Μετάβαση στο περιεχόμενο

10.000 iPhone μέσα σε μία μέρα


Engineer

Recommended Posts

Για το που πάει η τεχνολογία και το μέλλον: στο εξωτερικό επικρατεί το BYOD (όπου παίζει υπαλληλική σχέση). Και στα κτιριακά, αντί για CAD, BIM. Άγνωστες λέξεις; Η τεχνολογία προχωράει είτε μας αρέσει είτε όχι.

 

Για το τι θα "φορεθεί" φέτος. iWatch και τα παρεμφερή. Αργότερα, γυαλιά. Ακόμα δεν είδαμε τίποτα.

 

Σιγουράκι: από τα 10,000 iPhone που έγιναν προ-παραγγελία, η συντριπτική πλειοψηφία θα μείνει στο facebook-instagram-selfies. Πόσες γκομενο-καθρεφτο-selfies έχετε δει χωρίς iPhone;

 

Σιγουράκι νο2: αν το iPhone ήταν 50% φθηνότερο, δεν θα μάζευε 10,000 προ-παραγγελίες.

 

Στο εύρος τιμής των iPhone υπάρχουν καμιά 20αριά μοντέλα, Samsung-LG-Sony-HTC-Nokia.

 

Παρακάτω. Επειδή δεν είμαστε Σοβιετική Ένωση, ο καθένας είναι ελεύθερος να αγοράσει ό,τι θέλει & να πορευτεί επαγγελματικά όπως επιθυμεί, με τους δικούς του κώδικες & δεοντολογίες, συμβατούς ή όχι με τον κλάδο ή το σύνολο. Ο συνάδελφος κάνει κάτι που μας φαίνεται «κάπως», δεν νομίζω όμως ότι, εν τέλει, παρανομεί σε κάτι. Οπότε...

(όσο ελεύθερος είμαι εγώ να κατακρίνω την συμπεριφορά αυτή, άλλο τόσο ελεύθερος είναι αυτός να συνεχίσει αυτή τη συμπεριφορά).

 

(και εγώ παλεύω ακόμα με Nokia Symbian από το 2011... δεν νομίζω ότι πρόκειται να αγοράσω ποτέ iPhone ή android σε αυτό το εύρος τιμής, αλλά, δεν θα πω όχι αν κάποιος μου χαρίσει ένα τέτοιο...)

 

Τέλος: με την ευκαιρία, ένα «μπράβο» στους έλληνες developers τεχνικού λογισμικού, ανεξαρτήτου πλατφόρμας.

 

Καλό βράδυ σε όλους!

Edited by dsworks
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 στο εξωτερικό επικρατεί το BYOD (όπου παίζει υπαλληλική σχέση). Και στα κτιριακά, αντί για CAD, BIM. Άγνωστες λέξεις; 

 

 

 

bring your own device

 

building information modelling

Link to comment
Share on other sites

Καλα να συγκρινουμε και λιγο ομοια πραγματα.. το αιφοουν αμα ειναι να το συγκρινεις με κινητο τυπου 50ευρω με καμερα 2mp και 256mb μνημη ε οκ τι συζηταμε?

εγω εξαρχης αναφερθηκα σε κινητα τυπου 250-350 ευρω και ειπα οτι κανουν τα ιδια με το αιφοουν των 700

 

Απο κει και περα το BYOD δεν το εχω δει με τα ματια μου ποτε και θα μου εκανε φοβερα αρνητικη εντυπωση η χ,ψ σοβαρη εταιρεια να περιμενε να φερω εγω το πισι ή το κινητο μου για να κανω δουλεια της εταιρειας. Εξαιρεση IT startups που ειναι λιγο πιο δημιουργικη η φαση και επιτρεπονται τετοιες χυμα καταστασεις

Link to comment
Share on other sites

Το BYOD συνήθως εφαρμόζεται σε υβριδική μορφή και υπάρχει και στην ελλάδα σε εμπορικής φύσεως κυρίως επαγγέλματα. δηλαδή υπάρχει μεν ένας σταθερός υπολογιστής στο γραφείο σου για τις χοντροδουλειές αλλά είσαι μόνιμα on line με την όποια φορητή σου συσκευή για να συνεχίζεις τη δουλειά κι από το κρεβάτι σου. πχ αν είσαι trader και πρέπει να μπορείς ανά πάσα στιγμή να κανεις συναλλαγές, τότε ναι, σου χρειάζεται ένα δυνατό σμάρτφον που θα έχει φορτωμένες τις χρηματιστηριακές πλατφόρμες και πακέτα ανάλυσης των τιμών σε πραγματικό χρόνο. τώρα ένας μηχανικός που θα στείλει ένα τοπογραφικό με μπλου τουθ στο διπλανό του στο καφενείο ή θα κάνει τηλεμέτρηση οικοδομής με τον καταδείκτη laser που όλο και κάποιο μοντέλο θα έχει ενσωματωμένο δε νομίζω πως θεωρείται σοβαρός χρήστης, απλά υπερκαταναλωτής. αυτές οι ψιλοδουλειές θα μπορούσαν όχι απλά με φτηνιάρικο κινητό να γίνουν, αλλά και με στυλώ, μετροταινία κλπ...

