Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αίτημα του ΣΕΓΜ για συμμόρφωση της Εθνικής Τράπεζας με τη νομοθετημένη κατάργηση της κράτησης 1% υπέρ ΕΜΠ


Engineer

Recommended Posts

Αίτημα για την άρση των εμποδίων στην πληρωμή κρατήσεων απέστειλε ο ΣΕΓΜ στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Οι μελετητικές επιχειρήσεις, προκειμένου να εισπράξουν τις αμοιβές τους για υπηρεσίες που παρέχουν προς τους δημόσιους φορείς, προκαταβάλουν συγκεκριμένα ποσά για κρατήσεις, με διαδικασία η οποία γίνεται υποχρεωτικά μέσω της Εθνικής Τράπεζας.

 

Ο ΣΕΓΜ αιτήθηκε την άμεση λήψη αποφάσεων προς επίλυση του ανωτέρω σοβαρού προβλήματος και διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, την οποία έχει μεγάλη ανάγκη η χώρα μας κατά την παρούσα περίοδο.

 

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής.

 

Αξιότιμοι κύριοι,

 

Γνωρίζετε ότι οι μελετητικές επιχειρήσεις, προκειμένου να εισπράξουν τις αμοιβές τους για υπηρεσίες που παρέχουν προς τους δημόσιους φορείς, προκαταβάλουν συγκεκριμένα ποσά για κρατήσεις, με διαδικασία η οποία γίνεται υποχρεωτικά μέσω της Εθνικής Τράπεζας.

 

Θα έχετε ασφαλώς ενημερωθεί ότι με τον νόμο Ν. 4254/2014 - ΦΕΚ Α 85 (Υποπαράγραφος Γ.5, σημείο Α.6) καταργήθηκαν κάποιες μη ανταποδοτικές εισφορές, στις οποίες περιλαμβάνεται η κράτηση 1% υπέρ του Ε.Μ.Π. επί των αμοιβών μελετών.

 

Το σύστημα είσπραξης αυτής της κράτησης-εισφοράς από την Εθνική Τράπεζα δεν έχει προσαρμοσθεί στη νέα νομοθεσία και, δεδομένου ότι υπάρχει κοινό έντυπο με την είσπραξη της κράτησης υπέρ του ΤΣΜΕΔΕ (2%), υποχρεώνει τους ενδιαφερόμενους μελετητές να καταβάλουν και την κράτηση υπέρ Ε.Μ.Π. προκειμένου να δεχθεί το σύστημα την αναγκαία κράτηση για το ΤΣΜΕΔΕ. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό έχει οδηγήσει τις επιχειρήσεις μας, πολλές εκ των οποίων είναι πελάτες σας, σε σοβαρά προβλήματα κατά την είσπραξη των λογαριασμών από τους δημόσιους φορείς και πολλές φορές μας οδηγεί στο να πραγματοποιούμε άσκοπες δαπάνες, καταβάλλοντας την καταργηθείσα κράτηση, προκειμένου να κατορθώσουμε να εισπράξουμε ένα λογαριασμό, τον οποίο σίγουρα έχουμε μεγάλη ανάγκη για να αντιμετωπίσουμε την παρούσα δυσμενή οικονομική συγκυρία. Σε αυτό να προσθέσετε και την ταλαιπωρία στην οποία υποβαλλόμαστε, διαπληκτιζόμενοι με τους υπαλλήλους σας οι οποίοι δεν γνωρίζουν τον νόμο και δεν μπορούν να παρέμβουν στο σύστημα.

 

Παρακαλούμε να αναλάβετε άμεσα όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προς επίλυση του ανωτέρω σοβαρότατου προβλήματος και διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, την οποία έχει μεγάλη ανάγκη η χώρα μας κατά την παρούσα περίοδο.

 

Πηγή: http://technews-gree...ml#.VCUc0_l_uls

 

Click here to view the είδηση

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Αμήν!!! Άρχισαν σιγά - σιγά να φωνάζουν κάποιοι!!!! Και φυσικά ΟΧΙ οι "νόμιμοι εκπρόσωποί μας"!!!

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Είναι όντως αυτονόητο για όλους τους αμέσως ή εμμέσως εμπλεκόμενους;;;;; Μάλλον όχι.....

Link to comment
Share on other sites

Δεν προλαβαίνει ν' ασχοληθεί με αυτό. Μάλλον υπογράφει κι αυτός διαγραφές μελών από το μητρώο......

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Μας συμφέρει μεν να τσιμπάει εισφορούλες το ταμείο μας από τα έργα αλλά αφενός τα λεφτά από τα ταμεία πάνε σε κάποιο άπατο πηγάδι στην ελλάδα αφετέρου, έχεις 100 έγνοιες στο κεφάλι σου για να βγάλεις μια άδεια, θα είναι μια λιγότερη (η μάλλον 2; γιατί μιλάμε για ΤΣΜΕΔΕ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ και ΤΣΜΕΔΕ ΠΕΛΑΤΗ)

Αλήθεια το 0.15% θα καταργηθεί;

Link to comment
Share on other sites

Εδώ το ίδιο το ΤΕΕ προς το οποίο έχω απευθύνει επίσημο ερώτημα από το Φεβρουάριο δεν έχει μπει στον κόπο να με ενημερώσει ακόμα για τις ισχύουσες κρατήσεις μη θέλοντας να παραδεχθεί φαίνεται την κατάργηση της υπέρ του εισφοράς.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.