Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αφήστε ήσυχο το δημόσιο Πανεπιστήμιο - Θ. Τάσιος


Ροδοπουλος

Recommended Posts

Προσπαθώ να καταλάβω γιατί πάντα ψάχνουμε τα σενάρια, σημειολογία, τις σκοτεινές τρύπες και οτιδήποτε άλλο μας καπνίσει και δεν πολύ απλά διαβάζουμε το άρθρο. Το να επαναλαμβάνουμε τα ήδη γνωστά και ο Τάσιος σίγουρα τα γνωρίζει πολύ καλύτερα, μάλλον προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε τους εαυτούς μας.

 

Υπάρχει πληθώρα καθηγητών στην σύνταξη που θα μπορούσαν να εκφραστούν επι του θέματος χωρίς "επιπτώσεις". Και όμως μόνο ο Τάσιος και ελάχιστοι άλλοι το κάνουν. 

 

Ολοι μας με τον τρόπο μας, είτε λέγετε κάτσε να χωθώ, ασε τους μ....κες, τι μπορώ να κάνω εγώ, κάτσε μην περάσω κανένα μάθημα, κλπ έχουμε συνδράμει στο θέμα. 

 

"Το αφήστε μας ήσυχους" δεν μεταφράζετε σαν λύση αλλά σαν ένα κομματάκι της βάσης της λύσης. Σίγουρα υπάρχουν χιλιάδες άλλα προβλήματα στο Πανεπιστήμιο απο τα κόμματα και σίγουρα θα περάσουν πολλές δεκαετίες μέχρι να καταφέρουμε να λύσουμε ώστε και τα μισά. 

 

Σε απλά ελληνικά καταλαβαίνω το άρθρο σαν αφήστε μας επιτέλους να ξεκινήσουμε την εύρεση βάσης λύσης.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 56
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ευτυχώς οι περισσότεροι φοιτητές έχουν λίγο πιο προοδευτικές απόψεις από αυτές που γράφονται εδώ και θα εμποδίσουν την εφαρμογή των καταστροφικών για τα Πανεπηστήμια και Πολυτεχνεία μέτρα που έχουν στο μυαλό τους οι Σαμαράδες-Φορτσάκηδες-Τάσιοι.

 

Αφήστε τους φοιτητές να αποφασίσουν για το μέλλον τους. Και μην ξεχνάτε ότι το ανώτερο όργανο κάθε φοιτητικού συλλόγου σύμφωνα με τα καταστατικά τους είναι η γενική συνέλευση. Ας πάνε εκεί όποιοι φοιτητές θέλουν να εκφράσουν αυτές τις θέσεις που ακούγονται εδώ. Ευτυχώς στις σχολές αυτές οι απόψεις είναι μειοψηφία.

 

Κατά βάθος χαίρομαι πολύ που ενώ εμείς στους αγώνες μας ως εργαζόμενοι δεν έχουμε και τόσο συχνές νίκες, οι φοιτητές διαχρονικά έχουν καταφέρει να μην περάσουν και στο Πανεπιστήμιο τα μέτρα της κυβερνητικής πολιτικής.

  • Upvote 3
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Οι αγωνες πρεπει να γινονται ωστε να καλυτερευει το πανεπιστημιο κ οχι να γινεται χειροτερο, ο κ.Ροδοπουλος θα μπορει να σας πει πως λειτουργουν πανεπιστημια που κ ενεργο φοιτητικο κινημα εχουν κ ως στοχο τις σπουδες.

 

Το πανεπιστημιο δεν ειναι εδω για να βγαζει πολιτικαντηδες αλλα ανθρωπους με επιστημονικο υποβραθρο

 

Το πανεπιστημιο δεν ειναι τσιφλικι κανενος κομματος κ δεν πρεπει να ειναι

Edited by george_RES
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Αφήστε τους φοιτητές να αποφασίσουν για το μέλλον τους. Και μην ξεχνάτε ότι το ανώτερο όργανο κάθε φοιτητικού συλλόγου σύμφωνα με τα καταστατικά τους είναι η γενική συνέλευση. Ας πάνε εκεί όποιοι φοιτητές θέλουν να εκφράσουν αυτές τις θέσεις που ακούγονται εδώ. Ευτυχώς στις σχολές αυτές οι απόψεις είναι μειοψηφία.

Οι φοιτητές να αποφασίσουν για το δικό τους μέλλον σε ότι αφορά τον εαυτό τους και το σπίτι τους.

Οι Γ.Σ. εμπεριέχουν τον τραμπούκο και μόνο αυτόν...

Οι ΓΣ των σχολών είναι από τα πιο φασιστικά πράγματα έχω δει στην ζωή μου.

Και φταίμε βέβαια όλοι οι υπόλοιποι που αφήναμε τους αριστεροδεξιούς ψευτοκουλτουριάρηδες να "αποφασίζουν" για το σύνολο...

  • Upvote 8
Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν το να υπάρχει φοιτητικό κίνημα είναι κάτι που όλοι θέλουμε και πρέπει να διασφαλιστεί. Σε όλες τις χώρες του κόσμου υπάρχει και μάλιστα εναντιώνονται σοβαρότατα σε "κάποιες" αποφάσεις. Απο τα επεισόδια στην Αγγλία, στην Γαλλία, στην Αμερική μέχρι την Κίνα και το Ισραήλ το φοιτητικό κίνημα υπάρχει και μάλιστα έχει ιδιαίτερη δυναμική. Στην Ελλάδα δυστυχώς το φοιτητικό κίνημα ανταποκρίνεται κατα πλειονότητα σε αποφάσεις μάλλον δευτερευούσης σημασίας. Στα ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το πανεπιστήμιο και η κοινωνία δυστυχώς έχει παραμείνει ανενεργό. 

 

Οταν τα χρήματα των πανεπιστημίων κουρεύτηκαν δεν άκουσα τίποτα.

Οταν τα πανεπιστήμια σταμάτησαν την απολύμανση δεν άκουσα τίποτα. 

Οταν τα πανεπιστήμια σταμάτησαν την θέρμανση δεν άκουσα τίποτα.

 

Θεωρώ λοιπόν, πάντα προσωπικά, οτι η κομματικοποίηση του φοιτητικού κινήματος λειτουργεί σαν τροχοπέδη στην πραγματική του λειτουργία και δυστυχώς επειδή έχει δημιουργήσει δεδικασμένα πολλών δεκαετιών μάλλον δύσκολα, όπως και η κοινωνία, θα καταφέρει να βρει την πραγματική του ταυτότητα.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Τα μνημόνια δεν είναι το πρόβλημα, είναι η λύση (ή έστω μια από τις λύσεις). Θα έπρεπε να πείτε "...στη στήριξη ανθρώπων που καταστρέφουν την οικονομία και κάνουν τα μνημόνια απαραίτητα."

Επιτρέψτε μου να πιστεύω ότι λύσεις τύπου μνημονίων είναι απαραίτητες μόνο για τους τοκογλύφους. Θα συμφωνήσω όμως ως προς τη στήριξη λάθος ανθρώπων που μέσω των πολιτικών τους επιλογών δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα και δίνουν πατήματα σε κάθε είδους "αρπακτικά" και σίγουρα με το αζημείωτο. Όπως και να έχει η παρούσα συζήτηση ξεφεύγει από το αντικείμενο αυτού του φόρουμ.

 

Συνάδελφοι, ας απαλλάξουμε τον συγκεκριμένο διάλογο από αρνητικές ή θετικές ψήφους.

Συμφωνώ. Απλά παραθέτουμε γνώμες και συγκεκριμένα δεν θεωρώ σωστό να βάζουμε αρνητική ψήφο σε κάποιον συνάδελφο που απλά γράφει την άποψή του.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ο κβαντικός υπολογιστής είναι του σατανά. Το είπε και η Εκκλησία. Άκου εκεί εξέλιξη, εμείς θέλουμε κάθε πολεοδομία να πνίγεται στη χαρτούρα. Όσοι θέλουν τέτοια πράγματα να πάνε αλλού.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

