Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέα... ΑΕΙ Τεχνολογικού Τομέα


Engineer

Recommended Posts

Καλά η υπερβολή στοπ μεγαλείο της....Από την στιγμή που γράφτηκες στο φόρουμ όλο για τα επ. δικαιώματα γράφεις. Είναι προφανές ότι έχεις κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα που προέρχεται από οικογονειακό περιβάλλον ή κάποιο άλλο συμβάν στη ζωή σου. Δεν νομίζω να υπάρχει άλλο μέλος του φόρουμ που να ασχολείται τόσο πολύ με τα επ. δικαιώματα όσο εσύ.

 

Επί της ουσίας σχεδόν τα ίδια κάνουμε στην πράξη, άντε να πάρεις μία υπογραφή για καμιά μελέτη από έναν διπλωματούχο. Στα Δημόσια είστε μέσα, στο Δημόσιο δουλεύετε, άδειες βγάζετε.

 

Το να μου λες να έχουμε ίδια επ. δικαιώματα και ότι εγώ είμαι για παραπάνω έρευνα και καλά δηλαδή είμαι over qualidfied ξέρεις ότι είναι κοροιδία. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει η σχολή σου σε μία χώρα 10εκ. με μηδενικη βιομηχανία. 

 

Δεν ξέρω Δικηγόρο ΤΕ ή γιατρό ΤΕ. Μόνο εμείς οι μηχανικοί έχουμε μηχανικούς ΤΕ....Λες και έχουμε τόση δουλειά πια. 

 

Στο στρατό π.χ. δηλαδή που υπάρχουν οι αξιωματικοί και οι υπαξιωματικοί απο διαφορετικές σχολές, έχουν τα ίδια επ. δικαιώματα ? Ο μεν για να φτάσει τον βαθμό του αξιωματικού θέλει δεκαετίες ! Για πες σε έναν απόφοιτο π.χ. των Ναυτικών Δοκίμων ότι είναι το ίδιο με τον απόφοιτο της σχολής υπαξιωματικών ναυτικού να δούμε τι θα σου πει !

  • Upvote 4
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 302
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Όσο για το ότι θεωρείς παράλογο απόφοιτοι ΑΕΙ που είναι εξειδικευμένοι στην εκπαίδευση να έχουν προβάδισμα σε θέσεις εκπαιδευτή από άλλους απόφοιτους ΑΕΙ που δεν είναι εξειδικευμένοι στην εκπαίδευση, αυτό με ξεπερνάει...

 

Αφού λοιπόν υπάρχει τέτοιο προβάδισμα, δεν ισχύουν τα περί μηδενικών δικαιωμάτων.

Edited by georgiosmadonanakis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@nik Τι με συμβουλεύεις γιατρέ; Μήπως να πάω και κανένα ταξίδι σε εξωτικό μέρος για να αλλάξω παραστάσεις; Αν μου πληρώσεις τα έξοδα φεύγω αύριο και ησυχάζεις από μένα.

 

Επίσης αφού όπως λες (και συμφωνώ) είμαστε ουσιαστικά σχεδόν τα ίδια γιατί να μην αποκτήσουμε επαγγελματικά δικαιώματα; Ποιο είναι το πρόβλημα; 

 

@georgiosmadonanakis

Καταρχήν από τη δημοσίευση σου καταλαβαίνω πως είσαι από τους δημόσιους υπάλληλους που θεωρεί πως η ζωή αρχίζει και τελειώνει στο δημόσιο. Είσαστε πολλοί είναι η αλήθεια, δεν είναι ντροπή. Ειλικρινά ελπίζω να μην είσαι εκπαιδευτικός όμως. Επίσης να σε ενημερώσω ότι ο καθηγητής/εκπαιδευτικός δεν είναι επάγγελμα, είναι λειτούργημα. Δεν εχει σχέση λοιπόν με επαγγελματικά δικαιώματα Μπορεί κάποιος να αποφοιτήσει από την ΑΣΠΑΙΤΕ ως εκπαιδευτικός χωρίς όμως να είναι μηχανικός. Τα μαθήματα του εκπαιδευτικού στην ΑΣΠΑΙΤΕ είναι ένα έτος, δηλαδή θες 5 έτη σπουδών για να είσαι εκπαιδευτικός και μηχανικός μαζί. Δεν κάνουν 1-2 μαθήματα όπως λες. 

 

ΥΓ αλήθεια την ΑΣΠΑΙΤΕ γιατί την γράφεις ασπαιτέ; Τονίζεται το ακρωνύμιο; Πραγματικά ελπίζω να μην είσαι εκπαιδευτικός...

