Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θέμα από μη μηχανικό: "Ιδιαίτερες" κατασκευές σε σπίτι


ApostolisArt

Recommended Posts

Εγω ειπα το αποτελεσμα που ειδα..Και ηξερα κ το γενικο οφελος....Τωρα αν καποιος νομιζει οτι ενας αρχιτεκτονας ή πολιτικος μηχανικος, ειναι αρχιτεκτονας ή πολιτικος μηχανικος, επειδη το γραφει η ταμπελα εξω απο το γραφειο του ειναι γελασμενος...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 47
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εγω ειπα το αποτελεσμα που ειδα..Και ηξερα κ το γενικο οφελος....Τωρα αν καποιος νομιζει οτι ενας αρχιτεκτονας ή πολιτικος μηχανικος, ειναι αρχιτεκτονας ή πολιτικος μηχανικος, επειδη το γραφει η ταμπελα εξω απο το γραφειο του ειναι γελασμενος...

 

 

Ναι ΟΚ το πιάσαμε.

 

Αλλά επειδή και εγώ ξέρω από διακοσμητές και διακοσμητές να σε ρωτήσω το εξής :

 

Έχουν κάποιο τεχνικό υπόβαθρο ?

 

Έχουν γνώση της συνεργασίας υλικών?

 

Έχουν κάνει κάποια σπουδή επί δομικών θεμάτων ?

 

Άλλο εμπειρία (και ο τζακάς καλή έχει) και καλό μα΄τι (και ο καπετάνιος έχει)

 

Και για να μην παρεξηγούμαι...........στο παραπάνω ποστ ειρωνεύτηκα.-

 

Διακοσμήτρια φίλη μου, με πήρε τηλ τις προάλλες να με ρωτήσει: (σημειώνω ότι έχει άριστες απόψεις επί χρωμοσυνθέσεων, επιλογής υλικών κλπ κλπ)

 

Διακοσμήτρια: Για πες που θέλουμε να κάνουμε ένα πατάρι μεταλλικό με γυαλί για πάτωμα τι πάχος γυαλί να βάλουμε ? Ο τζαμάς λέει να είναι παχύ και παχεία τα αυτάκια του σίδερου.

 

Theo: Βάλε παχεία φακή. Χ**ε μας ρε φιλενάδα που θα κάνουμε τέτοια κουβέντα.

 

 

Να μην μιλήσω για το πατάρι και πως το κάνανε.

 

Στην ελλάδα έχουμε μπερδευτεί όλοι με όλα.

 

ApostolisArt την προσοχή που δείχνεις στα αλουμίνια και πως ταιριάζουν την έδειξες και στην Αρχιτεκτονική και Στατική σου μελέτη? Ρωτούσες να μάθεις τι είναι όλα εκείνα τα μαραφέτια στους ξυλότυπους ?

 

 

 

I rest my case.

Link to comment
Share on other sites

Αδικα αντιδρας...Δε με καταλαβες μαλλον...Στο παραδειγμα που ανεφερα δεν ειπα οτι ο διακοσμητης εκανε τη μελετη...Ουτε οτι ανελαβε την κατασκευη...Ειπε οτι επελεξε χρωματα, χρωματα κουφωματων, φωτιστικα, χρωματα πλακιδιων μεσα εξω, φυτα, επιπλα............Τι σχεση εχει αυτο που λες...???Το να σου πει δλδ ο διακοσμητης εγω θελω μια καμαρα εδω γτ μου αρεσει...Ή θελω ενα δοκαρι σαν περκολα στο μπαλκονι και να το βαλλεις στη Στατικη σου μελετη και στα Αρχιτεκτονικα σου σχεδια που ειναι το κακο????Τη σχεση πρεπει να εχει με οικοδομικη ο διακοσμητης...???Μου φαινεται στο ΕΛΛΑΝΤΑ θελουμε να τα κανουμε ολα, ολοι....Καθενας εις το ειδος του...Τη δουλεια δλδ εχει πολιτικος μηχανικος να δινει ιδεες διακοσμησης και επιλογη χρωματων??Ή μηπως ειναι στις υποχρεωσεις του αρχιτεκτονα κανοντας την αρχιτεκτονικη μελετη να πει τι πλακακια κ τι επιπλα θα επιλεξει η ιδιοκτητης???

