Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε
22 hours ago, civeng said:

Ερώτηση προς γνώστες. Έχω με εργοδότη σύμβαση του άρθρου 39/παρ.9. Εάν πάω σε νέο εργοδότη με πρόσληψη (μισθωτός μηχανικός) και θέλω να τιμολογώ κάποιες υπηρεσίες στον παλιό μου εργοδότη ποία είναι η σωστή διαδικασία;

Διατηρώ την κατάσταση του άρθου 39/παρ.9 (οπότε θα καταβάλονται διπλές εισφορές)

ή λύνω τη σύμβαση και κάνω νέα σύμβαση (με τον παλιό πάντα) χωρίς τη πρόβλεψη του άρθρου 39/παρ9; (οπότε καταβάλονται εισφορές μόνο από τη νέα-μισθωτή εργασία)

Οι εισφορές της νέας (μισθωτής) εργασίας μόνες τους υπερκαλύπτουν τις κατηγορίες που έχω επιλέξει για κύρια/επικουρική ασφάλιση.

Νέα σύμβαση χωρίς τις προβλέψεις του αρθρ 39/παρ9 θα πρότεινα. Εφόσον θα συνεχίσεις να του προσφέρεις ακριβώς τις ίδιες υπηρεσίες έχεις περιθώριο να διαπραγματευτείς να λαμβάνεις και το ποσό που απέδιδε ο πρώτος εργοδότης σε ασφαλιστικές εισφορές για σένα.

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα συνάδελφοι, βγήκε κάποια ανακοίνωση για να δηλώσουμε ασφαλιστική κατηγορία για την επόμενη χρονιά;

Δημοσιεύτηκε
9 hours ago, acomaedo said:

Καλημέρα συνάδελφοι, βγήκε κάποια ανακοίνωση για να δηλώσουμε ασφαλιστική κατηγορία για την επόμενη χρονιά;

θα βγει το ιανουάριο του 2022

• Upvote 1
  • 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Μπορώ με το RF του 10/21 να πληρώσω και τους 2 μήνες   11/21  και 12/21;;;

Δημοσιεύτηκε

Ο RF για το ΄21 δεν αλλάζει. Μπορείς να πληρώσεις τον 11ο . Για τον 12/21 η πληρωμή θα γίνει το ΄22 , οπότε καλύτερα να περιμένεις για τυχόν αλλαγές του  RF με το νέο έτος.

Καλή Χρονιά

• Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Θεωρώ ότι το RF ειδικά του Δεκεμβρίου δεν πρόκειται να αλλάξει. 

Γενικά αν δε γίνει κάποια major αλλαγή, δε θα αλλάξει κάτι

• Like 1
  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

καλησπέρα. οι εισφορές 11/2021 απο ότι βλέπω δεν έχουν βγει στην σελίδα του ΕΦΚΑ. Γνωρίζετε πότε θα βγούν και μέχρι πότε θα έχουν προθεσμία? ευχαριστώ!

Δημοσιεύτηκε (edited)

Ο Εφκας ανακοίνωσε για 5 Ιανουαρίου τη πληρωμή....

edit

Σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ επίσης η πληρωμή πρέπει να γίνεται πάντα εμπρόθεσμα ακόμα κι αν καθυστερεί η ανάρτηση ειδοποιητηρίων , εκτός φυσικά αν ανακοινωθεί επίσημα παράταση.

Edited by venezia
Προσθήκη κειμένου

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.