Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι θα ψηφίσετε στο δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου 2015;


ΙΑΣΟΝΑΣ

Τι θα ψηφίσετε στο δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου 2015;  

485 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Τι θα ψηφίσετε στο δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου 2015;

    • ΝΑΙ
      215
    • ΟΧΙ
      270


Recommended Posts

Θα αναφέρω μόνο ένα από τα πλεονεκτήματα: Ο Βαρουφάκης δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από υπουργός Οικονομικών.

Ο Τσίπρας (κατά τη γνώμη μου) ήρθε σε αδιέξοδο με τις διαπραγματεύσεις. Δεν μπορώ να ξέρω αν φταίει αυτός ή οι άλλοι. Εμένα η γνώμη μου για όλο αυτό το σκηνικό της διαπραγμάτευσης είναι διαφορετική. Τεσ-πα, ζητάει από το δημοψήφισμα κόκκινη γραμμή. Αποδέχεται μάλιστα σχεδόν ολόκληρη την πρόταση των δανειστών αν ενταχθεί η Ελλάδα σε πρόγραμμα στήριξης τους ESM (πρώην EFSF). Δεν είναι καλή η ένταξή μας σε αυτόν τον μηχανισμό. Καλός ακούγεται, καλός δεν είναι. 

 

Οι άλλοι "μάγκες" όμως από την άλλη πλευρά το εκμεταλλεύονται ως εξής:

1) Δίνουν στο δημοψήφισμα μπαρούφα το χαρακτήρα της αποδοχής ή όχι του €. Το 'χετε σκεφτεί έτσι; Δεν ψηφίσαμε για να μπούμε και ψηφίζουμε, κατόπιν φοβερών πιέσεων και εκβιασμών, για να μείνουμε;

Η Ευρωζώνη είναι ένας χώρος με πλήρη ελευθερία και κυριαρχία του κεφαλαίου. Τους νόμους κίνησης του κεφαλαίου οι Έλληνες πολιτικοί δεν τους γνωρίζουν, θα έλεγα ότι έχουν πλήρη άγνοια. Δεν συζητούμε για το λαό. Αυτόν άσ' τον. Είναι καταδικασμένος σε αναγκαστική ύπνωση (Αλαφουζόν, Σαμαρέν κλπ). Ο δρόμος του € λοιπόν είναι δρόμος δύσκολος και τρισχειρότερος από αυτόν που βλέπουμε σήμερα. Είναι δρόμος με προϋποθέσεις που δεν τις έχουμε και δεν θα τις δημιουργήσουμε ποτέ. Ποτέ, ποτέ, ποτέ. Αν πεις "ναι" με κριτήριο τον μισθουλάκο στο δημόσιο και τις επιδοτήσεις ότι και να πάθεις αύριο δεν θα μιλήσεις.  ;) Ο υπόλοιπος δρόμος του € είναι τόσο άγνωστος και τόσο επίφοβος όσο και αυτός της δραχμής.  

 

2) Ασκούν την ίδια τρομοκρατία από το 2010. "Όλα, τα πάντα όλα, στην Ελλάδα είναι εισαγόμενα. Δεν παράγουμε τίποτε." :o Ποιοι τα λένε; Αυτοί δεν κυβερνούν (κυβερνώνται για την ακρίβεια) με/από τους νόμους της πλήρους ελευθερίας του κεφαλαίου τόσα χρόνια; Πριν κινδυνολογήσουν δεν πρέπει να μας δώσουν μια εξήγηση του (δήθεν) φαινομένου; Μα οι πρώτες ύλες λένε και η ενέργεια εισάγονται. Φοβερό. Να μας πουν μια χώρα που όλες οι πρώτες ύλες, τα προϊόντα και η ενέργειά της είναι δικά της. Έχετε την εντύπωση ότι στα ράφια της Γερμανίας τα προϊόντα είναι όλα Γερμανικά; Ρε χαχαχαχαχα.

Αυτά για την ώρα . Όποιος έχει τη διάθεση ξανασυζητάμε αργότερα. 

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Επανεμφάνιση Καραμανλή με διάγγελμα υπέρ του ΝΑΙ . Μου το είχαν πει κομματικοί , αλλά όχι σαμαρικοί , από χτες . Μου είπαν όμως ότι το διάγγελμα θα δίνει δυνατότητες έντιμης εξόδου στον Αλέξη .

 

Προφανώς η άλλη μέρα δημιουργείται .

Link to comment
Share on other sites

Ε α στα διάλα όλοι σας..... Να καείτε στην κόλαση .....

 

Ο Στάθης Τσοτσορός, πρόεδρος των ΕΛΠΕ, αύξησε το μισθό του στις 280.000 ευρώ
 

Όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχετε....

Link to comment
Share on other sites

Επανεμφάνιση Καραμανλή με διάγγελμα υπέρ του ΝΑΙ .

Προφανώς η άλλη μέρα δημιουργείται .

οπα, καραμανλικος ο BAS

σε ηξερα για δεξο αλλα δεν σε φανταζομουν για καραμανλικο :smile:

Link to comment
Share on other sites

Δεν είμαι προσωπολάτρης , αλλά θεωρώ ότι παρ'  όλα τα λάθη του αδικήθηκε το 2004 στο θέμα του βασικού μετόχου που δεν βοηθήθηκε από κανένα . Μετά μπήκε στην διαδικασία εξυπηρέτησης του κόμματος και τελικά έχασε τζάμπα .

 

Ελπίζω όμως αν έρθει να ακολουθήσει φιλελεύθερη πολιτική , η τουλάχιστον να την προετοιμάσει ,αν θα κάτσει λίγο , γιατί δεν αντέχουμε άλλο λαϊκισμό και κρατισμό .

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.