Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ψηφίστηκε χτες ο νόμος για δάση, Ενεργειακούς Επιθεωρητές και ΠΕΑ


dimitris GM

Recommended Posts

Επειδη υπαρχουν μισθωσεις που δεν απαιτουν ΠΕΑ (πχ χωραφια), το κουτακι δεν μπορει να γινει υποχρεωτικο.

 

Πρεπει να προσθεσουν κουτακι ´ειναι το ΠΕΑ υποχρεωτικο?¨, γιατι εναλλακτικα πρεπει να κανουν συνδεση με Ε9, που το βλεπω πολυ ¨διαστημική¨ τεχνολογια.

Ποιο είναι δλδ το προβλημα , εφ' όσον στη φόρμα του μισθωτηρίου συμπληρώνεις τη χρήση του ενοικιαζόμενου ( χωράφι , αποθήκη , γραφείο , κατοικία , κατάστημα κλπ κλπ ) , να γίνει υποχρεωτική η δήλωση του ΠΕΑ , όπου αυτό απαιτείται απο το νόμο , ενώ να μην είναι υποχρεωτικό όπου δεν  απαιτείται ,,,,,,,,

Μην λέμε  ότι νάναι  ρε συνάδελφοι ..... και  τέλος, σιγά την τεχνολογία που απαιτείται  για να γίνει η διασταύρωση εγκυρότητας του  ΠΕΑ ( διασύνδεση gsis με buildingcert ) η και ακόμη για τα 50 m2  ...!

ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ....

ΘΕΛΗΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ....ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΧΡΗΜΑ ...!!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 104
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ρε παιδια, απο τη στιγμη που ζητειται το ΑΤΑΚ το οποιο καθοριζει τα παντα αναφορικα με το ακινητο, τραβωντας ολα τα δεδομενα απο το Ε9 του ιδιοκτητη, απο που κι ως που να μη μπορει να γινει αυτοματοποιημενα υποχρεωτικο το πεδιο για συγκεκριμενες χρησεις και συγκεκριμενα τετραγωνικα?

Ενας απλος κωδικας ειναι και καθαρισε.

Ολο το συστημα που επικοινωνει με Ε9 για αντληση δεδομενων και buildingcert για ευρεση ΠΕΑ οταν αυτο καταχωρειται ηταν οντως ενα δυσκολο εγχειρημα, αυτο που ζηταμε ειναι 2 απλα κλικ.

Για το Θεο δηλαδη...

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αν στην φόρμα του Buildingcert προστεθεί και η περίπτωση που ΔΕΝ απαιτείται ΠΕΑ

ούτως ώστε σε ΚΑΘΕ περίπτωση ακινήτου να υποχρεώνεται ο ιδιοκτήτης να πηγαίνει από

τον μηχανικό να το πιστοποιεί αυτό, τότε το πρόβλημα λύθηκε διότι η φόρμα του ΤΑΧΙΣ

θα συμπληρώνεται ΠΑΝΤΟΤΕ. 

 

Λύσεις υπάρχουν δεν χρειάζεται να είσαι ευφυΐα για να βρεις λύση,

ΘΕΛΗΣΗ δεν υπάρχει από την λεγόμενη πολιτεία.

Link to comment
Share on other sites

Τα πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων είναι η πλέον αποτυχημένη υποχρεωτική ελεγκτική διαδικασία που προσπάθησε ποτέ η ΕΕ να εισάγει στην Ευρώπη, τονίζει η Ομοσπονδία. Ποιες είναι οι νέες υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων.
 
akinita_real_estate-180_86345_0T61R1_b.j
Σε σχέση με τις κυριότερες από τις νέες υποχρεώσεις που επιβάλλονται από την πρόσφατη νομοθεσία που αφορά στα ενεργειακά πιστοποιητικά κτιρίων, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων ανακοινώνονται και επισημαίνονται τα εξής:

1. Σύμφωνα με το άρθρο 12 του Ν. 4122/2015 σε όλες τις εμπορικές διαφημιστικές καταχωρήσεις στον Τύπο και στο διαδίκτυο για τη διάθεση προς πώληση ή προς μίσθωση κτιρίου ή κτιριακής μονάδας που διαθέτει πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης απαιτείται η αναγραφή του δείκτη ενεργειακής απόδοσης (ενεργειακή κατηγορία) του κτιρίου, όπως αυτός προκύπτει από το ΠΕΑ.

