Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βόμβα ΣτΕ: 120.000 μηχανικοί θα πληρώσουν αναδρομικά από το '11 αυξήσεις στο ΤΣΜΕΔΕ


OLINAPAL

Recommended Posts

εγώ πάντως σήμερα πήγα στο ΤΣΜΕΔΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ.

καμία απολύτως αύξηση δεν υπάρχει τουλάχιστον σε αυτά που χρωστούσα.

τωρα για το αν το κάνουν αναδρομικά τι να πω...ευχομαι πως όχι  καθώς νομικά αν δεν κοινοποιηθεί, δεν μπορεί να έχει ισχύ.

 

απο κει και πέρα...οι αυξήσεις που ακούγεται είναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ.  να βρουν τρόπο να τις ακυρώσουν....να φυγει ο Σεληνιάκης (ή οπως λεγεται αυτός ο @@) και να μην γίνει εφαρμογή του νόμου για τις αυξήσεις της προηγούμενης κυβέρνησης γιατί ειναι πλέον "ανθρωπιστικό ζήτημα" κατά την νέα...

 

τι να πω...μύλος όλα...ουτε οι ιδιοι οι υπάλληλοι δεν ξέρουν τι γίνεται...

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 316
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Έτσι γίνεται και τώρα. Κάποιοι αποφασίσανε να μην πληρώνουν εισφορές, φόρους, κτλ. (δεν σχολιάζω τα κίνητρα, αν ήταν επιλογή ή όχι, κτλ).

Αν αυτοί οι κάποιοι που δεν πληρώνουν είναι πάνω από το 50%, είναι δημοκρατικό να ωφεληθούν αυτοί ακόμα και αν αδικούνται αυτοί που είναι "νοικοκύρηδες" στα οικονομικά τους και δεν χρωστάνε πουθενά.

Δεν είναι λογικό αυτό που λες...Δημιουργείς 2 αντίπαλες παρατάξεις χωρίς να ξέρεις γιατί δεν πληρώνει ο άλλος. Ούτε το ζήτημα είναι να οφεληθεί κάποια ομάδα έναντι κάποιας άλλης. Διάβασε τις παραπάνω αναρτήσεις που κάναμε εγώ και ο apier και κατά καιρούς έχουν γίνει εδώ, και θα δεις... Το πράμα ήταν λάθος από την αρχή του και δεν φταίει ο κόσμος αλλά το σύστημα...

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ρύθμιση των χρεών σε 100 δόσεις με διαγραφή προσαυξήσεων καθώς και η άλλη διευκόλυνση για διαγραφή μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Οι "κακοπληρωτές" γλιτώνουν μέρος των οφειλών ενώ οι "νοικοκύρηδες" όχι μόνο έχουν πληρώσει παραπάνω αλλά έχουν χάσει και τους τόκους που αντιστοιχούν στο ποσό της οφειλής από την ημέρα πληρωμής μέχρι σήμερα. 

Λογικά εδώ συμφωνώ, αλλά για την κυβέρνηση που θέλει χρήματα πάση θυσία κάπως πρέπει να δελεάσει....Ο νοικοκύρης είναι νοικοκύρης, τώρα αν τον χάσει και αυτόν στο μέλλον...τι να σου πω, ένα ρίσκο της στιγμής που έπρεπε να πάρει

 

Link to comment
Share on other sites

Όπως καταλάβατε οι αυξήσεις είναι απλά ένας τρόπος να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να γίνουν οι 120.000 μηχανικοί το πολύ 20.000 γιατί τόσους αντέχει ο κλάδος. Γιατί φυσικά και γνωρίζουν ότι η μαρίδα δεν θα έχει να πληρώσει 9.000 το 2015 οπότε και θα κάνει διακοπή από το ΤΕΕ και το ΤΣΜΕΔΕ και θα ασχοληθεί με κάτι άλλο στη ζωή του. Φυσικά θα μείνουν οι ΜΕΓΑΛΟΙ με την ευρύτερη εννοια του όρου....  

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Οι δικαστές κλείνουν τα δικαστήρια και βγάζουν αποφάσεις γιά να πάρουν τα λεφτουδάκια τους . 

Οι δικηγόροι σταμάτησαν κάθε δίκη επί 2 μήνες πριν τις εκλογές .

