Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δηλώσεις 2016 και "μπλοκάκια"


Recommended Posts

Τελικά, έχω ελπίδες να φορολογηθώ του χρόνου σαν μισθωτός, με εισόδημα 14.000 Ευρώ, από Τ.Π.Υ. σε έναν εργοδότη και με έδρα το σπίτι :::  Λογιστής μου είπε ότι δεν ισχύει πιά και ότι οι ...Συριζοπροστάτες των αδυνάτων το κατάργησαν και  θα φορολογηθώ σαν Ελ.Επ. με 22%, +650 Τέλος Επιτηδ.!!! Δηλαδή, αν ισχύει αυτό, μιλάμε για καταστροφή... Αντί για επιστροφή φόρου (δηλ. εννοώ συμψηφισμό με τις οφειλές..), θα πρέπει να πληρώσω κι από πάνω, παρά την τεράστια παρακράτηση του 20% που μου γίνεται !!! Μπορεί κάποιος να μου δώσει λίγη ελπίδα, αν ξέρει σίγουρα..;;;

 

Tην κλίμακα επιβολής φόρου εισοδήματος ενοποίησαν (δηλ. είναι ίδια είτε έχεις εισόδημα από μισθό , είτε από ατομική άσκηση επιχείρησης ) , αλλά στην περίπτωση μόνο των μισθωτών (και τον αγροτών) υπάρχουν αφορολόγητα όρια .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 214
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αρα και τα μπλοκακια εφοσον πληρουν σωρευτικα τις προϋποθέσεις του νομου "ανηκουν" στην περίπτωση των μισθωτων και θα εχουν το αφορολογητο.

Σωστα ?

 

Sent via tapatalk

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Αρα και τα μπλοκακια εφοσον πληρουν σωρευτικα τις προϋποθέσεις του νομου "ανηκουν" στην περίπτωση των μισθωτων και θα εχουν το αφορολογητο.

Σωστα ?

 

Sent via tapatalk

 

Κοίτα με αυτούς που έχουμε μπλέξει μόνο υποθέσεις μπορύμε να κάνουμε πλέον .......... :sad:  :grin:  :sad:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα, εάν δε σας κουράζει η επανάληψη, θα ήθελα να κάνω έναν υπολογισμό στην περίπτωση μπλοκακίου, αφού διάβασα τα παραπάνω, για να δω ότι κατάλαβα και πρακτικά τι παίζει:

 

έστω μπλοκάκι μηνιαίο με 1200+φπα, και ΤΣΜΕΔΕ με τα φετινά 3500 το χρόνο ή περίπου 290 το μήνα.

 

Στο χέρι μηνιαίως μένει: 1200 - 20% 240 ευρώ παρακράτηση - 290 τσμεδε = 670 ευρώ.

 

Στο τέλος της χρονιάς: φορολογική δήλωση 1200 χ 12 = 14400, μειον 3500 τσμεδε = 10900 φορολογητέο

 

αφορολόγητο ~~8600, άρα 10900 - 8600 = 2300 χ 22% = 506 ευρώ, μείον παρακρ. 240χ12 = 2880 ==> -2374 ευρω, + 500 τέλος επιτηδευματος = -1874 προς επιστροφή.

(1874/12 = 156ευρώ, άρα το τελικο "μηνιαιο" μαζί με την επιστροφή πάει στα 670 + 156 = 826 ευρω)

 

Έχει καποιο σφάλμα ο λογισμός μου?

 

Edit εάν το θεωρείτε off topic το διαγράφω, η ερωτηςη ειναι για τα φορολογικά κυρίως γι αυτο ο αναρτήσα εδω.

Edited by sarcs
Link to comment
Share on other sites

Εγω δεν βλεπω αφορολόγητο στη περίπτωση αμοιβής με μπλοκάκι, εκτός κι αν υπάρξει κάποια ερμηνευτική....