Β. Σύμφωνα με το άρθρο 12 του Ν. 4122/2015, από 1.1.2016 είναι πλέον υποχρεωτική η έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού (ΠΕΑ) και για κτίσματα μικρότερα των 50 τ.μ., όταν αυτά ενοικιάζονται ή πωλούνται.

Γ. Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Ν. 4122/2015, από 1.1.2016, τα συστήματα θέρμανσης των κτιρίων πρέπει να επιθεωρούνται υποχρεωτικά τουλάχιστον κάθε πέντε (5) έτη για συστήματα με λέβητες συνολικής ωφέλιμης ονομαστικής ισχύος από είκοσι (20 kW) έως και εκατό κιλοβάτ (100 kW) τουλάχιστον κάθε δύο (2) έτη, για συστήματα με λέβητες άνω των εκατό κιλοβάτ (100 kW) ανά 4 έτη, αν χρησιμοποιούν αέριο ως καύσιμο.

Δ. Η μη τήρηση των παραπάνω υποχρεώσεων μπορεί να επισύρει πρόστιμο από 1.000 έως 10.000€ανάλογα με την επιφάνεια και τη χρήση του κτιρίου, τον βαθμό υπαιτιότητας του υπόχρεου κ.λπ.

2. Σύμφωνα με το άρθρο 58 παρ. του Ν. 4342/2015, από 9/11/2015, σε κάθε μίσθωση ακινήτου, ο αριθμός πρωτοκόλλου του ΠΕΑ πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας» της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr).

Οι λεπτομέρειες θα αναλυθούν από τον Ενεργειακό Σύμβουλο της ΠΟΜΙΔΑ Δρ. Απόστολο Ευθυμιάδη στην Συνεδριακή εκδήλωση της ΠΟΜΙΔΑ στην Πάτρα, την Κυριακή, 2211.2016 και ώρα 12 μ. στο Ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ, με κύριο ομιλητή τον τ. Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Γιάννη Μανιάτη.

Στο σχόλιό της, η ΠΟΜΙΔΑ σημειώνει ότι θεωρεί το Ενεργειακό Πιστοποιητικό, που εισηγήθηκαν τα εν Βρυξέλλαις lobbies των επαγγελματιών και των βιομηχανιών, με στόχο του τη δυσφήμηση και απαξίωση των υφισταμένων κτιρίων της Ευρώπης, ώστε να εξαναγκάσει τους ιδιοκτήτες τους σε τεράστιες δαπάνες σ' αυτά, χωρίς κανένα εγγυημένο αποτέλεσμα, ως την πλέον αποτυχημένη υποχρεωτική ελεγκτική διαδικασία που προσπάθησε ποτέ η ΕΕ να εισάγει στην Ευρώπη!

Σε χώρες όπως η Γερμανία και η Φινλανδία, οι έρευνες απέδειξαν το αναξιόπιστο των ΠΕΑ, ιδιαίτερα όταν είναι βασισμένα σε θεωρητικές υποθέσεις αντί στην πραγματική κατανάλωση ενέργειας των κτιρίων. Πάντως μέχρι σήμερα ουδεμία εξοικονόμηση ενέργειας έχει επιτευχθεί εξαιτίας του, παρά μόνον «εξοικονόμηση» όσων ασχολούνται με την έκδοσή του, μετατρέποντάς το σε ένα ακόμη πραγματικό «χαράτσι» για όσους το υφίστανται. Γι' αυτό η ΕΕ οφείλει και έχει ήδη αρχίσει να επανεξετάζει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του, μέσω διαβούλευσης με τη συμμετοχή της UIPI, η οποία πρόσφατα ολοκληρώθηκε, με σκοπό την αναμόρφωσή του, ελπίζουμε όχι πάλι προς το επαχθέστερο για τους ιδιοκτήτες...

http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1376557/pomida-poies-einai-oi-nees-ypohreoseis-ton-idiokt.html

  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Τι τραγική ανακοίνωση "επίσημου" φορέα είναι αυτή?