 

κι αν θέλει η εταιρεία να θεωρείται high tech τη θέλω να μπορεί να συμπιέσει το κόστος παραγωγής στα επίπεδα των low tech ανταγωνιστών της και να μας το δώσει στη ίδια περίπου τιμή. κι ακόμα και τότε, εγώ θα το αγόραζα μόνο όταν θα μου χαλούσε αυτό που έχω ήδη και εφόσον δε κληρονομήσω κανενός άλλου που το άλλαξε ενώ ακόμα δούλευε.. οκ, ευπρόσδεκτα τα έξτρα αν μου τα δίνουν δώρο. αλλά όχι να μου ζητάνε επιπλέον λεφτά γι' αυτά.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν νομίζω ότι ήρθε η ώρα να απαντήσω σε κάποιους. Δεν έχω πρόβλημα με όσα γράφονται, απλά τα θεωρώ ανακριβή.

 

Κάποιος είπε ότι κάνει τα ίδια που κάνω με το iphone με τις συσκευές που έχει στο γραφείο του. Το θέμα είναι να τα κάνεις επί τόπου στο ακίνητο που επιθεωρείς. Δεν χρειάζεται να πάρεις μαζί στο γραφείο σου φύλλο συντήρησης, στέλεχος άδειας χαρτί κτηματολογίου και συμβόλαιο.

 

Ενεργειακό Πιστοποιητικό για 50€ ακόμα δεν έχω κάνει.

 

3000 sms το μήνα είναι δωρεάν από το κινητό. Από τον υπολογιστή κοστίζουν. Τα δύο κινητά του γραφείου είναι σε συμβόλαιο με 1500 δωρεάν sms το καθένα. Άρα το μόνο κόστος είναι ο χρόνος που χρειάζομαι για να βρώ από τη χρυσή ευκαιρία τους υποψήφιους πελάτες και να τους στείλω sms.

 

Το sms σε κάποιον που ενοικιάζει το ακίνητό του δεν είναι ενόχληση. Τις πιο πολλές φορές ψάχνει ποιος θα του εκδώσει το Ενεργειακό. Ενόχληση είναι να τον παίρνεις τηλέφωνο.

 

Από τα 3000 sms δυστυχώς πιάνεις 10 με 15 πελάτες το μήνα για να βγάλεις περίπου 1000€.

 

Δεν είμαι γκατζετάκιας. Είμαι μάλλον λίγο πίσω σε γνώσεις χειρισμού υπολογιστών και gadgets.

 

Αν αλλάζεις κάθε 2 χρόνια το iphone, το κόστος είναι το ίδιο με το κόστος ενός android. Και εξηγώ: Ένα android  των 350 € σε 2 χρόνια έχει αξία μεταπώλησης 0 €, Άρα για να πάρεις καινούριο δίνεις πάλι 350 €. Ένα iphone  των 700 € σε 2 χρόνια έχει αξία μεταπώλησης 350 €, Άρα για να πάρεις καινούριο δίνεις πάλι 350 €. Και μιας και κάνετε και χιούμορ γιατί αρέσει στα κορίτσια σας λέω ότι τα κορίτσια θα προτιμούν αυτόν με το iphone όχι γιατί έχει iphone, αλλά γιατί έχει iphone με τα ίδια λεφτά που οι υπόλοιποι έχουν android.

 

Σαν μηχανικός έχω μάθει να κοιτάζω σε αυτό το εργαλείο ακόμα και την αισθητική του.

 

Και μιας και έθεσε κάποιος και το θέμα του αυτοκινήτου. Είχα πάρει σε σχετικά καλή τιμή το προηγούμενο μοντέλο smart. Το κράτησα για 11 χρόνια. Το πούλησα γιατί είχε ακόμα καλή αξία μεταπώλησης και πήρα μεταχειρισμένο πριν 2 χρόνια το καινούριο μοντέλο smart συμπληρώνοντας 2500 €. Νοιώθω ότι με σχετικά λίγα χρήματα, εδώ και 13 χρόνια απολαμβάνω το πιο όμορφο αισθητικά αυτοκίνητο, σύμφωνα πάντα με την αισθητική μου

 

Τελικά νομίζω ότι το τηλέφωνο είναι θέμα προσωπικού γούστου. Αν δεν σας αρέσει το iphone μην το αγοράσετε. Μην βγάζετε όμως κακία σε όσους το προτιμάμε από τα android.

