thomaspatar Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2017 Το ίδιο συμβαίνει και στο δικό μου ειδοποιητήριο που αναρτήθηκε σήμερα (ελεύθερος επαγγελματίας και ετέρος σε εμπορική Ο.Ε.) . Στην πρώτη στήλη το μισό εισόδημα με 10 € ΟΑΕΔ και στην δεύτερη το άλλο μισό χωρίς ΟΑΕΔ. Μάλλον χωρίζουν το εισόδημα στα δύο και το μισό υπολογίζεται ως ΤΣΕΜΕΔΕ και το άλλο μισό ως ΟΑΕΕ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgegaleos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2017 (edited) Το ειδοποιητηριο σου που αναρτηθηκε σημερα, αναρτηθηκε πρωτη φορα σημερα ή ειχε βγει παλαιοτερα και ειδες σημερα αλλαγες στα ποσά ? Σταλθηκε μεσω tapatalk Edited Μάρτιος 24 , 2017 by georgegaleos Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrispsi Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2017 Πρώτη φορά σήμερα το δικό μου, υποθέτω το ίδιο και για τον thomaspatar... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stat Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2017 Το ίδιο συμβαίνει και στο δικό μου ειδοποιητήριο που αναρτήθηκε σήμερα (ελεύθερος επαγγελματίας και ετέρος σε εμπορική Ο.Ε.) . Στην πρώτη στήλη το μισό εισόδημα με 10 € ΟΑΕΔ και στην δεύτερη το άλλο μισό χωρίς ΟΑΕΔ. Μάλλον χωρίζουν το εισόδημα στα δύο και το μισό υπολογίζεται ως ΤΣΕΜΕΔΕ και το άλλο μισό ως ΟΑΕΕ. Ακριβώς. 50% ΤΣΜΕΔΕ και 50% ΟΑΕΕ. Δείτε την εγκύκλιο (τελευταία σελίδα) https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A8%CE%94%CE%95%CE%9D465%CE%981%CE%A9-%CE%A0%CE%A91 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostassid Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25 , 2017 (edited) Καλημέρα, αν γνωρίζει κανείς... εργάζομαι ως μισθωτός σε εταιρεία από το 2013. Ταυτόχρονα είχα βιβλία ανοικτά και δραστηριοτητα ελ. επαγγελματία μηχανικού με εισόδημα έως και Νοέμβριο 2016 όπου έκλεισα τα βιβλία. Σήμερα μου ήρθε ηλεκτρονικά το ραβασάκι για εισφορα Ιανουαρίου που έχει λήξει τον Φεβρουάριο, υπολογισμένη σύμφωνα με το εισόδημα του ελ. επαγγέλματος του 2015 σε ποσοστό 20%. Έτσι θα έπρεπε εφόσον έχω κλείσει τα βιβλία; Τι κάνω? πληρώνω και ένσταση; Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το ΕΦΚΑ οπότε όποια βοήθεια δεκτή. Edited Μάρτιος 25 , 2017 by kostassid Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgegaleos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25 , 2017 (edited) Δες εδωΣταλθηκε μεσω tapatalk Edited Μάρτιος 25 , 2017 by georgegaleos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roy_Hobbs Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2017 καλημέρα, επειδή έχω χάσει λίγα επεισόδια, με τις εισφορές Φεβρουαρίου τι γίνεται? προθεσμία 31 Μαρτίου ή υπάρχει παράταση? ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panagiotis T. Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2017 καλημέρα, επειδή έχω χάσει λίγα επεισόδια, με τις εισφορές Φεβρουαρίου τι γίνεται? προθεσμία 31 Μαρτίου ή υπάρχει παράταση? ευχαριστώ Καλημέρα, οι εισφορές Φεβρουαρίου (όπως και η ΑΠΔ Φεβρουαρίου) έχουν πάρει παράταση μέχρι τις 13 Απριλίου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
george24 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2017 Τελικά υπάρχει κάποιο νέο για το αν οι μειώσεις του άρθρου 98 αποτελούν ασφαλιστική οφειλή για τους άνω 5ετίας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoletta Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2017 (edited) **** συγγνώμη είδα ότι έχει ήδη συζητηθεί. Καλησπέρα, στις περιπτώσεις των αυτοαπασχολούμενων κατά το άρθρο 39 παράγραφος 9, το εφάπαξ και η επικούριση επιμερίζονται όπως στους μισθωτούς μηχανικούς (δηλαδή όπως στο παράδειγμα που αναφέρεις) ή όπως προκύπτει από το εδάφιο 2 της οδηγίας για τα μπλοκάκια με αρ. πρωτ Αρ.Φ80000_οικ5547_248_2017 στο οποίο αναφέρεται ότι "οι εισφορές ύψους 20% .....κατανεμημένο κατά 6,67% σε βάρος του ασφαλισμένου και κατά 13,33% σε βάρος του αντισυμβαλλόμενου. Αντίστοιχα κατανέμονται οι εισφορές υγειονομικής περίθαλψης, καθώς και οι εισφορές επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ σε όσες κατηγορίες ασφαλισμένων υφίσταται....." Επίσης γνωρίζει κάποιος αν η έκπτωση της μεταβατικής περιόδου ισχύει για τους αυτοαπασχολούμενους που υπάγονται στην παράγραφο 9 του άρθρου 39; Ευχαριστώ πολύ Νικολέττα Edited Μάρτιος 27 , 2017 by nikoletta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα