Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οφειλές προς το ΤΕΕ και σύστηματα αμοιβών & Ν.4178


terry

Recommended Posts

Τότε να δουλεύει και να πληρώνεται σαν υπάλληλος γραφείου και όχι σαν engineer.

 

Εάν η εταιρία δεν ήθελε μηχανικό τότε θα προσλάμβανε ένα απόφοιτο επαγγελματικής σχολής γιατί να πληρώνει παραπάνω προσόντα? 

Edited by georgecv
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 272
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συγνώμη συνάδελφε @didonis...

 

Εμείς οι ΤΕ για ποιο λογο να πληρώνουμε; ήδη πληρώνουμε μια συνδρομή στην ΕΕΤΕΜ, ο θεός να τον κάνει σύλλογο κι αυτόν, πόσο μάλλον το νταβατζηλίκι του ΤΕΕ που δεν μας θεωρεί καν μηχανικούς. 

 

Δηλαδή εμ μας κοροϊδεύει στα μούτρα μας, εμ θέλουν και τα 55ε το χρόνο. Και θα μου πει, χρησιμοποιείς ρε Kane το σύστημα αμοιβών. 

 

Ε μπορώ να κάνω αλλιώς; απ'τη μια ολα ειναι ελευθερα, αλλα απο την άλλη υποχρεούσαι να πληρώσεις για να χρησιμοποιήσεις μια πλατφόρμα για να παράξεις ένα εγγραφο δημοσίου χαρακτήρα.

 

Σα να λέμε, για να μπαίνω στο ταξιςνετ και να τυπώνω μια ενημερότητα, θα πληρώνω. Με την ίδια λογική...

Edited by Kane
Link to comment
Share on other sites

Χρειαζόμαστε κάτι που μας είναι απαραίτητο για την εργασία μας. Εγώ χρειάζομαι τον γεωδαιτικό σταθμό μου, το GPS μου, το λογισιμό τοπογραφίας κλπ γιατί χωρίς αυτά δεν μπορώ να εργαστώ.

Το ΤΕΕ με την μορφή που έχει ( και με αυτή που είχε από όταν εγώ το γνώρισα προσωπικά), δηλαδή ένας αδιάφορος απρόσωπος φορέας, που ΔΕΝ επιμορφώνει τα μέλη του, ΔΕΝ συνισφέρει συμβουλευτικά σε τόσα πράγματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι νέοι μηχανικοι ( εργασιακά, φορολογικά κλπ.), ΔΕΝ, ΔΕΝ... λυπάμαι αλλά ΔΕΝ το χρειάζομαι κι εγώ. Μπορεί να μην είναι πολλά τα 50 ευρώ ( τα οποία θεωρώ πως σε εμένα αδίκως τα χρέωσε πρώτη φορά φέτος γιατί το μελετητικό πτυχίο μου είναι ενταγμένο σε εταιρία η οποία πληρώνει εκείνη αλλά παρόλαυτά στείλαν και σε μένα ραβασάκι) αλλά προτιμώ να τα πιώ μπύρες.

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ ακριβώς προτιμώ να τα πιούμε σε μπύρες, γιατί χρωστάω και χάρη...παρά να τα δίνω σ'αυτούς.

 

Με έχουν κουράσει τα νταβατζηλίκια, δεν ειναι για το 55ρικο.

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη συνάδελφε @didonis...

 

Εμείς οι ΤΕ για ποιο λογο να πληρώνουμε; ήδη πληρώνουμε μια συνδρομή στην ΕΕΤΕΜ,....

γιατί ρωτάς εμένα? 

Δεν τα εισπράτω εγώ φυσικά και ουτε καν το γνώριζα και ρώτησα εσάς !!! 

Link to comment
Share on other sites

Επαναλαμβάνετε το ίδιο επιχείρημα. Το ΤΕΕ είναι απρόσωπο, αδιάφορο, παραγοντικό, διαφθαρμένο. Άρα δεν με ενδιαφέρει. Άρα να μην υπάρχει. Ή μήπως να υπάρχει αλλά τσάμπα. 

