Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαγόρευση καπνίσματος (συγχωνευμένα θέματα)


nik mourouzis

Recommended Posts

howard_roark συνεχίζεις να μην αντιλαμβάνεσαι ότι αυτή το θέμα μπορεί να έχει δύο όψεις. Η μια είναι η ρεαλιστική που βασίζεται σε παρατήρηση των γεγονότων, σε επεξεργασία των αριθμών και στο συμπέρασμα ότι εφόσον τεράστιο ποσό εσόδων του κράτους προέρχεται από την καταναλώση προϊόντων καπνού (και παραπλεύρως αλκοόλ), εγώ που πληρώνω (και για να συνεχίσω να πληρώνω), κρατάω το ντέφι και θα χορέψεις εσύ στο δικό μου ρυθμό. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, αργά ή γρήγορα. Θα με ανεχτείς έστω και με το ζόρι (αν και όπως είπα έχεις την επιλογή να κάτσεις σπίτι σου), γιατί αν αναγκάσεις εμένα να κάτσω σπίτι, τότε δεν έχει ΕΦΚ από τον καπνό (στο σπίτι καπνίζουμε μάλλον πολύ λιγότερο), δεν έχει ΕΦΚ από το ουϊσκι, δεν έχει ΦΠΑ από το λογαριασμό που θα κάνω. Και έχεις (έχουμε) δυστυχώς μεγάλη ανάγκη τα λεφτά.

Η δεύτερη όψη είναι η θεωρητική, η politically correct, η "ηθικοπλαστική", η ας την πούμε όπως να'ναι, για την οποία αν θέλεις συζητάμε επί μέρες, μήνες ή χρόνια χωρίς όμως να οδηγηθούμε πουθενά.

Η διαφορά μου (και των "καπνιστών") με εσένα (και τους λοιπούς "άκαπνους"), είναι ότι εγώ μιλάω με παράθεση γεγονότων και εσύ με "ευχολόγια".

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 340
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

... εγώ που πληρώνω (και για να συνεχίσω να πληρώνω), κρατάω το ντέφι και θα χορέψεις εσύ στο δικό μου ρυθμό. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, αργά ή γρήγορα. Θα με ανεχτείς έστω και με το ζόρι...

 

Πληρώνω και Γ@#@Ω δηλαδή!!!

 

Νταβατζιλίκι τουλάχιστον.

 

 

Κλασική ατάκα καπνιστή εδώ και τόσα χρόνια. Γι αυτό και σας έχουν πάρει στο κυνήγι τόσο σκληρά (και λίγο υπερβολικά) πια. Διοτι τόσα και τόσα χρόνια έτσι συμπεριφερόσαστε.

 

Ευτυχώς που ακόμη υπάρχετε κάτι τέτοιοι και μας το υπενθυμίζετε. Και έχει πλάκα ότι με αυτό το σκεπτικό νομίζεις ότι υπάρχει περίπτωση να καταφέρετε κάτι.

 

Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν κάτι και πάρτε το χαμπάρι. Απλά δεν θα υπάρχει υπερβολική αστυνόμευση. Το καλό όμως είναι ότι ο κάθε μη καπνιστής θα μπορεί να κανει καταγγελία άμεσα οπότε θα μπορεί να προστατευτεί από τύπους με την δική σου συμπεριφορά οι οποίοι δεν σέβονται κανένα.

 

 

Θα με ανεχτείς έστω και με το ζόρι (αν και όπως είπα έχεις την επιλογή να κάτσεις σπίτι σου)

 

Έχεις και εσύ την επιλογή να κάτσεις σπίτι σου και να καπνίσεις όσο θέλεις. Γιατί αυτό να είναι δικαιολογία και να ισχύει μόνο στα χέρια των καπνιστών?

 

Όσο για το οικονομικό της υπόθεσης έχει ήδη αποδειχθεί φούσκα αυτό που λες διότι στο εξωτερικό που εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια η απαγόρευση καπνίσματος δεν δημιουργει κανένα πρόβλημα. Και μιλάμε για μεγάλες αγορές και πολλά λεφτά όπως η αμερικάνικη. Αυτή μάλιστα την στιγμή έχουν δημιουργηθεί τετοιες συνθήκες και συμεριφορά στους κατοίκους που εαν πεις σε ενα καταστηματάρχη να επιλέξει εαν θα κάνει το κατάστημά του αποκλειστικά καπνιζόντων ή αποκλειστικά μη κανιζοντων τότε με κλειστά τα μάτια επιλέγει μη καπνιζοντων.

