Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απελευθέρωση αγορών, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων


thanasis1994

Recommended Posts

Το ότι δε δουλεύουν φαρμακοποιοί στα φαρμακεία είναι με το σημερινό κλειστό καθεστώς. Το σκεπτικό είναι ότι εφόσον έχεις πτυχίο φτιάξε φαρμακείο. Δε διανοήθηκε φαινεται ο νομοθέτης ότι ο φαρμακοποιός θα κάθετε στη σπιτάρα του και θα βάζει υπάλληλους να πουλάνε τα φάρμακα. Ενώ τώρα που θα μπορεί ο καθένας να ανοίξει φαρμακείο (φαντάζομαι) θα υπάρχει πρόβλεψη να υπάρχει έστω και ένας φαρμακοποιός σε κάθε φαρμακείο.

Edited by stayros
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 110
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καμία τέτοια πρόβλεψη δε θα υπάρξει. Αντίθετα θα υπάρξει πρόβλεψη για πιστοποιήσεις που θα απονέμονται από φαρμακευτικές εταιρείες και κάντε την αντίστοιχη αναγωγή στο αντικείμενο του μηχανικού.

Link to comment
Share on other sites

Να ΄στε καλά και οι μεν (stayros) και οι δε (Oddball) το τι γέλιο έχω ρίξει απ' το πρωί διαβάζοντας το ξεκατίνιασμα σας δεν περιγράφεται! :P

Link to comment
Share on other sites

Αν θεωρήσουμε ότι θα υπάρχει αναλογία με τα φαρμακεία, μελέτες, δεν θα βγαίνουν εκτός από γραφεία, τα οποία γραφεία δεν θα απασχολούν υποχρεωτικά μηχανικούς.

 

Κοινώς ο κυρ-Μήτσος ανοίγει γραφείο ΗΜ μελετών, αγοράζει πρόγραμμα από μμμμ και "το γραφείο του" υπογράφει τη μελέτη. Καλό???? :mrgreen::confused:

 

Για να σοβαρευτούμε δεν νομίζω να το φτάσουν μέχρι εκεί.

 

Surprise!!!!

 

Αυτό μπορεί να γίνει με το ισχύουσα νομοθεσία. Στα δημόσια έργα είναι καθεστώς αφού πολλοί εργολήπτες δεν είναι καν μηχανικοί

Edited by Αλέξανδρος
Link to comment
Share on other sites

E δεν είναι ακριβώς το ίδιο.

 

Υποτίθεται ότι εφαρμόζουν μελέτη μηχανικού και (πάλι υποτίθεται) ότι επιβλέπονται από μηχανικό. 

Link to comment
Share on other sites

Είναι δυστυχώς ακριβώς το ίδιο. Δεν υπάρχει απαίτηση οι μετοχές της εταιρείας να ανήκουν σε μηχανικούς. Θα πρέπει απλώς να στελεχώνεται η εταιρεία από μηχανικούς των αντίστοιχων ειδικοτήτων.

Link to comment
Share on other sites

Άνοιγμα λοιπόν του επαγγέλματος σημαίνει να μη χρειάζεται αυτή η στελέχωση με μηχανικούς με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του ΤΕΕ. Η άδεια θα αντικατασταθεί από πιστοποιήσεις που κάθε τόσο θα πρέπει να ανανεώνονται, θα χρειάζονται λεφτά και σε όλες τις διαδικασίες θα εμπλέκονται επισήμως πια οι εργοδότες.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω παίζουμε με τις λέξεις. Τέτοιου είδους "απελευθέρωση" δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο και δεν τέθηκε ποτέ, ούτε στα πρώτα μνημόνια.

Edited by Αλέξανδρος
Link to comment
Share on other sites

Τότε τι επιτέλους είναι αυτή η απελευθέρωση?

 

Γιώργο μην παίρνεις στα πολύ σοβαρά τους δημοσιογράφους. Το πιο πιθανό είναι να το επαναλαμβάνουν από συνήθεια,έχουν δηλαδή έτοιμο pattern/είδηση από το 2010 και όταν πάνε να συντάξουν μία νέα σχετική με το παραπάνω θέμα είδηση να κάνουν copy paste εκφράσεις ή τουλάχιστον "να συμβουλεύονται" την είδηση του 2010.

 

Δες για παράδειγμα οτι επαναλαμβάνουν λανθασμένα ακόμα και σήμερα το "ΑΕΙ και ΤΕΙ" εις βάρος της ισχύουσας νομοθεσίας,δείχνοντας ολική άγνοια. Παρ'όλα αυτά επαναλαμβάνουν το ίδιο pattern από το 1980,αδιαφορώντας για τις όποιες εξελίξεις στην νομοθεσία στο μεσοδιάστημα.

 

Για τέτοιους "επαγγελματίες" μιλάμε.

Edited by atsalovergas
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.