 

Το ΤΕΕ πέρα από τα σεμινάρια και τα λοιπά διασφαλίζει κάποια βασικά δικαιώματα στους μηχανικούς και προασπίζει κάποια συμφέροντα. Αναρωτιέμαι επιστήμονες άνθρωποι, πόσο πια δύσκολο είναι να το καταλάβετε. Υπάρχουν και άλλα πράγματα πέραν ενός σεμιναρίου που δεν τα βλέπετε αλλά δεν είναι τόσο δύσκολο να τα καταλάβετε. Σε μία χώρα γεμάτη συντεχνίες, συλλόγους και δικαιώματα και με μία κρίση να θέλει να μας ξεκάνει όλους πλην όσων είναι απολύτως απαραίτητοι, η ύπαρξη του ΤΕΕ είναι βασική. Επίσης το γεγονός ότι βαριόμαστε να ασχοληθούμε και με τα πολιτικά δεν μας φταίει μόνο το ΤΕΕ, φταίμε και εμείς. Και μπορεί να πιούμε μερικές μπύρες με το 50ευρο αλλά από αύριο όταν θα αρχίσουν να μας καβαλάνε οι μεσίτες, οι δικηγόροι, οι οικονομολόγοι, οι γεωπόνοι και δεν ξέρω εγώ ποιος άλλος να δω τι θα κάνετε.

 

Τώρα αν για το 50ρικο φταίει η ριμάδα η κρίση...ε ας το κλείσουμε το μαγαζί..!

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς σε με δυο τρία λόγια να περιγράψεις αυτά τα συμφέροντα που προασπίζει το ΤΕΕ? Και μετά συνεχίζουμε αν θες....

Link to comment
Share on other sites

Το ΤΕΕ αποτελεί συνδικαλιστικό προτεκτοράτο της εκάστοτε ισχυρής ειδικότητας και λειτουργεί ως νταβατζης των μηχανικων χρεωνοντας με το ετσι θελω συνδρομες. Έχεις εργοληπτικο? 55 ευρωπουλα παραπάνω = 110. Δεν είναι μεγάλο το ποσό όντως. Αλλά εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά για τους νοήμονες, όπως:

 

1. Με τέτοια φλατ χαράτσια από το επαγγελματικό μας επιμελητήριο, πώς γκρινάζουμε για τις φλατ εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ?

2. Στους διαγωνισμούς έργων η εγγραφη στο ΤΕΕ δεν θεωρείται "εγγραφη σε επαγγελματικη οργανωση" και έτσι θα πρέπει ο εργολήπτης να είναι γραμμένος σε τέτοια (π.χ. ΠΕΔΜΕΔΕ). Βάλε 110 ΤΕΕ + 50 ΠΕΔΜΕΔΕ = 160 Ε μόνο για εισφορές σε συλλόγους. Να προσθέσω κανα 50αρικο ακόμα για συνδρομή σε σύλλογο ειδικότητας? Ξεπερνάμε τα 200. Η μηνιαία μου ΦΛΑΤ εισφορά στο υπερταμείο μας είναι 230 (και που ειμαι ακομα, το ξέρω).

3. Ποια είναι η ανταποδοτικότητα αυτών των τελών? Διότι ωραία μου ακούγονται τα νέα για δωρεάν νομική και φοροτεχνική υποστήριξη, αλλά την τελευταία φορά που ρώτησα πως θα κατοχυρώσω εμπορική ονομασία για ατομική επιχείρηση μου είπαν ένα μεγαλοπρεπέστατο "Δεν ξέρουμε". Κατά τα άλλα έχουμε και λέμε ένα ΑΘΛΙΟ σύστημα 4178 στο οποίο πριν το "μάθω" κάπως φοβόμουν να κλικαρω (συναγωνίζεται σε αθλιότητα το TAXIS των πρώτων χρόνων), καθώς και ένα ακόμα αθλιότερο "σύστημα αμοιβών"!!!! Βάλτε και τις ενεργειακές επιθεωρήσεις (δεν εχω προσωπικη εμπειρια αλλα δεν μπορει, όλοι οι γνωστοί μου με τέτοια εμπειρία για κάποιο λόγο καντιλιάζουν κάθε φορά). 

 

Συμπέρασμα:

 

Πίσσα και πούπουλα σε όποιον βάλει σε ισχύ κάτι τέτοιο. Εύκολη λύση: Μετακύληση του κόστους στον πελάτη με ένα μικρό τέλος, ποσοστιαίο, ανά δουλειά, όπως και με τον 4178.

Αλλά ξέχασα....πρώτη φορά (ΧΧΧ)ηστερά

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.