Link to comment
Share on other sites

Τη δουλεια δλδ εχει πολιτικος μηχανικος να δινει ιδεες διακοσμησης και επιλογη χρωματων??Ή μηπως ειναι στις υποχρεωσεις του αρχιτεκτονα κανοντας την αρχιτεκτονικη μελετη να πει τι πλακακια κ τι επιπλα θα επιλεξει η ιδιοκτητης???

 

Είμαι Πολιτικός Μηχανικός και στο προηγούμενο ποστ μου στο θρεντ είπα να απεθυνθεί σε ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟ για ΜΕΛΕΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ.Όταν terry θα δεις μια αρχιτεκτονική μελέτη εφαρμογής,η οποία κοστίζει από 10.000-200.000 ερώ ανάλογα τις απαιτήσεις,θα καταλάβεις γιατί ο αρχιτέκτονας είναι προτιμότερος από διακοσμητή.

Χωρίς να θέλω να θίξω τους διακοσμητές με ευρωπαικές σπουδές-γιατί δυστυχώς μόνο αυτοί αξίζουν τα λεφτά τους-θέλω να πώ ότι οι διακοσμητές ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΧΩΡΟ,παρά μόνο από καλαισθησία.....

 

Διακοσμητική=ΑΝΩΤΑΤΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ,εγώ δεν τολμάω να επέμβω σε αυτόν τον τομέα παρόλο που θα ήθελα αυτή είναι η γνώμη μου και όταν θα κλάψετε τα λεφτά σας θα είναι αργά.....

 

 

Αν κάποιος έχει ανάγκη από διακοσμητή,καλύτερα να πάει σε καταξιωμένο Αρχιτέκτονα ΜΗΧΑΝΙΚΟ.

 

 

Μην ξεχνάς ότι ο ApostolisArt κάνει αυτεπιστασία ως ιδιώτης,οπότε οι ανάγκες του να γνωρίζει επακριβώς τί θα φτιάξει είναι ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΕΣ.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω απολυτα μαζι σου..Απλα η μελετη εφαρμογης που αναφερεις πρεπει να τονισουμε οτι ειναι περαν της αμοιβης των αρχιτεκτονικων της οικοδομικης αδειας...Φυσικα κ θα προτιμουσα εναν αρχιτεκτονα απο ενα διακοσμητη, αρκει να εχει τις απαραιτητες γνωσεις κ μερακι..Αν βρω ενα διακοσμητη που θα κανει καλα τη δουλεια του φυσικα κ θα τον προτιμησω...Εγω ενα παραδειγμα εδωσα απο δικη μου δουλεια κ αφου ο φιλος μας , μας ειπε οτι ο δικος του αρχιτεκτονας δεν ασχολειται κ πολυ...

Link to comment
Share on other sites

Φυσικό είναι να μην ασχολείται και πολύ αν δεν πληρώνεται για να ασχοληθεί....

 

Η δουλειά του τελειώνει μόλις ολοκληρωθούν οι σκυροδετήσεις,η εσωτερική και εξωτερική τοιχοιία και οι όψεις.Από κει και πέρα...insert coin!!!!!!!!!!

 

Μετά τη διαμόρφωση του όγκου των εσωτερικών χώρων είναι η πιο δύσκολη δουλειά για να ικανοποιηθεί ο πελάτης-στην κατασκευή.Αν κάποιος πιστεύει ότι θα τη βγάλει καθαρή,σε πληροφορώ ούτε εγώ που ο ίδιος φτιάχνω το σπίτι μου δεν τα καταφέρνω και πληρώνω ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ.

ApostolisArt σίγουρα θα τα καταφέρεις και μόνος φίλε να ολοκληρώσεις κάτι στο γούστο σου,το θέμα είναι αν σε ενδιαφέρει να έχεις κάτι πραγματικά όμορφο και λειτουργικό βασισμένο σε επιστημονικά δεδομένα και όχι σε μπαλαμουτιάσματα και σχεδιάκια της πλάκας,που νομίζουν ότι φτιάχνουν οι διακοσμητές με κλίμακα 1:45!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Επίσης να αναφέρω ότι ΔΕΝ γνωρίζουν όλοι οι Αρχιτέκτονες να κάνουν μελέτη εφαρμογής.