 

Καλό θα ήταν να μπορούσες να δεις και λίγο πιο μακριά από το δικό σου συμφερον και ευχαρίστηση πάντως.

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ καπνίστρια είμαι, δυστυχώς ή ευτυχώς. Η αλήθεια είναι ότι καταπιέζομαι όταν βγαίνω- τις σπάνιες πια φορές- και μου επιβάλλουν να μην καπνίσω. Συμφωνώ ότι κάποια στιγμή έπρεπε να ακολουθήσουμε το ρεύμα των Ευρωπαίων & Αμερικανών για την απαγόρευση του καπνίσματος, όπως άλλωστε κάνουμε για όλα τα θέματα.

Και αντιλαμβάνομαι ότι ο μη καπνιστής δεν είναι υποχρεωμένος να αναπνέει το δικό μου καπνό. Βέβαια, θα ήθελα να σέβεται κάποιος και τη δική μου επιλογή να καπνίσω, γιατί κι εγώ έχω αυτή την ανάγκη, βίτσιο, όπως θέλετε πείτε το. Προφανώς, αυτό δεν είναι εφικτό, αφού σ' αυτή τη χώρα είμαστε όλοι ή του ύψους ή του βάθους. Ο.Κ. Εγώ θα βγαίνω στο δρόμο να ανάβω το τσιγάρο μου, για να είναι όλοι ικανοποιημένοι και οι μη καπνιστές κι εγώ.

Όσο για τις καταγγελίες κατά των καπνιστών, επειδή είμαστε επαγγελματίες άνθρωποι, θα μπορούσαμε, αν σώνει και καλά θέλουμε να κάνουμε καταγγελία, να βρούμε τρεις χιλιάδες άλλα πράγματα στα μαγαζιά να καταγγείλουμε. Να πάρει και χρήμα το κράτος, τώρα που θα έχει και χασούρα από την καπνοαπαγόρευση, να κάνουμε κι εμείς αυτό που ως λαός ξέρουμε καλύτερα: τις καταγγελίες!

Ας μη γινόμαστε, λοιπόν, υπερβολικοί!

Link to comment
Share on other sites

Δεν αντιλέγω σε αυτά που λέτε οι καπνιστές ούτε και είναι όλοι τόσο φανατικοί αντικαπνιστές που να έχουν όρεξη να κυνηγάνε τους καπνιστές παντού.

 

