι προτιμότερο.
 

Το πρώτο άρθρο είναι κλασική κεκαλυμμένη αλήθεια με την οποία ξεγελιούνται εύκολα άτομα τα οποία δεν έχουν σχέση με την κλιματική αλλαγή.
Θα γίνω κουραστικός ξαναλέγοντας πως όλα αυτα ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ στα λινκ τα οποία σας έχω παραθέσει αλλα οκ, θα τα πω και σε σχόλιο.

Είναι γεγονός ότι εποχιακά ο θαλάσσιος πάγος της ανταρκτικής κυρίως και σπανιότερα της αρκτικής παρουσιάζει επιφανειακη αύξηση.
Το θέμα είναι ότι η έκταση πάγου που έχει χαθεί στην αρκτική είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που φαίνεται να αυξήθηκε στην ανταρκτικη. Επομένως συνολικά έχουμε απώλεια επιφάνειας πάγου.
Αυτό που όμως σκόπιμα δεν λένε αυτά τα άρθρα είναι το γεγονός ότι ο ΧΕΡΣΑΙΟΣ ΠΑΓΟΣ έχει μειωθεί κατα πολύ και στους δύο πόλους.
Και ουσιαστικά δεν μας ενδιαφέρει καθόλου η επιφάνεια του θαλάσσιου πάγου (που στην ουσία είναι νερό που παγώνει εποχιακά) ΑΛΛΑ η μάζα του χερσαίου πάγου η οποία χάνεται. Αυτό συμβαίνει διότι ο χερσαίους πάγος είναι αποτέλεσμα μιας διαδικασίας εκατομμυρίων ετών καθώς αποτελεί συσώρευση της χιονόπτωσης. Επομένως όσος χερσαίος πάγος λιώνει είναι αδύνατο να ξαναδημιουργηθεί καθώς χρειάζεται εκατομμύρια χρόνια.
Στην ουσία μας λένε "απο κει που είχαμε 1 κατοσταρικο τώρα έχουμε 4 δεκάρικα. Αρα αφού πριν είχαμε 1 και τώρα 4 έχουμε αύξηση"
Αυτό συμβαίνει με τον πάγο.

Το δεύτερο άρθρο δεν λέει τίποτα σχετικά με την κλιματική αλλαγή ως γεγονός αλλά τα λέει πολύ καλά στο τι παιχνίδια παίζονται. Αλλα όπως έχω χιλιοπει το γεγονός ότι κάποιοι την εκμεταλεύονται δεν σημαίνει ότι δεν είναι αλήθεια.

Και επειδή είμαι στη δουλειά δεν μπορώ να σας βρω λινκ αλλά όσα λέω είναι αποδεδειγμένα, μπορείτε να τα βρείτε εύκολα.
Πάρτε ένα απλο αρθρο, αυτο είχα προχειρο.
http://www.sciencealert.com.au/news/20140210-26272.html

 

  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ρε συ Ήρωνα αφού γράφεις επιστημονικά στοιχεία και η απάντηση είναι "Τι είναι το κλίμα, τι είναι ο άνθρωπος, τι είναι η ζωή ?" .....ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ??  

Δίκιο έχεις αλλα τι να πω, φταίει που είμαι νέος ακόμα και ελπίζω σε ρομαντισμούς... :)

  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.