Μετάβαση στο περιεχόμενο

Για πλημμέλημα διώκεται η Γ.Γ.Δ.Ε. Κ. Αικ. Σαββαίδου


Recommended Posts

Για πλημμέλημα διώκεται η Γ.Γ.Δ.Ε. Κ. Αικ. Σαββαίδου
[16.10.2015]

Σε βάρος της ΓΓΔΕ, ασκήθηκε δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας λόγω της απόφασης που εξέδωσε στις 12.1.2015 (ΠΟΛ.1016/12.1.2015), με την οποία τροποποιήθηκε η απόφαση ΠΟΛ.1271/23.12.2013 σχετικά με τον χρόνο υποβολής της δήλωσης απόδοσης φόρου τηλεοπτικών διαφημίσεων. Η απόφαση συγκεκριμένα τροποποιούσε το χρόνο υποβολής της δήλωσης από μηνιαίο σε ετήσιο.

Στην συνέχεια και με την απόφαση της ίδιας της ΓΓΔΕ (ΠΟΛ.1180/12.8.2015) η υποβολή της δήλωσης επανήλθε σε μηνιαία βάση, και ταυτόχρονα ορίστηκε ο χρόνος απόδοσης των φόρων του οκταμήνου του 2015. (Από 1/1/2015 μέχρι και 30/4/2015 απόδοση μέχρι και τις 30/9/2015) (Από 1/5/2015 μέχρι και 31/8/2015 απόδοση μέχρι και τις  30/11/2015)

Υπενθυμίζουμε ότι το σχετικό άρθρο του νόμου του 3845/2010 ορίζει τα ακόλουθα:

"12. Επιβάλλεται ειδικός φόρος στις διαφημίσεις που προβάλλονται από την τηλεόραση. Ο συντελεστής του φόρου ορίζεται σε ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%) επί της αξίας της διαφήμισης που υπολογίζουν τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Ο φόρος βαρύνει άμεσα τη διαφημιζόμενη επιχείρηση ή τον διαφημιστή που μεσολαβεί και το τιμολόγιο εκδίδεται στο όνομά του. Εφόσον το τιμολόγιο εκδίδεται στο όνομα του διαφημιστή που μεσολαβεί, αντίγραφο του τιμολογίου με τη σφραγίδα και την υπογραφή του εκδότη αποστέλλεται στο διαφημιζόμενο μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από την έκδοση του τιμολογίου. Στα πιστωτικά τιμολόγια που εκδίδουν τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης πρέπει να αναγράφονται και οι αριθμοί των σχετικών τιμολογίων.
Τον ειδικό φόρο εισπράττουν τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης και αποδίδουν στο Δημόσιο με μηνιαίες δηλώσεις που υποβάλλουν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. φορολογίας εισοδήματος αυτών, μέχρι την εικοστή (20ή) ημέρα κάθε μήνα, για τα έσοδα από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις του προηγούμενου μήνα.
Τα θέματα που αφορούν τη βεβαίωση, τον έλεγχο, την παραγραφή του δικαιώματος του Δημοσίου και την έκδοση καταλογιστικών πράξεων διέπονται από τις διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά στη φορολογία εισοδήματος. Οι διατάξεις του ν. 2523/1997 (ΦΕΚ 179 A') εφαρμόζονται αναλόγως και στη φορολογία αυτή.
Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών καθορίζεται ο τύπος και το περιεχόμενο της δήλωσης απόδοσης του φόρου της παραγράφου αυτής και κάθε άλλη λεπτομέρεια ή διαδικασία εφαρμογής των διατάξεών της.
Η ισχύς των διατάξεων της παραγράφου αυτής αρχίζει από 1.1.2015."

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

Πηγή: http://www.taxheaven.gr © Taxheaven Δείτε περισσότερα http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/25762

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αμοιβή των καναλαρχών από τον πιτσαδόρο για την στήριξη τους και το διώξιμο 40 δισ από τις τράπεζες με την τρομολαγνεία τους .

 

Ακόμα καλύτερο θα είναι να μας πουν πόσα λεφτά ήταν αυτά που γλύτωσαν , ώστε να υπολογίσουμε πόσους τόκους κέρδισαν οι υπερχρεωμένοι διαφωτιστές  μας .

