Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διογκώνεται το brain drain: 228.000 επιστήμονες έφυγαν σε μία πενταετία


Engineer

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 121
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

George νομίζω πως αν κάποιος ήθελε μόνο το προσωπικό του όφελος θα παρέμενε στην Ελλάδα και δεν θα έφευγε έξω.

Αν ήθελα να κοιτάξω μόνο το πως θα βγάλω εγώ λεφτά, θα γινόμουν συνδικαλιστής.
Προφανώς και το βασικότερο κίνητρο για τις πράξεις του καθενός είναι η προσωπική ευημερία και δεν είναι κατακριτέο καθόλου. Αρκεί να μην καταπατάς την ευημερία των συνανθρώπων σου. Αν με ενδιέφερε μόνο το κοινό καλό θα γινόμουν εθελοντής και θα έτρωγα παξιμάδια κάθε μέρα. Μην δαιμονοποιούμε τις προσωπικές φιλοδοξίες.
Σκοπός είναι να ζεις με αξιοπρέπεια και μέσα απο την προσωπική σου ευημερία να βελτιώνεις και την κοινωνία γύρω σου. Κάποιος πιο πάνω είπε ότι δεν είναι στην φύση του ανθρώπου να κάνει προσωπικές θυσίες. Δεν μιλάμε για μεγάλα πράγματα (του στυλ να δωρίσω όλη μου την περιουσία στα ορφανα κλπ). Μιλάμε για μικρά πράγματα, χωρίς κόστος, που ούτε αυτά δεν γίνονται. Πως οδηγάει ο Έλληνας, πόσο επαγγελματίας είναι στην δουλειά του, πόσο προσέχει την δημόσια περιουσία, πόσο προσέχει το περιβάλλον κ.α.

Επί του θέματος, δεν βλέπω να αλλάζει κάτι στον μέσο Έλληνα παρά το βάναυσο ξεμπρόστιασμα των δυσλειτουργιών των προηγούμενων δεκαετιών. Κοντεύει να φτωχοποιηθεί η μισή Ελλάδα (σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ) και εμείς είμαστε ακόμη προσκολλημένοι στις ιδεοληψίες του παρελθόντος. Όπως είπα πιο πριν ο μέσος Έλληνας είναι αγενής, αδιάφορος, κοιτάει την προσωπική του βόλεψη  και αδιαφορεί για το κοινό καλό.
Συγνώμη κιόλας αλλά απο τα δεδομένα που έχω στην διάθεση μου, νομίζω ότι μια φορά θα ζήσω. Δεν πρόκειται να την χαραμήσω ώστε να προσπαθήσω να επιβιώσω σε μια ζούγκλα. Προσπαθώ ακόμη, αλλα κάποια στιγμή θα τα παρατήσω. Και για να σου δώσω και προσωπικούς λόγους, δεν πρόκειται να κάτσω σε μια χώρα όπου ο πατέρας μου μετά απο 51 χρόνια χειρωνακτικής δουλειάς, παίρνει λιγότερα χρήματα από κάποιον ΔΥ που βγήκε στην σύνταξη με 25-30 χρόνια γραφείου.
Την Ελλάδα θα την κουβαλάω μαζί μου όπου και να πάω. Άλλωστε και οι αρχαίοι Έλληνες όταν νιώθαν ότι η πόλη που ζούσαν δεν τους κρατάει, φεύγανε σε Μασαλίες και Τραπεζούντες να ζήσουν.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ πως κανείς από εμάς που φύγαμε στο εξωτερικό δεν φύγαμε χωρίς να έχουμε εξαντλήσει πρώτα τα όποια περιθώρια είχαμε. Κάποια στιγμή όμως υπεισέρχεται στην εξίσωση και ο παράγοντας "προσωπική ευτυχία". Τα λεφτά δεν είναι το πάν, συμφωνώ απόλυτα σε αυτό. Δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική ευτυχία όμως κατά την γνώμη μου όταν δεν έχεις καλύψει κάποιες βασικές σου ανάγκες και σε αυτές τις βασικές ανάγκες υπάρχουν και κάποια υλικά αγαθά όπως και να το κάνουμε. Θεωρώ επίσης πως κανείς μας δεν βγήκε έξω για να γίνει πλούσιος, αυτά εάν υπήρχαν κάποτε, τελείωσαν πλέον. Βγήκαμε για να μπορέσουμε να έχουμε καποιες στοιχειώδεις, τουλάχιστον, ευκαιρίες εξέλιξης σε ένα περιβάλλον που ευνοεί την εξέλιξη, την αυτοβελτίωση, την δημιουργικότητα, την εργατικότητα και το ομαδικό πνεύμα. Αυτά εγώ τουλάχιστον δεν τα βρήκα στην Ελλάδα ποτέ. Τέλος, επειδή το έχω ακούσει κι αυτό, ότι δηλαδή όσοι φύγαμε έξω είμαστε φυγόμαχοι, επιλέξαμε την εύκολη λύση κτλ πολύ απλά απαντώ, κοπιάστε. Όποιος νομίζει ότι είναι "εύκολη λύση" ας το δοκιμάσει. Είναι κλασσικό χαρακτηριστικό του Έλληνα το να φθονεί και να κάνει μετάθεση ευθυνών, δυστυχώς το έχω βιώσει και είναι ένα από τα πράγματα που ΔΕΝ μου λείπουν από την Ελλάδα, υπάρχουν βέβαια και πάρα πάρα πολλά που μου λείπουν αλλά η ζυγαριά για τα επόμενα 10 χρόνια τουλάχιστον έχει γείρει προς τα έξω

Edited by project.breeze
  • Upvote 6
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλά κάνατε και φύγατε όσοι φύγατε έξω . Επρεπε να προλάβετε την ζωή σας γιατί τα χρόνια φεύγουν γρήγορα . 