 

Οι μηχανικοί δεν κάνουν τίποτε . Γιατί όπως γράφτηκε και αλλού , ο μεγάλος όγκος είναι στο δημόσιο , άλλοι έχουν παρκάρει πτυχία σε εταιρείες , άλλοι δουλεύουν με μπλοκάκι και τους το πληρώνουν και μένει μικρό ποσοστό , το οποίο το κράτος θέλει να το εξαφανίσει , η να το βάλει σε εταιρείες .

 

Σκεφτείτε το γιά το μέλλον , αφού στο παρόν , αυτό που θα έπρεπε να γίνει , δηλαδή να κλείσει επ΄ αόριστον κάθε έργασία μηχανικού , δεν πρόκειται να γίνει .

Link to comment
Share on other sites

Και να σας πω και κάτι ακόμα. Με τόσο υψηλές αυξήσεις που πληρώνουμε και τόσους ανεγκέφαλους που έχουμε να αντιμετωπίσουμε σε κάθε υπηρεσία και στάδιο της επαγγελματικής μας πορείας, θα έπρεπε να βγαίνουμε στη σύνταξη 5 με 10 χρόνια νωρίτερα από τους στρατιωτικούς. Γιατί αυτοί μπορεί να κινδυνεύουν να σκοτωθούν αλλά εμείς κινδυνεύουμε από την ηλιθιότητα και την βλακεία που μαστίζει τη χώρα.

 

Περιμένω να μου πείτε ποιος συμφωνεί να προσφύγουμε για την επιστροφή των εισφορών του κλάδου ειδικής προσαύξησης. Νομίζω ότι η συζήτηση με τον Δικηγόρο που ανέλαβε τους εργαζομένους της ΕΥΔΑΠ πρέπει να γίνει οπωσδήποτε. Κι επίσης να προσφύγουμε όχι μόνο για την αύξηση των εισφορών αναδρομικά από το 2011 αλλά και για κάθε άλλη καταχρηστική αύξηση .   

  • Upvote 9
Link to comment
Share on other sites

 

(...)

 

Όχι στο ΣΤΕ αλλά στο ευρωπαϊκό δικαστήριο θα έπρεπε να προσφύγουμε. Εγώ πάντως σκέφτομαι να προσφύγω και να πάρω πίσω τα χρήματα της ειδικής προσαύξησης, τα οποία είναι μία τεράστια κοροϊδία. Πληρώνεις 100 Ευρώ το μήνα έξτρα για να πάρω στα 67 μου αν ζω, μία αύξηση στην τότε σύνταξης μου της τάξης των 5 με 10 Ευρώ. 

 

Αναρωτιέμαι αν αυτά τα σκέφτεται κανένας ή τα βγάζει αλγόριθμος που έβγαλαν πρωτοετείς του πανεπιστημίου της δυτικής Σαμόα.

 

Αν όμως πραγματικά τα σκέφτεται κάποιος και έχει το θράσος κιόλας να λέει για κοινωνική δικαιοσύνη και ασφάλιση θα έπρεπε να περάσει από εργοθεραπεία, αλκοτέστ, ψυχοτεστ και ότι άλλο παπαρτεστ υπάρχει.

 

Μιλάμε η χώρα έχει γεμίσει με παπαρολόγους και λαμόγια όλων των ειδών.

για πολλά +++ το όλο μήνυμα συνάδελφε.

Link to comment
Share on other sites

Η ειδική προσαύξηση είναι τώρα το πρόβλημα....? Οκ.....

Πολλοί δεν την έχουν, ούτε εγώ την έχω μιας και γράφτηκα στο ΤΣΜΕΔΕ μετά τα 30 κάτι. Για την ακρίβεια στα 33...

Για την εισφορά ΟΑΕΔ πχ γιατί δεν λέτε κάτι? 

Για τα αναδρομικά δεν έβγαλε απόφαση το ΣτΕ τι άλλη προσφυγή πάλι? 

Αλλα είναι τα θέματα, αλλά κανείς δεν τολμά να πιάσει το ασφαλιστικό από την αρχή..Ας πούμε για αποσύνδεση ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ με το καλημέρα. Το κάνουμε?, όχι....

Γιατί τότε να κάτσω να πετάξω τα λεφτά και το χρόνο μου με προσφυγές που δεν έχουν καμιά τύχη?

Edited by ikaros13
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.