1200 Χ 12 = 14400 μείον 3500 = 10900 φορολογητέο, οπότε 2398 φόρος + 500 τ.ε. = 2898 μείον 2880 η προκαταβολή, πρακτικά δεν μένει τιποτα για επιστροφή και μένεις στα 670 και Ισως στη περιπτωση σου να μειωθεί λίγο το ΤΣΜΕΔΕ με τον νεό υπολογισμό μείον την εκπτωση.

Edited by slammer
Link to comment
Share on other sites

Αν και το έχω ξαναρωτησει απο που προκυπτει αυτο;

Που υπαρχει στις τελευταιες τροποποιησεις του ισχυοντα φορολογικου νομου οτι εχει καταργηθεί το σχετικο αρθρο του νομου ;

 

Sent via tapatalk

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Να υποθέσω ότι συζητάμε για τα εισοδήματα του 2017 και όχι του 2016 γιατί αν κατάργησαν το αφορολόγητο στο μπλοκάκι τέλος του έτους θέλουν ξύλο.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ προσωπικά στη παραπάνω παρατήρησή μου αναφέρομαι αποκλειστικά και μόνο σε "εισόδημα από μπλοκάκι με τις προυποθέσεις του" στην μέχρι και σήμερα νομοθεσία και στα εισοδήματα που αυτή αναφέρεται είτε αφορά στα εισοδήματα του 2016 είτε σε αυτά του 2017, 2018, ....

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

αρχες του 17 θα βγει μια εγκικλιος που θα λεει οτι για ασφαλιστικες εισφορες θα δωσει οτι νομιζει ο καθενας και μετα απο 10 χρονια οταν θα εχουν καταληξει στον τροπο εφαρμογης και μετα απο 10 αλλαγες υπουργων και κυβερνησεων και αλλα 10 μνημονια θα γινει οριστικος υπολογισμος και αν καποιος χρωσταει θα του αφαιρεθουν απο την συνταξη που θα παρει στα 72 αν ζει και αν παιρνει συνταξη ... αλλιως θα ειναι υποχρεομενος στα 72 να σταματησει να εργαζεται θα του αφαιρουνται τα χρωστουμενα απο την βασικη συνταξη των 300 ευρω και οτι μενει θα περνει ... αν δεν μενει τιποτα θα πρεπει να δινει την διαφορα ..πως δεν μας νοιαζει ... θα ειμαστε και τυχεροι που ζουμε στο εβδομηντα τοσα ...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

χαχαχα ωραίος. Κάπως έτσι! πρώτη φορά πάντως ένιωσα τόσο @@@ που έδωσα το τσμεδε αυτή τη φορά (τις άλλες λιγότερο). στον κουβά κυριολεκτικά.

 

Στο θέμα τώρα, και εγώ συμφωνώ με τον GEORGEGALEOS ότι για το 2016 δεν έχω ακούσει κάτι. Εννοείται μιλάω για τους έχοντες τις προϋποθέσεις για μπλοκάκι βάσει Ν 4172/13 (δε μιλώ για μένα, αφού βασική προϋπόθεση είναι η έδρα στην κατοικία). 

Εάν κάποιος είναι και μισθωτός και "μπλοκάκι" ταυτόχρονα, τότε μπερδέυεται όντως η φορολογική αντιμετώπιση.

 

Στην κλασσική περίπτωση όμως του 1 εργοδότη ή του 75% από έναν, από ποια τροποποίηση του Ν.4172 προκύπτει συνάδελφε slammer ότι παύει το αφορολόγητο??

 

Εγώ αυτό που διαβάζω είναι τα περί νέου ασφαλιστικού (και όχι φορολογικού), που από 2017 για όποιον έχει και μπλοκάκι και μισθωτή σχέση ταυτόχρονα, τον απογειώνει από άποψη εισφορών. Γι αυτό και τα δημοσιεύματα με τον κόσμο που "κλείνει" τα μπλοκάκια.

Όμως για το φορολογικό δε βρίσκω κάποια αλλαγή ουσιαστικά.

 

εάν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας μας διαφωτίσει.

Edited by sarcs
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.