 

Για να μην τα ισοπεδώσω όλα,η γνώμη μου είναι αν θέλετε διακοσμητή οπωσδήποτε,να εμπιστεύεστε ΜΟΝΟ αυτούς με πτυχίο και εί δυνατόν μεταπτυχιακό στην Ευρώπη,είναι όντως πολύ καλοί-ακόμα και τα νέα παιδιά.Οι αρχαιότεροι είναι ΑΕΡΙΤΖΗΔΕΣ και μόνο με μεσίτες μπορούν να συγκριθούν,όχι με επιστήμονες.Και η ιδανική κατοικία απαιτεί επιστημονική γνώση

Link to comment
Share on other sites

Για να μην παρεξηγούμαι, γνωρίζω φυσικά ότι υπάρχουν καλοί διακοσμητές, όπως και υπάρχουν κακοί αρχιτέκτονες.

Αυτό που στηλιτεύω, είναι η νοοτροπία: "τελειώσαν οι εργασίες, ας φωνάξουμε έναν διακοσμητή για να μας φτιάξει το σπίτι". Εκεί είναι το μεγάλο λάθος γιατί τότε ουσιαστικά η κατάσταση έχει διαμορφωθεί κατα 95% και η όποια παρέμβαση θα είναι πασάλειμα. Όταν έχουν ήδη μπεί φωτιστικά σημεία, πριζοδιακόπτες, υδραυλικά, έχουν διαμορφωθεί ανοίγματα, χωρίσματα κλπ κλπ, τι να σου κάνει ο διακοσμητής; Θα σε φλομώσει στα κούτελα γυψοσανίδας και στο σποτάκι αλλογόνου...

Link to comment
Share on other sites

Βλέπεις τη δουλειά κάποιου αρχιτέκτονα και αν σου αρέσει το στυλ του και έχετε καλή χημεία επικοινωνίας του εξηγείς αναλυτικά τι περιμένεις από αυτόν. Αυτός σου απαντά τι περιμένει από εσένα...και προχωράτε.

 

Αν λείπει αυτό η αποτυχία είναι δεδομένη. (υπερβάλω με τη λέξη 'αποτυχία' αλλά δεν βρίσκω άλλη εύκαιρη)

Link to comment
Share on other sites

apostolisart την προσοχή που δείχνεις στα αλουμίνια και πως ταιριάζουν την έδειξες και στην Αρχιτεκτονική και Στατική σου μελέτη? Ρωτούσες να μάθεις τι είναι όλα εκείνα τα μαραφέτια στους ξυλότυπους ?

.

Βρε παιδια, που να ξερω για ξυλοτυπους; Αν ηξερα θα χα τελειωσει πολιτικος μηχανικος και θα το εχτιζα μονος μου το σπιτι. Παντως σιγουρα μου φανηκαν "αρκετα γερα" τα πεδιλα και γενικα τα θεμελεια. Τα σιδερα ηταν πολυ καλα δεμενα και γενικα "φαινεται" οτι εγινε πολυ καλη δουλεια με τα θεμελεια. Μας ειπε και ο μηχανικος οτι δεν λεει να κανεις τσιγκουνιες στα σιδερα. Το μονο που μπορουσαμε να κανουμε ηταν να ελεγξουμε αν ηταν γερα δεμενα τα σιδερα και αν δεν ακουμπουσαν κατω στο χωμα (τα πλαστικα ηταν στη θεση τους καλα βαλμενα ωστε να μην ακουμπαν καθολου κατω τα σιδερα.)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μπράβο Αποστόλη και ευγε καλά το πάς αλλά πρέπει να ξέρεις ότι η δουλειά που ζητάς είναι εξειδικευμένη. Σήμερα βέβαια που έχουν αυξηθεί οι μελέτες επίβλεψεις ρόλος του αρχιτέκτονα δεν θα ήταν μόνο να χαράξει τα τούβλα και τα θεμέλια αλλά και να προσφέρει τις γνώσεις του σε ότι αφορά την διαλογή των υλικών πλακιδίων κλπ. Εχε υπόψη ότι το φωτορεαλιστικό που ζητάς είναι εργασία πάλι εξειδικευμένη και ο αρχιτέκτονας δεν είναι υποχρεωμένος να την κάνει ανάλογα της αμοιβής πάντα φυσικά. Σημαντικό είναι να χτίζεται μια σωστή σχέση και να επιλέγεις ένα αρχιτέκτονα που γνωρίζεις και γνωρίζεις το έργο του.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.