Εαν εσείς οι ίδιοι οι καπνιστές φροντίσετε να μην ενοχλείτε τους γύρω σας και να τους σέβεστε τότε δεν νομίζω να υπάρξει κανένα πρόβλημα συμβίωσης. Μια ερώτηση στους διπλανούς σας εαν τους πειράζει να καπνίσετε (όπως κάνετε και όταν μπαίνετε στο καινούργιο αυτοκίνητο του φίλου σας πχ) και εαν φροντίζετε να ελέγχετε εαν ο καπνός που φυσάτε πηγαίνει στα μάτια και το μούτρο του διπλανού σας θα ήταν κάτι που θα βοηθούσε πολύ και εσάς και τους άλλους να σας ανεχτούν και να μην σας καταπιέζουν. Εαν αρχίσετε να λειτουργείτε με την λογική ότι ζητάτε μια χάρη από τον άλλο τότε όλοι μπορούν να συνυπάρξουν. Απλά μέχρι σήμερα και ακόμη και σήμερα όπως διαβάζεις σε αρκετους και εδώ η λογική είναι ότι οι καπνιστές θα κάνουν ότι θέλουν και δεν δίνουν δεκάρα για κανένα και τίποτε. Η πάρτη τους πάνω από όλα και εαν κάνεις ότι διαμαρτύρεσαι θα τις φας κι όλας. Έχει τύχει να κάτσω σε internet cafe με ενα τσούρμο πιτσιρικάδες γυμνασίου γύρω μου και άλλη μια τύπισα δίπλα μου ανάμεσά τους. Δεν κάπνιζε απλώς. Ήταν ντουμάνι σκέτο με το ένα τσιγάρο πίσω από το άλλο πολλές φορές πριν να τελειώσει καν το ενα. Την ανέχτηκα αρκετή ώρα ελπίζοντας ότι θα χορτάσει και θα το σταματήσει μόνη της. Όταν μετά από ώρα της έκανα παρατήρηση λέγοντάς της ότι τριγύρω της υπήρχαν μόνο μικρά παιδιά και θα έπρεπε να τα σεβαστεί και να μην κάνει άλλο ή τουλάχιστον να πάει στον άλλο όροφο όπου υπήρχαν ελέυθερες θέσεις μακριά από πιτσιρικάδες, μόνο που δεν με έδειρε και είπε ότι αυτή η θέση της αρέσει και δεν μπορεί να κάνει χωρίς τσιγάρο ούτε δευτερόλεπτο. Κανένας σεβασμός στα μικρά παιδιά καμία διάθεση να ξεβολευτεί έστω από την θέση της. Αυτή είναι η λογική που έχει εξοργίσει τον κόσμο και αυτή την λογική πληρώνουν οι καπνιστές σήμερα διότι μέχρι σημερα δεν έκαναν τον κόπο να αυτοπεριοριστούν μιας και ήταν η πλειοψηφία και ήταν ο δυνατός. Με αυτή την λογική θα επικρατήσει ο πιο δυνατός τελικά και παγκόσμια έχει αποδειχθεί πια ότι οι αντικαπνιστές (για διάφορους λόγους) έχουν σήμερα το πάνω χέρι. Ελπίζω να συμφωνείς.

Link to comment
Share on other sites

tpanag αμα σε μενα που υιοθετω τις αποψεις σας κατα μεγαλο μερος κανεις τετοια επιθεση αλλα αντι αλλων, φιλε μου θα εχεις προβλημα να χωνεψεις αυτα που θα σας κανουν....

 

ποια "ηθικοπλαστικη" αντιμετωπιση διαβασες απο εμενα? και ποιο "ευχολογιο" ? που σου ειπα οτι εγω εχω κοψει την εξοδο χωρις παραπονο ή που σου ειπα οτι συμφωνω οτι καθε επιχειρηματιας θα επρεπε να εχει την επιλογη? εγω δεν βλεπω τις δυο οψεις ή εσυ?

 

εγω σου εξηγησα απλουστατα οτι το κρατος που νομιζεις εσυ οτι σε εχει αναγκη, ειναι που θελει να σε εξολοθρευσει σαν φιγουρα - τα περι εσοδων επιχειρηματα που αναφερεις μην τα πολυλες, γιατι εχει αποδειχτει σε χωρες με πολυ μεγαλυτερους πληθυσμους οτι δεν ισχυουν, και μετα απο σκληρες απαγορευσεις, και το κρατος εκανε τη δουλεια του και το καπνισμα μειωθηκε, αλλα και οι καπνοβιομηχανιες συνεχισαν να εχουν κερδη σε επιπεδο δισεκατομμυριων δολλαριων. Για ενημερωσου λιγο. Στην αμερικη πληρωσαν και κατι αστρονομικα ποσα σε class actions απο πρωην καπνιστες ή τις οικογενειες νεκρων απο καρκινο, και παλι πρωτες σε κερδοφορια ειναι οι καπνοβιομηχανιες. ερχεται και η αναδυομενη αγορα της αφρικης, μια χαρα, αναγκη τα 2 εκατομμυρια καπνιστες στην ελλαδα δεν τα εχει κανενας, ουτε το ελληνικο κρατος, ουτε η phillip morris.

 

ολοι οι φανατικοι υπερκαπνιστες αρχιζετε για το αλκοολ, το μπαντζι τζαμπιν και αλλες επικινδυνες ασχολιες. ωραια εγω συμφωνω σε ολα, μονο που τωρα συζηταμε για το καπνισμα. η λογικη "αφου επιτρεπονται τα αλλα, να επιτραπει και ο καπνος" ειναι αστεια ακομη και για πρωτοετη φοιτητη φιλοσοφιας στο μαθημα Λογικη 101. Αυτο ειναι το επιχειρημα και το μη-συναισθηματικο σας οπλο?