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Eχω την εντύπωση ότι ξεκίνησε μια προσπάθεια εκπαραθύρωσης  της ΓΓΔΕ , ώστε να καλυφθεί η θέση από κάποιον που θα έχει την κυβερνητική ευλογία. Αν ήταν να ασκούνται ποινικές διώξεις για εκδόσεις ΠΟΛ και νόμων , οι ασκηθείσες διώξεις θα αποτελούσαν τόμους  εγκυκλοπάιδειας .

Με την ευκαιρία να διατυπώσω και μια αποριούλα σχετική. Με την ίδια λογική θα έπρεπε να είχε ασκηθεί ποινική δίωξη κατά της ΓΓΔΕ , του υπουργού οικονομικών , του πρωθυπουργού και δεν ξέρω ενάντιον ποίων άλλων και για το θέμα της απόδοσης ΦΠΑ επί των διδάκτρων στην εκπαίδευση . Ο νόμος ισχύει απο τον ΙΟΥΛΙΟ για τα φροντηστήρια , από τον ΑΥΓΟΥΣΤΟ για τα ιδιωτικά σχολεία , τα οποία εισπράτουν ΦΠΑ , η σχατική διάταξη λεκτικά δια στόματος πρωθυπουργού δε θα εφαρμοσθεί , η δε τελική προθεσμία υποβολής δήλωσης μετάταξης στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις αυτές είναι έως σήμερα 16/10 (κατόπιν παρατάσεων διαδοχικών ) και από αποδοση των εισπραγμένων βλεπουμε .......Καταλαβαίνω βέβαια ότι η δικαιοσύνη είναι τυφλή , αλλά τόσο ?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Κοιτάζοντας λίγο το βιογραφικό της Σαββαϊδου , από την μία  λες ότι βάσει σπουδών και γνώσεων  ...είναι κάπως χλωμό  να την πατήσει.

Από την άλλη βάσει εργασιακής εμπειρίας ( = βρίσκουμε τρόπους να μην πληρώνουν οι μεγάλες εταιρείες ) μπορεί και να έχει συμβεί μια διευκόλυνση σε παλιούς γνώριμους ...

Link to comment
Share on other sites

SOTHRIS,

.

Ο ΦΠΑ και τα δίδακτρα δεν είναι το ίδιο ή κάτι ανάλογο με αυτά που προσάπτουν στην Σαββαΐδου,
αν βέβαια αυτό λέει τα πράγματα όπως είναι και όχι τα μισά ή με σάλτσες.
Ακόμα και αν η Σαββαΐδου ιεραρχικά είναι πιο πάνω απο την 'επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών' το θέμα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό.
Θα το παίζουν το βράδυ τα δελτία στα κανάλια.

 

BAS,

δεν παίζεσαι με τίποτα...

Edited by AMHxaNos
Link to comment
Share on other sites

Ανάλογο είναι δυστυχώς . Δε θελω να επεκταθώ παραπάνω επι αυτού όμως γιατι θα πρέεπι για λογους πληρότητας της συζητήσεως να θίξουμε και το σημαντικότατο θέμα των διοικητικών λύσεων , οι οποίες δε δημοσιεύονται ευρύτερα , αλλά ......(οι νομικοί γνωρίζουν ).

 

Και κάτι πληροφοριακό , δεν υπάρχει επιτροπή επίλυσης φορολογικών διαφορών , αλλά διεύθυνση επίλυσης φορολογικών διαφορών , η οποία διεύθυνση υπάγεται στη γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων , δηλαδή σήμερα στην κυρία Σαββαίδου . Περί της ανεξαρτησίας γνώμης αυτής της διευθύνσεως πολλά μπορεί να πει κανείς , αλλά την αλήθεια τη δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία των υποθέσων που έχουν κατατεθεί στην υπηρεσία αυτή . Πάντως και το προηγούμενο καθεστώς με τις επιτροπές δε μπορούσε να διεκδικήσει δάφνες ανεξαρτησίας και αμεροληψίας , ωστόσο κάποια πρόστιμα τα μείωνε , αλλά πλέον με τις διατάξεις του ν 4174/2013 καταργήθηκε η δυνατότητα συμβιβασμού .

Link to comment
Share on other sites

Αν ήταν να ασκούνται ποινικές διώξεις για εκδόσεις ΠΟΛ και νόμων , ......