Edited by stayros
  • Upvote 3
  • Downvote 4
Link to comment
Share on other sites

θεωρώ παράλογο τον ισχυρισμό ότι εφόσον η εκπαίδευση είναι λειτούργημα και το δημόσιο ντροπή, δε πρέπει να λογαριάζονται σαν επαγγελματικά προνόμια των δικαιούχων τους. όταν ένα λειτούργημα πληρώνεται είναι και επάγγελμα. αλλιώς και η κατασκευή μεγάλων έργων μπορεί να θεωρηθεί λειτούργημα και να εξαιρεθεί από τον κατάλογο "προνομίων" των διπλωματούχων.. όλα τα νόμιμα επαγγέλματα είναι και λειτουργήματα.

 

δε θες μόνο 5 έτη: 5 έτη το πολυτεχνείο + 1 η ασπαιτέ = 6 έτη > 4 έτη σελέτε.

 

δεν είναι λάθος να τονιστεί ένα ακρωνύμιο. ως αναπόσπαστο κομμάτι της γλώσσας μπορεί να αποδοθεί με τη μορφή που προφέρεται, να κλιθεί και να αποτελέσει και ρίζα παράγωγων λέξεων. (μπαμπινιώτης)

 

και ούτε δημόσιος υπάλληλος είμαι, ούτε εκπαιδευτικός.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

και ούτε δημόσιος υπάλληλος είμαι, ούτε εκπαιδευτικός.

 

ΟΚ ησύχασα είναι η αλήθεια. Επιπλέον για άτομο που διαβάζει Μπαμπινιώτη δε θα έπρεπε να δυσκολεύεσαι να καταλάβει πως το "Καταρχήν από τη δημοσίευση σου καταλαβαίνω πως είσαι από τους δημόσιους υπάλληλους που θεωρεί πως η ζωή αρχίζει και τελειώνει στο δημόσιο. Είσαστε πολλοί είναι η αλήθεια, δεν είναι ντροπή." δεν σημαίνει ότι το δημόσιο είναι ντροπή. Διάβασε το ξανά, προσπάθησε, θα σου έρθει. Τώρα το αν το να είσαι κατασκευαστής είναι λειτούργημα, νομίζω θα συμφωνήσει μαζί σου ο Μπόμπολας.

 

Όσο για το ότι το να είσαι εκπαιδευτικός είναι ανεξάρτητο από τα επαγγελματικά δικαιώματα, δεν είναι άποψη, είναι γεγονός καθώς ο φοιτητής της ΑΣΠΑΙΤΕ μπορεί να τελειώσει στα 4 έτη ως εκπαιδευτικός μόνο, χωρίς το τίτλο του μηχανικού. Αν θέλει να είναι και μηχανικός επιλέγει να κάνει ένα επιπλέον έτος, δηλαδή 5. Που σημαίνει και 60 χρόνια να σπούδασες μηχανικός, προβάδισμα στη θέση του εκπαιδευτικού έχει αυτός που σπούδασε για να γίνει εκπαιδευτικόςς, Και καλώς συμβαίνει φυσικά...

Edited by stayros
  • Upvote 2
  • Downvote 4
Link to comment
Share on other sites

Ποια δικαιώματα δεν έχουν οι ΤΕΙ ? Δεν υπογράφετε στατικά μέχρι 2όροφο ? Το ίδιο και αρχιτεκτονικά ? Εργοληπτικό δεν βγάζετε ? Δημόσιο δεν μπαίνετε ως μηχανικοί ? Ενεργειακά, αυθαίρετα δεν κάνετε ? Δεν ξέρω αν μπορείτε και μελετητικό πτυχίο δεν θυμάμαι τώρα. 

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι όσους ΤΕ ξέρω δουλεύουν κανονικά είτε ως μισθωτοί είτε ως εε...Κανένα πρόβλημα..Προσωπικά έχω δει τόσες και τόσες μελέτες σφραγισμένες από μηχανικούς ΤΕ. Και δε μιλάω για τωρινές. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσο θέμα με τα ΕΔ, και στην τελική τι είναι αυτά. Ολα φαίνονται στη δουλειά. Εχεις δουλειά κανονική? Τι σε νοιάζει αν έχεις ή δεν εχεις ΕΔ, αν λέγεσαι υπομηχανικός ή ότι να'ναι...Στην πράξη και μιλώντας με άτομα ΤΕ δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα και ουδέποτε μου είπαν να αντιμετώπισαν κάποιο..Μιλάω για του εε, γιατί οι μισθωτοί ΤΕ έτσι και αλλιώς δεν έχουν θέμα.