 

Κυρίως αυτό το "οι έρευνες απέδειξαν" στη τελευταία παράγραφο άνετα συναγωνίζεται διαφήμιση teleshopping για κάλτσες..

Ας έλεγε τουλάχιστον "επιστημονικές έρευνες απέδειξαν..."

Edited by yian
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Για την ακριβεια ΑΜΑΝ teleshopping...

Ας εξηγησει καποιος σε αυτους τους ανιδεους οτι το ΠΕΑ απο μονο του δε μπορει να προσφερει την παραμικρη εξοικονομηση ενεργειας αν δεν υλοποιηθουν τα σεναρια αναβαθμισης του ακινητου...

Μα ποσο ζωα Θεε μου...

Ολα για τη δημιουργια εντυπωσεων...

 

Υ.Γ. Αυτος ο Ευθυμιαδης ενα φεγγαρι εγραφε κι εδω μεσα... Προφανως υπερασπιζομενος τα συμφεροντα της ΠΟΜΙΔΑ και οχι του κλαδου του ιδιου...

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

 

 

Σε χώρες όπως η Γερμανία και η Φινλανδία, οι έρευνες απέδειξαν το αναξιόπιστο των ΠΕΑ, ιδιαίτερα όταν είναι βασισμένα σε θεωρητικές υποθέσεις αντί στην πραγματική κατανάλωση ενέργειας των κτιρίων. 

 

Επειδή οι παραπάνω χώρες είναι σοβαρές όχι σαν την Ελλάδα που κάνει κουμάντο ο κάθε παραδιάς ή ευθυμιάδης το πιο πιθανό είναι να δημιουργήσουν ένα λογισμικό που θα λαμβάνει υποψιν του και τις πραγματικές καταναλώσεις παρά να το καταργήσουν... οπότε ας περιμένουν τα "καλύτερα"...

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Σε χώρες όπως η Γερμανία και η Φινλανδία, οι έρευνες απέδειξαν το αναξιόπιστο των ΠΕΑ, ιδιαίτερα όταν είναι βασισμένα σε θεωρητικές υποθέσεις αντί στην πραγματική κατανάλωση ενέργειας των κτιρίων.

Μέσα! Κανένα πρόβλημα! Να τα σταματήσουμε εδώ και τώρα αυτά τα ΠΕΑ και να αρχίσουμε τις πραγματικές μετρήσεις! Λογικά θα πληρωνόμαστε από κάποιο "ειδικό" κονδύλι του ΠΟΜΙΔΑ γιατί αν δεν μπορούν αν ανταποκριθούν οι ιδιοκτήτες στα 100 ευρώ του ΠΕΑ μπορώ να φανταστώ τι θα γίνει με τα 500 και 1000 ευρώ των πραγματικών μετρήσεων. 

 

Σοβαρά τώρα, για πόσα χρόνια ακόμα θα έχουν δημόσιο βήμα άτομα σαν τον Παραδιά? Ποιοι τους εκλέγουν και ποιους εκπροσωπεί? Πόσο ακόμα θα εκφράζουν την άποψη τους άτομα με ημιμάθεια για τα πάντα σε αυτή τη χώρα?

  • Upvote 7
Link to comment
Share on other sites

Απορω πραγματικα, παντως, με τον τροπο με τον οποιο σκεφτεται ο συναδελφος που μου εβαλε -1 στην ειδηση που ανεβασα για τον Παραδια και την ΠΟΜΙΔΑ... :shock:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.