Ιδιαίτερα όσα παιδιά ζήσατε ως φοιτητές την περίοδο των ανέσεων 2000-2010 , τώρα στα 30+ έχετε το πρόβλημα να μην υπάρχουν δουλειές για να αποκτήσετε εμπειρία , αλλά να είστε και σε ηλικία για να κάνετε οικογένεια .

 

Ζήστε λοιπόν την ζωή σας καλύτερα όπου αυτό είναι δυνατό . 

Μόνο που θα πρέπει πάντα να κοιτάτε τι γίνεται εδώ και να ψηφίζετε σαν να είσαστε εδώ .

 

Γιατί εδώ θα θέλετε να γυρίσετε πάντα .

 

Οπότε όσο μπορείτε να νοιάζεστε για την πατρίδα .

  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ξεφεύγουμε λίγο, αλλά καλό είναι να βάζουμε κάποια πράγματα στη σωστή βάση.

κ που ακριβως,  ξεφυγαμε?   Το ΦΕΚ  λεει ότι διοριζει με συμβαση αοριστου χρονου  τις καθαριστριες  του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ γραματεις στα δικαστιρια τις χωρας,   καταταλα μας πειραζει που τα παιδια , οι νέοι επιστήμονες τις χώρας φεύγουν έξω , Ε δεν γαμιομ…στε να κανουμε χρωμα . Κ εγω παρολο την ηλικια μου δεν θα ελεγα όχι σε μια προταση απεξω , όχι για εμενα , αλλα για τα τεκνα μου , να μεγαλωσουν βρε αδερσε σε ένα περιβαλον που θα τους δωσει τις ευκαιριες που αποζητουν

Edited by ΝΙΚΟΣΤΡΙ
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

κ που ακριβως,  ξεφυγαμε?   ...

1. Χαλάρωσε λίγο, γιατί κυκλοφορούν κ εγκεφαλικά...

2. Ξαναδιάβασε το ποστ, απευθύνεται στο πιο πάνω

3. Περίμενες κάτι άλλο? (για τις καθαρίστριες) Το θέμα ήταν να "τρουπώσουν"... 

Edited by tetris
Link to comment
Share on other sites

Μόνο που θα πρέπει πάντα να κοιτάτε τι γίνεται εδώ και να ψηφίζετε σαν να είσαστε εδώ .

 

Γιατί εδώ θα θέλετε να γυρίσετε πάντα .

 

Οπότε όσο μπορείτε να νοιάζεστε για την πατρίδα .

 

-1 από εμένα.

 

Εκτός τόπου και χρόνου. Ποιός τις γ*** τις εκλογές?    (όποιος δεν κατάλαβε τι έχει "παιχτεί" μετά από το δημοψήφισμα είναι μέρος του προβλήματος)

 

Ο μόνος τρόπος για να σωθεί η πατρίδα και το έθνος,είναι να καταστραφεί αυτό το κράτος.

Edited by atsalovergas
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πιστευω ακράδαντα οτι η χωρα για τα επόμενα 50 χρονια ειναι καμμένη εντελώς. Οποτε ειτε κάθεται καποιος εδω και παιζει αναλογα (πχ προσπαθεί να βολευτεί και καλα θα κανει) η την κανει γι εξω. Οτιδήποτε αλλο περί ανασυγκρότησης και στήριξης της χώρας ειναι σαχλαμάρες τούμπανα.. Κυνικά εντελώς ομως μένω εδω γιατι βολεύτηκα. Αν στραβώσει κατι το πρωτο πράγμα που θα κανω θα ειναι να διαγράφω απο ΤΕΕ να μην πληρώνω δραχμή για άλλους και αλλα πράγματα.. Μετα βλέποντας και κάνοντας

Για το επάγγελμα; Χεστηκα στην κυριολεξία. Μπορει σημερα να κανω τον μηχανικό αν κατι στραβώσει κανω απο πορτιέρη στα κλαμπ μεχρι αφισοκολλήσεις.. Οτι με συμφερει τη δεδομένη στιγμη και κρίνω οτι μου αποφέρει κέρδος. Δεν υπαρχει αγαπη για κανενα αντικείμενο απλα για αυτο που θα εξασφαλίσει σε μένα και στην οικογένεια μου καλύτερη ζωη

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edited by ikaros13
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

.......

 

....Γιατι οταν όλοι χτίζανε κράτος μετα τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, εμείς κάναμε Εμφύλιο. Και μετα κάναμε Αλλαγές με τον Ανδρέα.

 

......

Εεεπ, κάτι ξέχασες

Πού πήγαν τα χρήματα του σχεδίου Μάρσαλ???

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.