Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι θα ψηφίσετε στο δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου 2015;


ΙΑΣΟΝΑΣ

Τι θα ψηφίσετε στο δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου 2015;  

485 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Τι θα ψηφίσετε στο δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου 2015;

    • ΝΑΙ
      215
    • ΟΧΙ
      270


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 1,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Με αρκετό αριθμό ψήφων το ΟΧΙ έχει 55%.

Προσωπικά είμαι υπέρ του ΟΧΙ αλλά ένα παραπάνω με όλη αυτή την άθλια προπαγάνδα που συμβαίνει υπέρ του ΝΑΙ απο τα ΜΜΕ.

Όταν σου λένε αυτοί που σε θάψανε έδω και πεντε χρόνια να ψηφίσεις ΝΑΙ θα τους ακούσεις για ακόμη μια φορά;

O γιούνκερ είναι φίλος μας, είπε μας αγαπάει και μας ζητάει και αυτός να πούμε ναι στο τελεσίγραφο και τα φιλάνθρωπα του μέτρα...εμείς, ως καλά παιδιά και υπάκουα (και αρκετά ανεγκέφαλα) που είμαστε το πιστέψαμε... Ψήφισε ναι σε όλα, σου λεει, και θα τα δούμε όλα μετά...

Εδώ, θα αναγκαστώ να χρησιμοποιήσω ένα ρητό του Τζορτζ Μπους τζούνιορ. You fooled me once, shame on you, you fooled me twice, shame on me... Tο είδαμε το απάγγιο λιμάνι του γιωργάκη, την ευρωπαΪκή αλληλεγγύη, το σε δανείζω με το αζημίωτο.. Shylok και σάρκα.

 

A, και προτιμώ τα βράχια, από το να πέσω στα δίχτυα τους για ακόμα μια φορά. Η χώρα μου είναι βραχώδης, μου αρέσουν τα βράχια της.

Καλύτερα μιας ώρας...

Link to comment
Share on other sites

Προσπαθω να καταλαβω τι θα γινει με την μια &  με την αλλη περιπτωση....

και στα δυο βλεπω οτι λενε ψεματα...

στα τυφλα λοιπον ή καθολου

Link to comment
Share on other sites

το ερωτημα ειναι σαφες ναι στο ευρω οχι στο ευρω...

 

??????????

 

Αντιθετική ερμηνεία (interpretatio contra legem/contra constitutionem) του ερωτήματος του Δημοψηφίσματος ως αυτό διατυπωθήκε και επικυρώθηκε από τη Βουλή. Ερμηνεία, δηλαδή, η οποία αποδίδει στο υποβληθέν ερώτημα νόημα αντίθετο από εκείνο που προκύπτει από το γράμμα του.

 

Προτείνω να πέσουν οι τόνοι. Επίσης, οι γνώμες είναι σαν τις κ@λοτρυπίδες, καθένας έχει και από μία. Ωστόσο, προτείνω όταν εκφράζουμε μία γνώμη να είναι δική μας. Το ότι κάποιος είπε κάτι και το μεταφέρω ή το ότι κάποιος με έχει βολέψει κάπου και θα μεταφέρω τη γνώμη του, το ότι έχω εμπάθεια με κάποιον και θα εκφράσω ως γνώμη μου την αντίθετη από εκείνον κ.λπ. καταδεικνύει εν πολλοίς και την οκνηρία σχηματισμού προσωπικής γνώμης που διακατέχει ένα μεγάλο ποσοστό του λαού μας, δυστυχώς. Ο σχηματισμός προσωπικής γνώμης δεν είναι απαραίτητο να συνάδει με την ψήφο, καθώς η γνώμη μπορεί να είναι ότι το σωστό για το σύνολο είναι η τάδε ψήφος αλλά το προσωπικό συμφέρον να υπερισχύει και να επιτάσσει τη δείνα ψήφο. Το πώς "ζυγίζει" ο καθένας τα προσωπικό με το συνολικό συμφέρον είναι θέμα προσωπικό και πάλι (ηθική, όραμα κ.λπ.).