 

Η νοοτροπια "κρατω το ντεφι και θα συνεχιζεις να χορευεις" ειναι βεβαια ενδεικτικη. Μονο που εσυ δεν εχεις καταλαβει καθολου ουτε τους λογους ουτε τη στρατηγικη - αν νομιζεις οτι αυτα γινονται για να μην "ενοχλουνται" οι μη καπνιστες, δεν εχεις παρει πρεφα τιποτα.

 

συζητηση περι ηθικοπλαστικης εγω ειδικα δεν κανω ποτε - ο καθενας ας κανει οτι θελει (ισχυει για πολιτικη, σεξ, αμαρτιες, βιτσια, χομπι κλπ), κι εγω που καπνιζα απο τα 14 μεχρι τα 28 τι να πω τωρα για το καπνισμα? τοσο πολυ σε ενοχλησε που ειπα οτι θα σας κανει καλο που θα αναγκαστειτε να το μειωσετε?

 

προδιαγεγραμμενη ειναι η πορεια του θεματος - αλλου εχουν ληφθει οι αποφασεις και θα εφαρμοστουν ακομη και στο μπαχαλισταν που ζουμε.

Link to comment
Share on other sites

Όσον αφορά το θέμα χρημάτων εκεί παίζεται ενα άλλο παγκόσμιο παιχνίδι με χαμένες αυτή την στιγμή της καπνοβιομηχανίες (ούτε διαφημισεις δεν τους επιτρέπονται).

 

Πολύ πολύ απλοϊκά: Το κόστος περίθαλψης των καπνιστών σε σχέση με τους μη καπνιστές είναι τεράστιο και επιβαρύνει τα κράτη, τις ασφαλιστικές και τους προϋπολογισμούς ενώ το κέρδος από τους φόρους για τον καπνό δεν μπορεί να αντισταθμίσει αυτό το κόστος.

 

Οπότε όπως λέει σωστά και ο howard_roark δεν υπάρχει περίπτωση μια τόσο μικρή αγορά όσο η ελληνική να ανατρέψει τα παγκόσμια δεδομένα. Η Γερμανία η οποία έχει και το μεγαλύτερο ποσοστό καπνιστών στην Ευρώπη δεν έκανε πίσω.

Link to comment
Share on other sites

Η λύση υπάρχει και είναι αυτή. Απλές διαδικασίες, στην πρώτη επίσκεψη υπογράφουμε αιτησούλα ότι αποδεχόμαστε τοους όρους, γραφόμαστε μέλη, καρτούλα και τελείωσε. Δημοτικοί μπάτσοι, γυναικόπαιδα, προβληματικοί, υποχόνδριοι κλπ. δεν παίρνουν κάρτα-δε μπαίνουν-δε χαλάνε τα πνευμόνια τους. Συνεχίζω να μην κατανοώ σε τι θα σας ωφελήσει το να πάμε σε αυτήν (γιατί εκεί πάμε αν δεν πρυτανεύσει η λογική), αντί του απλούστατου και δημοκρατικότατου να μπαίνει μια τεράστια πινακίδα σε κάθε μαγαζί που θα προειδοποιεί ότι είναι "καπνιζόντων". Τα λοιπά περί επίθεσής μου προς τα πρόσωπά σας είναι αστεία πράγματα. Εναντίον απόψεων βάλλω.

Link to comment
Share on other sites

φιλε μου απορω αν διαβαζεις αυτα που γραφω ή απαντας με αυτοματο πιλοτο.