Link to comment
Share on other sites

ή εχεις ή δεν εχεις .... ενα ισον κανενα .... ενα για καθε εφαρμογη ...

 

www.24wro.eu/2014/11/99-iphone-6.html?m=1

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Και μιας και κάνετε και χιούμορ γιατί αρέσει στα κορίτσια σας λέω ότι τα κορίτσια θα προτιμούν αυτόν με το iphone όχι γιατί έχει iphone, αλλά γιατί έχει iphone με τα ίδια λεφτά που οι υπόλοιποι έχουν android.

 

 

 

εμ ετσι είναι συνάδελφοι..... και gadgetakias  και χιουμορίστας και Ο (ενας ο μοναδικος!) μ&μι&ς της γειτονιας!!!

 

και όλα αυτά επειδή........................... εχει μηλοφωνο!!! (πριν ηταν κι αυτος ενας απλος λ#λ#κας)

 

 

τωρα φτωχε μηχανικε με το "μπιπ" στο χερι ξερεις!!!!

 

1 τρεχα σαν τον ανεμο να παρεις smartaki! (προφανως παιδια οικογενεια κλπ ξεχασε τα. το πολύ πολύ να το δινεις στη γκομενα να παει να φτιαχνει το μαλλι)

2 τρεχα ακομη πιο γρηγορα να παρεις ΔΥΟ συνδεσεις(και 2 μηλοφωνα???) για να στελνεις 3000sms!!  (και γιατι όχι 3,4 5 ή και εξι συνδεσεις ρε αδερφε????!! να παρω μηλοφωνο και στο γκομενακι!!! - αληθεια ποσο πληρωνεις κινητο???)

 

πραγματικα μετα από την πληρεστερη περιγραφή του συναδελφου είναι σαν να τον βλεπω μπροστα μου!!!!

 

κλεινω τα ματια εχω την εικονα του smartakia τυπου που παρκαρει οπου μπορει να το χωσει (ραμπες για αμεα και καροτσάκια μωρων??? τι είναι αυτό??) κατεβαινει από το οχημα μιλωντας στο hands Free (με το πλακε καλωδιο παρακαλω!!! και το εντονο φωσφωριζε χρωμα - να το τσεκαρει το πιπινακι από το τραπεζι της καφετεριας). πιθανα μες στην τελευταια λεξη της μοδας (σινιε!) . γυαλι και υφος μπραντζελινου (!?).ισως και κανα πουρακι???(χμμ μαλλον για cigarillos cohiba/Romeo σε κοβω γιατι εισαι και ψαγμένος!)........................κλπ κλπ.( γνωστη εικονα........???)

 

ειλικρινα μετα από αυτα το σκέφτομαι να βαλω 3-4 αγγελιες μονο και μονο για να μου στειλεις μνμ και να χω το τηλεφωνο σου!! 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Εχω κινητο adroid των 150 ευρω που ειναι καλυτερο του αη φοουν.

Ολα τα αλλα ειναι τουφες....

ναι, αλλά δεν δουλεύει με μπαταρίες iλιθίου

 

μιας και αναφέρθηκε 

ας εφαρμοστεί στο δημόσιο το BYOD να διασκεδάσουμε

Edited by imhotep
Link to comment
Share on other sites

MoonLoop γίνεσαι κακός και δεν είναι σωστό προς τον συνάδελφο και εγώ κριτίκαρα την ανάρτησή του αλλά νομίζω ότι δείχνεις εμπάθεια με τα γραφόμενά σου και όπως είπα δεν είναι σωστό απέναντι σε ένα συνάδελφο που στο κάτω - κάτω δεν τον γνωρίζουμε και προσωπικά για να γράφουμε κάτι πέρα από την άποψή μας για την αγορά ενός ακριβού κινητού τέτοια εποχή οικονομικής κρίσης

 

Έδωσε επαρκείς απαντήσεις που δικαιολόγησε με κάποια επιχειρήματα την επιλογή του και ο καθένας από εκεί και πέρα με βάση τα οικονομικά του εκτιμά αν είναι επένδυση καλύτερη από κάτι άλλο η αγορά ενός αιφον τελευταίας τεχνολογίας Εγώ προσωπικά βέβαια δεν πείστηκα αλλά με βάση τα δικά μου οικονομικά δεδομένα .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.