 

Ποινική δίωξη για έκδοση νόμου προφανώς και δεν μπορεί να γίνει, αλλά γιατί όχι για ΠΟΛ ;

 

Να θυμίσω ότι ΠΟΛ, εγκύκλιοι και λοιπό ...χαρτομάνι είναι νόμιμο και εφαρμοστέο μόνο όταν εκδίδεται σε εφαρμογή, διευκρίνηση ή από πρόβλεψη νόμου (ας μας πουν και οι νομικοί της παρέας αν κάνω λάθος).

 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο νόμος ήταν ξεκάθαρος και η ΓΓΔΕ εξέδωσε φιρμάνι με αντίθετο περιεχόμενο, στην ουσία νομοθετώντας από μόνη της. Είπαμε να είναι ανεξάρτητη αλλά όχι κι έτσι.
 

Καταλαβαίνω βέβαια ότι η δικαιοσύνη είναι τυφλή , αλλά τόσο ?

 

Η δίωξη ασκήθηκε μετά από σχετική μήνυση που υπέβαλλε δικηγόρος, δεν κινήθηκε η ...τυφλή από μόνη της. Όποιος θεωρεί ότι υπάρχουν ανάλογες περιπτώσεις έχει κάθε δικαίωμα να κάνει το ίδιο.

Link to comment
Share on other sites

να θυμίσω και αυτά

http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/20252

(τώρα για τους προτεινόμενους μάρτυρες ας μην εκφραστώ)

http://olympia.gr/2015/07/29/%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B5-%CF%84%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CE%B5%CE%B4%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CE%B1%CE%B2%CE%B2%CE%B1%CE%90%CE%B4%CE%BF%CF%85/

(το τελευταίο με πάσα επιφύλαξη αν και αναφέρεται ότι επιβλήθηκε τελεσίδικα πρόστιμο 150000 ευρώ)

Edited by imhotep
Link to comment
Share on other sites

τελευταιες εξελιξεις

 

 

 

in.gr » Ειδήσεις » Οικονομία

RSS : Οικονομία

Δημοσίευση: 16 Οκτ. 2015, 18:48
Μετά τη δίωξή της
Την παραίτηση της γγ Δημοσίων Εσόδων Κ.Σαββαΐδου ζήτησε ο πρωθυπουργός

    Την παραίτηση της γγ Δημοσίων Εσόδων Κ.Σαββαΐδου ζήτησε ο πρωθυπουργός
Η Κατερίνα Σαββαΐδου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

1

    8

Αθήνα
Την παραίτηση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας μέσω του πολιτικού προϊσταμένου της, υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας ανέθεσε στον κ. Τσακαλώτο να ζητήσει από την κ. Σαββαΐδου να διευκολύνει την κυβέρνηση και να παραιτηθεί, μετά τη διπλή εμπλοκή της με τη Δικαιοσύνη.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι έτσι η κ. Σαββαΐδου θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει την αθωότητα της και επισήμαιναν ότι δεν είναι δυνατό να υπάρχουν σκιές σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές και για ένα τέτοιο κρίσιμο πόστο.

Όπως έγινε γνωστό χθες, Πέμπτη, στην κ. Σαββαϊδου έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παράβαση καθήκοντος σχετικά με τον νόμο που αφορά στον φόρο 20% επί της τηλεοπτικής διαφήμισης.

Όσον αφορά στη δεύτερη υπόθεση, η κ. Σαββαΐδου έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις την ερχόμενη εβδομάδα στους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας, σε υπόθεση φορολογικού προστίμου.

Newsroom ΔΟΛ

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

τελευταιες εξελιξεις

 

Μετά τη δίωξή της

Την παραίτηση της γγ Δημοσίων Εσόδων Κ.Σαββαΐδου ζήτησε ο πρωθυπουργός

    Την παραίτηση της γγ Δημοσίων Εσόδων Κ.Σαββαΐδου ζήτησε ο πρωθυπουργός

    Την παραίτηση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας μέσω του πολιτικού προϊσταμένου της, υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι έτσι η κ. Σαββαΐδου θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει την αθωότητα της και επισήμαιναν ότι δεν είναι δυνατό να υπάρχουν σκιές σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές και για ένα τέτοιο κρίσιμο πόστο.

 

Δεν άργησαν , σαν έτοιμοι από καιρό ...... :smile:  :smile:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.