 

δεν ειπα εγω οτι εκανες καμμια προσωπικη επιθεση - επιθεση στις αποψεις μου εκανες, μονο που αυτες ειναι μετριοπαθεις και διακαταχομενες απο συμπαθεια προς την παραλογη πιεση που παει να ασκηθει σε επιχειρηματιες και καπνιστες, πιεση για μενα κυριως αντι-επιχειρηματικη (μεγιστο παραπτωμα για μενα) -

 

τα περι δικαιωματων και ελευθεριας κλπ εγω τα ακουω και αν και συμφωνω επι της ουσιας, σας χαρακτηριζω ολους σαν τους μεγαλυτερους παρτακηδες και υποκριτες και κλασσικους ελληναραδες, εξηγω εδω και ωρα, γιατι τα δικαιωματα ολων των υπολοιπων εσεις οι φανατικοι υπερκαπνιστες τα εχετε καλωδιωμενα εδω και χρονια και τα θυμηθηκατε τωρα τα δικα σας....

 

και παρολο που διαφωνω με τις υπερβολες των αντικαπνιστων που μιλανε για απαγορευση του τσιγαρου παντου, σε γη και ουρανο, πλανητες του ηλιακου συστηματος και στον υπολοιπο γαλαξια, γελαω και με τους καπνιστες, που, οπως επιβεβαιωνεται για αλλη μια φορα απο τα γραφομενα σου, τελειτε σε πληρη συγχυση για το συνηθειο σας, το ποσο επηρεαζει τους γυρω σας και το ποσο αρνητικη διαθεση εχει συσσωρευτει απο την εν γενει συμπεριφορα σας απεναντι σε ολους οσους δεν το μοιραζονται.

 

μακαρι να γινουν τα κλαμπ των καπνιστων, θα γελασω ακομη περισσοτερο οταν πρωτον θα σας ζητανε τα μαλλιοκεφαλα σας για να γινεται μελη και δευτερον δεν θα δουμε την μαζικη προσελευση που ονειρευεστε. ο κοσμος ειναι βασικα ενα ματσο προβατα. οταν απαγορευτει κατι, 5-10 γραφικοι θα επιμενουν και θα διοργανωνουν κλαμπ καπνιστων και τα 5 εκατομμυρια θα κατσουν στα αυγα τους και σιγα σιγα θα το μειωσουν μεχρι να εξαφανιστει το ειδος. και σε 2-3 χρονια τα εστιατορια θα ειναι γεματα οπως οπου αλλου συνεβηκαν τα ιδια, και οι καπνιστες θα κανουν το τσιγαρακι τους εξω και ολοι καλα και ευχαριστημενοι. mark my words.

 

υγ τοση υστερια και απο τις δυο πλευρες για μια χωρα που 8-9 μηνες το χρονο τα μαγαζια ειναι ολα ανοιχτα? χαλαρωστε ρε σεις.....για τον δεκεμβρη σας επιασε ολους αγχος, σε πια πιστα θα πατε να κανετε ρεβεγιον ακαπνοι ή με τον καπνο του πουρου του διπλανου να σας ενοχλει? ε ρε προβληματα που εχει ο κοσμος....

Link to comment
Share on other sites

Το ξαναλέω για να ληξει η κουβεντα:

Και για να τελειωνει το παραμυθι με το καπνισμα, θα σας πω μια ιστορια:

 

 

Πριν από πολλα χρονια, η οικογενεια ενώ ετρωγε στο τραπεζι, ο καθεις οποτε του ερχοταν αφοδευε ακριβως από διπλα.

 

Για ένα χρονικο διαστημα, οσο και αν προκαλουσε τη δυσφορια στους γυρω, αυτό φαινονταν απολυτως φυσικο και πρεπον.

 

Επειδη ο ανθρωπος εξελλισεται, και με την παροδο του χρονου αντιλαμβανεται τα κακως κειμενα και προβαινει σε αλλαγες, μετα από καιρο, αποφασισε και θεωρησε σωστο να δημιουργηθει ενας χωρος αφοδευσης ώστε να μην απολαμβανουν οι αλλοι τις μυρωδιες των κοπρανων. Ετσι λοιπον γεννηθηκε η ΤΟΥΑΛΕΤΑ.

 

Φυσικα ουδεις διαμαρτυρηθηκε για αντιδημοκρατικοτητα και ρατσισμο…(ειχαν δημιουργηθει μικρες ομαδες διαμαρτυριας, διοτι θιγονταν, λεει, τα διακαιωματα τους και η κοινωνια δεν τους σεβονταν, χοχοχοχο)

 

 

Ερχομενοι στο 1900, ένα νέο ειδος αφοδευσης γεννηθηκε, πλεον όχι από τον πρωκτο αλλα από το στομα.