+1 και στους δύο γιατί με κάνατε και γέλασα!!! :mrgreen: Μακάρι να έχετε δίκιο και να οδεύουμε προς τη "σωστή" κατεύθυνση απαλλαγμένοι από "σατανικές" επιρροές. :twisted: Προς το παρόν όσον αφορά τον κλάδο μας η ληστεία των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ δείχνει άλλα...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το άρθρο βασίζεται σε ένα βασικό ψέμα και σε πολλά μικρότερα ψέματα ή ηθελημένες παρανοήσεις. Το βασικό ψέμα είναι ότι οι ενέργειες αυτές γίνονται από μία μειοψηφία, όπως αναφέρει πολλές φορές. Η αλήθεια είναι όμως ότι όταν γίνεται μία κατάληψη ή μια παράσταση στην σύγκλητο, γίνεται πάντα μετά από σχετική απόφαση της γενικής συνέλευσης των φοιτητών.  Όπου με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες, ο κάθε φοιτητής μπορεί να κατεβάσει την δικιά του πρόταση προς ψήφιση.  Συνεπώς δεν πρόκειται ούτε για μειοψηφία ούτε για αυτόκλητους προστάτες όπως αναφέρει, αλλά για την πλειοψηφία. Ούτε πρόκειται για εν λευκώ εξουσιοδότηση μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια, όπως θεωρεί σωστό να γίνεται ο κος Τάσιος, καθώς στα πανεπιστήμια σε αντίθεση με την Βουλή, ο κάθε φοιτητής μπορεί να συμμετάσχει στις διαδικασίες και να αποκτήσει άμεση πληροφόρηση για το πως εκτελούνται οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης. Επομένως οι πράξεις κάθε ατόμου ή ομάδας που εκπροσωπεί τους φοιτητές θα κριθούν πολύ σύντομα στην επόμενη γενική συνέλευση και με πραγματικά δημοκρατικά κριτήρια που προυπόθετουν την γνώση των κρινόντων.

Μία παρανόηση που γίνεται επίσης στο άρθρο, είναι η ίδια που προβάλλει κάθε φορά η εκάστοτε κυβέρνηση για να δικαιολογήσει τις πράξεις της. Ότι περικόπτει δικαιώματα και προνόμια μίας κοινωνικής ομάδας για να προασπίσει τα συμφέροντα του λαού. Από ποιον όμως αποτελείται εντέλει ο λαός; Γιατί απ' ότι φαίνεται δεν αποτελείται από τους φοιτητές, τους μαθητές, τους δημοσίους υπαλλήλους, τους καθηγητές, τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, τους συνταξιούχους, τους ταξιτζήδες κ.α. Και ποιο είναι αυτό το κοινό συμφέρον που λέει ο κος Τάσιος; Είναι και συμφέρον των φοιτητών ή όχι; Και αν είναι και των φοιτητών γιατί δεν μπορούν να έχουν λόγο επί αυτού; Ποιος το αποφασίζει εντέλει το κοινό συμφέρον;

Μία άλλη ηθελημένη παρανόηση είναι αυτή που πολύ διακριτικά θεωρεί ότι οι φοιτητές που αποφασίζουν και κάνουν μία κατάληψη είναι οι ίδιοι που κάνουν καταστροφές στα πανεπιστήμια. Αν έχει όμως τέτοια στοιχεία ο κος Τάσιος οφείλει να μας τα πει.

Άλλο ψέμα: στις καταλήψεις οι διδάσκοντες και οι διοικητικοί πετάγονται έξω. Όχι μόνο δεν τους εμποδίζει κανείς να μπουν, αλλά πολλές φορές γίνονται και μαθήματα κατά την διάρκεια μίας κατάληψης.

Άλλο ψέμα: Ποιος είπε ποτέ όχι στην βιομηχανική έρευνα; Το μόνο που έχω ακούσει εγώ είναι όχι στην πολεμική βιομηχανική έρευνα.

Διακρίνω τέλος μία σύγχυση στην σκέψη του κυρίου Τάσιου που δεν ξέρω αν είναι εκ του πονηρού ή όχι. Από την μία λέει τα κόμματα να αφήσουν ήσυχα τα πανεπιστήμια, από την άλλη τα καλεί να λάβουν γενναίες αποφάσεις. Και είναι μάλλον αφελές να πιστεύει κανείς ότι ένας από τους πιο κομματικοποιημένους πρυτάνεις όπως ο κος Φορτσάκης που έχει ωφεληθεί από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο,. είδε ξαφνικά το φως το αληθινό.

 

 


Παρατήρηση: Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ.
Παρακαλώ διαβάστε τους 
Κανόνες Συμμετοχής του forum.
Ευχαριστώ, 
Didonis.

Edited by Didonis
  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.