Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το πρώτο, πανελλαδικά με οικοδομική άδεια, σπίτι από αχυροπηλό στον Βόλο


Engineer

Recommended Posts

Κάτω από 12 κυβικά δεν το βλέπω να γίνετε. Πρόσεξε τις πιστοποιήσεις και μακρυά απο τα ISO 9001. Δεν είναι πιστοποίηση προϊόντος.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 7 months later...

Ωραία, αν έχει κάποιος απορίες σχετικά με τη φυσική δόμηση, αλλά και με οποια άλλο τύπο δόμησης, δεν πρέπει να ρωτάει σε fora, επιστημόνων και τεχνικών. Τα σκάει σε ένα σεμιναριάκι, παραγγέλνει και ένα βιβλιαράκι και είναι κομπλέ...

Link to comment
Share on other sites

Έτσι για τα πρακτικά, πρώτον δεν έχει ζητηθεί η άδεια για την χρήση της φωτογραφίας της κατοικίας στις Αρχάνες Κρήτης, μιας και είμαι ο φωτογράφος ....

έτσι για τα πρακτικά 

1ον αν θέτεις ζήτημα ότι η φωτογραφία που ανέβασε κάποιος χρήστης πρέπει να αφαιρεθεί διότι έχεις τα πνευματικά δικαιώματα παρακαλώ ενημέρωσε και θα αφαιρεθεί άμεσα.

(φυσικά θα αφαιρεθούν τότε και όλα τα σχετικά Λινκ που παραπέμπουν στην ιστοσελίδα που προβάλει)

 


2ον και εγώ έχω την άποψη ότι δεν υπαρχει πρόβλημα τα υλικά και ο τρόπος κατασκευής (σε γενικές γραμμές) δεν είναι αποτρεπτικό να βγει Άδεια Δόμησης και στην Ελλάδα αλλα και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου για κατασκευές αυτής της τεχνοτροπίας. Έχω δει αρκετά και πολλά απ αυτά είχαν αρκετό ενδιαφέρον. Μέχρι σε πολυτεχνικές σχολές έκαναν διάφορα εργαστήρια οι φοιτητές.

 

Με ότι υλικό θέλουμε φτιάχνουμε τους οίκους μας αρκεί να λύνονται κάθε φορά ζητήματα πολεοδομικών περιορισμών, στατικών παραδοχών και αντισεισμικής συμπεριφοράς όπως και θέματα ενεργειακά.

 

Οπότε γίνεται…

το πώς είναι άλλο θέμα και νομίζω είναι ανα περιπτωση και ανα μελέτη που θα αφορά την θέση και την χρήση που θα έχει.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

-@Didonis Ζητώ άμεσα την αφαίρεση της φωτογραφίας. ...

ok

 

παρακαλώ μη ξαναμπεί φωτογραφία απο την ίδια κατασκευή εκτός κι αν είναι αναδημοσίευση από άλλη πηγή.

θα αφαιρεθούν και η ιστοσελίδα σου που αναφέρεις.

 

@monieco

παρακαλώ υπέδειξε μας επακριβώς σε ποια ανάρτηση είναι η δική σου φωτογραφία διότι υπάρχουν περισσότερα από ένα κτίρια.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να θέλω να είμαι εριστικός νομίζω ότι η ειρωνεία δεν ειναι καλό πράγμα γενικά. Και οι μη γνώστες επιστημονικων αντικειμένων καλό είναι να ασχολουνται με το αντικειμενο τους και οχι με πραγματα που νομιζουν οτι τα μαθαινει κανεις από βιβλία του εμπορίου.

Link to comment
Share on other sites

@ KF Η αναφορά (φαντάζομαι) γίνεται από αυτόν που έγραψε το άρθρο, γίνεται γιατί δεν είναι αυτονόητο. Πολλά κτίσματα από πηλό, και γενικότερα από φυσικά υλικά κατασκευάστηκαν στην Ελλάδα χωρίς άδεια.

O minoeco τώρα γράφει το πρώτο post του εδώ, διδάσκοντας μας από που θα μάθουμε την απόλυτη αλήθεια και με ειρωνικό υφάκι. Πέρα από ένα -1 δεν έχει νόημα να ασχοληθεί κανείς, ωστόσο μου δίνει την αφορμή για ένα γενικότερο σχόλιο. 

Η φυσική δόμηση, όπως και οτιδήποτε εναλλακτικό, με ή χωρίς εισαγωγικό, αντιμετωπίζεται πάντα σαν την απόλυτη αλήθεια, σαν το μυστικό που μας κρύβουν και έχουν ανακαλύψει έξω και εμείς οι Βαλκάνιοι ακόμα να ασπαστούμε. Παρά τις προσπάθειες που γίνονται από πολλούς θιασώτες της φυσικής δόμησης, μηχανικούς και μη, καθώς και από πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, και τα πολλά ενδιαφέροντα κτίρια που κατασκευάζονται διεθνώς, με σύγχρονες προδιαγραφές, τα κτίρια αυτά αποτελούν τη μειοψηφία. Η φυσική δόμηση απέχει πολύ όχι από το να γίνει mainstream, αλλά και από το να είναι σημαντική και διακριτή μειοψηφία έστω. 

Επίσης παρά τη σιγουριά και τη αυτοπεποίθηση διαφόρων, ακόμα η έρευνα διεθνώς αδυνατεί να δώσει πειστικές απαντήσεις κυρίως σε θέματα Πολ. Μηχανικού (αντοχή και αντισεισμικότητα) αλλά και ΜΜ (ενεργειακή συμπεριφορά). 

Τέλος και σημαντικότερο είναι πως θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί στο να αποδεχόμαστε άκριτα ξένα συμπεράσματα και πρότυπα. Η κάθε χώρα έχει τις δικές της τεχνικές και οικονομικοκοινωνικές ιδιαιτερότητες. Οι Γερμανοί π.χ. έχουν λύσει το στεγαστικό σε μεγάλο βαθμό και είναι πιο πιουρίστες, θέλουν υλικά 100% και απόλυτη πιστοποίηση, αλλά δεν έχουν σεισμό. Οι Περουβιανοί έχουν σεισμό και μεγάλο κτιριακό απόθεμα, αλλά είναι φτωχή σαν χώρα. Τους Αμερικάνους τους ενδιαφέρει η αρχιτεκτονικά και ας έχει φουλ πρόσμεικτα. Ο καθένας με τον πόνο του, το θέμα είναι να βρούμε και εδώ μελετώντας και κτίζοντας, αν, πού, σε ποιο βαθμό και σε τί είδους έργα μπορεί να εφαρμοστεί η φυσική δόμηση και με ποιες τεχνικές της. 

Και αυτό δυστυχώς κανένα βιβλίο δεν το λέει...

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.