 

Οι ανθρωποι ‘αφοδευαν’ οπου εβρισκαν και οπου στεκονταν…σεβομενοι απολυτως κανεναν…

 

Βλεπετε ακομα δεν ημασταν ετοιμοι να δεχθουμε την οποια αλλαγη επι του θεματος, μιας και η δημοκρατια πλεον ειχε μετατραπει σε ασυδοσια…και η λογικη ειχε αντικατασταθει από τον παραλογισμο…

 

Πλεον δημιουργειται μια νεα τουαλετα, οπου ο οποιοσδηποτε θα μπορει να καπνιζει…κατι που επρεπε να γινει πριν πολλα χρονια γιατι υποτιθεται ότι μαθαινουμε από τα λαθη του παρελθοντος…

 

Αλλωστε και στο παρελθον η αφοδευση 1η αναγκη αποτελουσε αλλα και τωρα η ‘αφοδευση’ παλι πρωτη αναγκη αποτελει (κατά γενικη ομολογια των καπνιστων)…

 

Όταν καλλιεργηθει η εικονα στον ανθρωπο, ότι το καπνισμα αποτελει αφοδευση δια του στοματος, όταν εξελιχθουμε δηλαδη, όπως αναφερα και πριν, τοτε ολοι θα δεχθουν με φυσικοτητα την ακαταλληλοτητα του να καπνιζει καποιος εντος οποιουδηποτε χωρου. Ακριβως όπως ειχε γινει και στο παρελθον με την αφοδευση…ακριβως το ιδιο πραγμα. Πλεον το να αφοδευσει καποιος εντος κλειστου χωρου με ανθρωπους είναι ανηκουστο, αδιανοητο, ανεπιτρεπτο και λανθασμενο και το να μαθαινει καποιος, οτι, επειδη απαγορευτηκε παλια να γινεται η αφοδευση οπουδηποτε, συσταθηκαν ομαδες διαμαρτυριας, επειδη καταπατουνταν τα δικαιωματα τους, μονο γελια μπορει να προκαλει. Σε καποια χρονια που θα καλλιεργηθουμε και θα εξελιχθουμε, ακριβως ιδια θα είναι και η εντυπωση που μας δημιουργειται με το καπνισμα. Ακριβως η ιδια.

 

Τοσο απλα…

 

 

ΥΓ. βεβαια και οι 2 αφοδευσεις στη φυση αποτελεσαν, αποτελουν και θα αποτελουν απολαυση. ΑΑΑΑΑΑΧΧΑΧΑΧΑΧΧΑ

 

 

ΥΓ2. οι μυρωδιες απο τα κοπρανα δεν βλαπτουν αμεσα/εμμεσα, ενω ο καπνος απο το τσιγαρο...

Link to comment
Share on other sites

Κοιτάξτε να δείτε, τα πράματα είναι πολύ απλά.

Από την στιγμή που υπάρχει νόμος ότι απαγορεύεται το κάπνισμα τον ακολουθούμε.

Τώρα στην Ελλάδα λόγω ότι δεν είμαστε πολιτισμένοι (δεν θεωρείται πολιτισμός το σκυλάδικο, η φιάλη και το ντουμάνι) και επειδή υπάρχει παντελώς έλλειψη παιδείας γίνεται αυτό που γίνεται.

Η αλήθεια είναι μια, το τσιγάρο ενοχλεί. Δεν μπορώ εγώ να ανέχομαι να αναπνέω τον καπνό σου. Αυτό μπορείς να το κάνεις στο σπίτι σου και στα παιδιά σου. Εκτός και αν καπνίζετε σε χώρους αποκλειστικά για καπνιστές (δημόσια δωμάτια ή χώροι μόνο για καπνιστές)

Στα μαγαζιά εννοείται το τσιγάρο κόβεται. Δεν γίνεται να με ενοχλείς εσύ με το τσιγάρο σου. Ποιος είσαι; Όποιος θέλει τσιγάρο να πηγαίνει έξω (όπως και σε όλους τους δημόσιους χώρους).

Τα υπόλοιπα είναι όλα off.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.