Κοινώς τσάμπα καίει η λάμπα και γίνονται τόσες και τόσες συζητήσεις. Η πράξη είναι τελείως διαφορετική..

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Άντε να το πω για 6384968648421 φορά. Οι Μηχανικοί ΤΕ ΔΕΝ εχουμε επαγγελματικά δικαιώματα. Επαγγελματικά δικαιώματα έχει ο απόφοιτος Σκοπίων, Βουλγαρίας και κωλεγίων της Ομόνοιας. Όχι εμείς, και εκεί είναι το τραγικό. Και στο κάτω κάτω όποιος ξέρει καλύτερα από το ΝΣΚ να μας δείξει σε πιο ΦΕΚ  υπάρχουν αυτά τα επαγγελματικά δικαιώματα να τα δούμε και εμείς βρε αδελφέ να ησυχάσουμε. Και επειδή ιδιαίτερα εσύ nik πάντα επαναλαμβάνεις εδώ τη προπαγάνδα του ΤΕΕ ότι έχουμε επαγγελματικά δικαιώματα ή δείξε τα ΦΕΚ ή κόψε το δούλεμα.

 

Επίσης αν κάποιος συνάδελφος μπορεί και δουλεύει ως ΕΕ με τα χίλια ζόρια, με γνωριμίες, με υπογραφές φίλων, με πιέσεις από φορείς κτλ αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι οι Μηχανικοί ΤΕ ΔΕΝ εχουμε επαγγελματικά δικαιώματα (6384968648422η φορά). Και δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό επειδή αυτή η παρανομία ισχύει εδώ και 30 χρόνια ότι θα πρέπει να τη δεχόμαστε για άλλα 30. Ραγιάδες τέλος.

 

ΥΓ Βλέπω όταν δεν υπάρχουν απαντήσεις ξεκινάνε οι αρνητικές. Ειλικρινά αν μπορούσα θα έβαζα αρνητική στον εαυτό μου για να δείξω που τις έχω γραμμένες...

Edited by stayros
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Γιά να μην την πέφτετε άδικα του Σταύρου που θυμώνει , να σας ενημερώσω ξανά , εν συντομία .

 

Οι σχολἐς υπομηχανικών μετά από δεκαετίες ζωής , έκλεισαν το 1970 , με την ίδρυση των ΑΣΤΕΜ και απέκτησαν ΕΔ το 1972 , δηλαδή δύο χρόνια μετά το κλείσιμο τους . 8-)

 

Οι ΑΣΤΕΜ ιδρύθηκαν το 1970 , απέκτησαν ΕΔ το 1973 που ακυρώθηκαν το 1979 από το ΣτΕ και καταργήθηκαν το 1983 , χωρίς να ξαναβγούν άλλα . 8-)

 

Τα ΤΕΙ μηχανικών ιδρύθηκαν το 1983 και υπήρχε υποχρέωση από τον ιδρυτικό νόμο , να εκδοθούν ΕΔ μέχρι το 1986 . Βγήκαν κάποια ΕΔ το 1994 , ανεστάλλησαν την ίδια μέρα με εγκύκλιο του Λαλιώτη , ο οποίος με εγκύκλιο ακύρωσε νόμο :confused: και τελικά το 2005 ακύρωσε ένα μέρος του το ΣτΕ . 

 

Ετσι έχουν μείνει μόνο τα ΕΔ των υπομηχανικών του 1972 , τα οποία δεν έχουν επικαιροποιηθεί και έτσι ισχύουν εν μέρει και πάντα είναι στην διάθεση του κάθε υπαλλήλου της πολεοδομίας να τα ερμηνεύσει .

 

Επειδή η τελευταία γενιά υπομηχανικών μπήκε το 1969 που σημαίνει ότι είναι σήμερα 63 ετών τουλάχιστον , μάλλον είναι σχεδόν όλοι συνταξιούχοι .

 

Ετσι όσοι ΤΕ υπάρχουν δουλεύουν με ΕΔ παλαιών σχολών που έχουν καταργηθεί εδώ και 45 χρόνια  και μπορεί να είναι έρμαιο του κάθε υπαλλήλου , που μπορεί να έχει πάρει ένα περίεργο πτυχίο εξωτερικού και να είναι ακούνητος λόγω κομματικού βύσματος ......

 

Το θέμα έχει χρονίσει πολύ και μπορεί εύκολα να λυθεί με δίκαιο τρόπο , αν επικρατήσουν οι συνετοί και όχι οι αενάως φωνασκούντες και οι κομματικοί .

Edited by BAS
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.