 

Εφόσον θεωρούμε ότι θα πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα και εφόσον το θεωρούμε σημαντικό, ας προσπαθήσουμε να αντιληφθούμε σε τι αναφέρεται, να διαβάσουμε τα έγγραφα για τα οποία πραγματοποιείται μνεία, να τα αντιληφθούμε κατά το δυνατόν και να εξηγήσουμε και σε άλλο κόσμο το τι αναφέρουν χωρίς προσωπικές ερμηνείες. Εάν λοιπόν π.χ. κάποιο γηραιότερο πρόσωπο - και όχι μόνον - επιθυμούσε να του εξηγήσω, θα του εξηγούσα το τι αναφέρουν κι ας έκρινε το τι επιθυμεί (Ναί ή Όχι). 

Edited by Antiermitianos
Link to comment
Share on other sites

αν ηθελα να κλεισω την ερτ και εβαζα δημοψιφισμα πχ...

θελεις να καταργηθει η εισφορα για την ΕΡΤ στην ΔΕΗ ;... ναι ή οχι ..

ολοι θα ελεγαν ναι ...

θα ερχομουν μετα και θα ελεγα καταργω σαν δημοκρατης την εισφορα ... μετα απο ενα μηνα ... μαγκες δεν εχω να σας πληρωσω δεν υπαρχουν λεφτα ή θα δουλευεται απληρωτοι ή θα κλεισουμε ... τελεια εκλεισα την ερτ γιατι δεν ειχα λεφτα και επειδη ετσι ηθελε δημοκρατικα ο κοσμος... 

''ειναι οι αριστεροι ηλιθιε''... κατα το ''ειναι ο καπιταλισμος ηλιθιε''...

Edited by george68
Link to comment
Share on other sites

πάντως οφείλω να πω ότι το αποτέλεσμα μέχρι στιγμή στο γκάλοπ που κάνουμε με εντυπωσιάζει και δεν το περίμενα , αν μείνει έτσι βέβαια  Τελικά είναι γεγονός ότι παρόλο που πιστεύω ότι δεν είμαστε το τυπικό δείγμα της κοινωνίας (αφού έξω υπάρχουν πολλοί που εξαθλιώνονται  αλλά και πολλοί που ακόμα είναι άνετοι  ) εφόσον , ίσως και εσφαλμένα θεωρώ ότι κάποιος που έχει σπουδάσει μηχανικός έχει κάποιο σχετικά καλό βιοτικό επίπεδο και όχι εξαθλίωση , τελικά τα προβλήματα του κλάδου μας οδηγούν πιο πολύ στο ΟΧΙ  Εγώ περίμενα και το είχα γράψει να είναι πιο πολλά τα ΝΑΙ (εγώ είμαι στο ΟΧΙ) 

 

 

Εντάξει θα κλείναμε την ΕΡΤ με το δημοψήφισμα του φίλου Γεώργου68 και θα βλέπαμε την ενημέρωση που βλέπουμε από τα ιδιωτικά και τις ταινίες με το σεξ και την βια Για μένα χαλάλι τα λεφτά για την ερτ στο λογαριασμό εφόσον έχει και καμία εκπομπή που καλλιεργεί την παιδεία τον αθλητισμό τον πολιτισμό και την παράδοση καθώς και καμία ταινία που θα φέρει την "κάθαρση" κατά τον Αριστοτέλη Τα κέρδη δεν μετριούνται πάντα με το χρήμα 

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

ρε παιδιά, αποφασίστε σε ποια γλώσσα θέλετε να μιλήσουμε   :mrgreen: :mrgreen:

 

 

Get out of Matrix, forget about it, it was just a movie...

 

ιχ καν νιχτ ενγκλισ σπρεχεν

 

ARBEΙΤ MACHT FREI.

DORNBUSCH RUDIGER, FISCHER STANLEY

 

e viva i matti.

 

 



 

Link to comment
Share on other sites

Κουϊζ

Σ'ένα μαντρί βρίσκονται πέντε λύκοι και ένα αρνί. Διαβουλεύονται δημοκρατικά = πλειοψηφικά για το τι θα φάνε.

Το αρνί παραμένει στο μαντρί ? = ΝΑΙ ή προσπαθεί να φύγει έξω απ' αυτό ? = ΟΧΙ (όπου υπάρχουν και άλλοι λύκοι)

Σημείωση : Οι λύκοι δεν είναι χορτοφάγοι

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.