Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ψηφιακή υπογραφή για ηλεκτρονική υποβολή τοπογραφικών διαγραμμάτων


Recommended Posts

Σε τοπογραφικό για συμβόλαιο που χρειάζεται υπογραφή στη δήλωση, στο δασικό και στην πινακίδα, μπορώ να βάλω ψηφιακή υπογραφή και να το εκτυπώσουν για να πάει για συμβόλαιο;

Μπορώ να βάλω 3 ψηφιακές στο ίδιο pdf πριν εκτυπωθεί; 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 770
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ψηφιακή υπογραφή βάζεις μόνο στο pdf που ανεβάζεις στο Κτηματολόγιο. Για το τοπογραφικό διάγραμμα σε φυσική μορφή (σε χαρτί) που δίνεις στην συμβολαιογράφο, θα βάλεις την σφραγίδα και την υπογραφή σου, αυτή δηλαδή που βάζεις σε κάθε σχέδιο που συντάσσεις.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

ΟΚ με αυτό ναι.

Άλλα όταν θέλω να δώσω τοπογραφικά για να εκτυπωθούν σε άλλη περιοχή, δεν υπάρχει κάποια δυνατότητα εκτός από εκτύπωση-φυσική υπογραφή-αποστολη με κουριερ;

Edited by Pavlos33
διαγραφή παράθεσης του αμέσως προηγούμενου μηνύματος (βλ. κανόνες συμμετοχής)
Link to comment
Share on other sites

Εκτυπώνεις σε pdf αφου βάλεις την σφραγίδα με την υπογραφή σου (σαν εικόνα) . Tο στέλνεις με e-mail

και το εκτυπώνουν σε οποιοδήποτε φωτοτυπάδικο εχει ploter.

Link to comment
Share on other sites

Καλό είναι οι έχοντες ψηφιακή υπογραφή να διαβάζουν πρώτα που χρησιμοποιείται αυτή και πώς λειτουργεί, τι κατοχυρώνει νομικά και τα λοιπά πριν τη χρησιμοποιήσουν. Σε γενικές γραμμές να αναφέρουμε ότι η ψηφιακή υπογραφή δεν έχει καμία ισχύ σέ μη ψηφιακή μορφή. Η ψηφιακή υπογραφή δεν είναι απλά μία ζωγραφιά ώστε να μπορούμε να την εκτυπώσουμε, αλλά υπάρχει πίσω της ένας ολόκληρος ψηφιακός μηχανισμός ο οποίος πιστοποιεί με ασφάλεια τον ιδιοκτήτη της υπογραφής και φυσικά αυτό συμβαίνει μόνο σε ψηφιακά μέσα και αρχεία.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

On 5/10/2023 at 7:40 ΜΜ, maik said:

Εκτυπώνεις σε pdf αφου βάλεις την σφραγίδα με την υπογραφή σου (σαν εικόνα) . Tο στέλνεις με e-mail

και το εκτυπώνουν σε οποιοδήποτε φωτοτυπάδικο εχει ploter.

Δυστυχώς πολλοί συμβολαιογράφοι δεν το δέχονται αυτό. Θέλουν σωνει και καλά υπογραφή απο χέρι να φαίνεται το μελάνι. Προφανώς η σφραγίδα δεν τους πειράζει να ειναι εκτυπωμένη αλλα την υπογραφή την θέλουν χεράτη που λέμε...

Link to comment
Share on other sites

Σύντομα θα τα ξεχάσουν αυτά... Πλησιάζει η ώρα που θα κληθούν να επιβιβαστούν στο τρένο της ψηφιακής ανάπτυξης.... Για αρχή έρχεται ο ηλεκτρονικός φάκελος. Όταν ολοκληρωθεί και το κτηματολόγιο, τότε θα είναι οι τελευταίοι εναπομείναντες υποστηρικτές της έγχαρτης γραφειοκρατίας.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ ΑΝ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΊ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ

Έχω βγάλει ψηφιακή υπογραφή από αρχές του έτους. Στικάκι της Thales. Έβγαλα τότε πιστοποιητικό το ανέβασα στο ΤΕΕ όλα καλά. Τον Ιανουάριο έβγαλα κανονικά ΚΗΔ για τοπογραφικό όλα καλά. Σήμερα μετά από 11 μήνες προσπαθώ να κάνω την ίδια διαδικασία και δεν μου το δέχεται. 
Μου δίνει το εξής σφάλμα: DXF / ZIP: Σφάλμα στην ψηφιακή υπογραφή - Μη αποδεκτός τύπος αρχείου έλεγχου πιστοποιητικού

Ψηφιακή υπογραφή όμως μέσω Adobe βάζω κανονικά. Πήρα την στην ΑΠΕΔ και μου είπαν ότι η υπογραφή είναι εντάξει έως το 2026. Παρολαυτα για να βρω το σφάλμα κάνω το εξής: Παίρνω στο πρώτο τοπογραφικό που κατέθεσα με επιτυχία τον Ιανουάριο και ανεβάζω τώρα το παλίο zip αρχείο. Σαν τεστ. Το ίδιο DXF με το ίδιο Hash Code, υπογεγραμμένο τότε, το δέχεται. Το ίδιο DXF με το ίδιο Hash Code, υπογεγραμμένο τώρα, δεν το δέχεται και μου βγάζει το παραπάνω σφάλμα. Άρα το πρόβλημα είναι το PDF με το Hash Code. Όμως ξαναλέω οτι η υπογραφή στο Adobe λειτουργεί κανονικά. 

Σας έχει συμβεί κάτι παρόμοιο? Υπάρχει κάποιο πιστοποιητικό τους τελευταίους 10 μήνες που θέλει ανανέωση ή πρέπει να καταθέσω κάποιο καινούργιο?? 

Ευχαριστώ
 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπέρα

Έχω ολοκληρώσει τη διαδικασία έκδοσης ψηφιακής υπογραφής και έχω καταφέρει να εισάγω ψηφιακή υπογραφή σε έγγραφο. Ωστόσο, όταν προσπαθώ να εισάγω χρονοσήμανση σε έγγραφο, το Acrobat Reader (τελευταία έκδοση) εμφανίζει το εξής μήνυμα σφάλματος: “SigValue is 158 bytes larger than expected” και η διαδικασία σταματά εκεί.

Κάνω κάτι λάθος?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.