Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

χα χα χα παιδί μου κοίτα μη σε γελάσει ο περιπτεράς και σε κλέψει στα ρέστα, να μου πεις εμένα να τονε συγυρισω.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσιεύτηκε

Εχω επιστροφη 520Ε, τώρα το είδα, μέσω της έξυπνης πλατφόρμας του ΕΦΚΑ...

• 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους.

Μόλις μπήκα στη σελίδα του ΕΦΚΑ και φαίνεται ήδη εξοφλημένη η εισφορά του 06/2019 (την εισφορά του 05/2019 την είχα πληρώσει τελικά).

Επίσης ένας συνάδελφος που δεν είχε πληρώσει την εισφορά του 05/2019 τη βλέπει επίσης εξοφλημένη.

Συμπέρασμα: ο συμψηφισμός των εισφορών με πιστωτική εκκαθάριση γίνεται άμεσα!

Δημοσιεύτηκε

Και σε μένα το ίδιο φαίνεται.

Αλλά ειδοποιητήριο για τον Ιούνιο 2019 δεν βλέπω.

Δημοσιεύτηκε (edited)

1) Στην καρτέλα "Ηλ. Υπηρεσίες"-->"Υποχρεώσεις Κοινωνικής Ασφάλισης"-->"Εισφορές" στο εδάφιο "Ιστορικό Εισφορών από 1/1/2017" στο πεδίο του κάθε μήνα "Εξοφλήσεις Απαιτήσεων Εισφορών" μπορείς να δεις για τον κάθε μήνα από που προέρχονται τα ποσά που τον εξοφλούν (μερικά ... ή ολικά αν είσαι τακτικό πελάτης!!).

2) Όπως και στην καρτέλα "Ηλ. Υπηρεσίες"-->"Υποχρεώσεις Κοινωνικής Ασφάλισης"-->"Καταβολές" στο εδάφιο "Πιστωτικά Υπόλοιπα" μπορείς να δεις τι πιστωτικά ποσά υπάρχουν καθώς και από που προέρχονται.

Υ.Γ. Το ποσό της επιστροφής που δηλώθηκε για συμψηφισμό αρχικά υπήρχε στο παραπάνω (2) ---μαζί με πιθανόν άλλα πιστωτικά ποσά---  και μάλιστα όχι ως μια εγγραφή αλλά δώδεκα δωδέκατα του ποσού. Όταν εκδόθηκε το μηνιαίο ειδοποιητήριο (εφόσον η δήλωση του συμψηφισμού έγινε πριν την έκδοσή του ειδοποιητηρίου) μέρος ή όλον του ποσού που υπήρχε στο παραπάνω (2) πήγε στο παραπάνω (1) και μάλιστα ως "Χ" δωδέκατα ανάλογα του ποσού που χρειάστηκε.

100.jpg

Edited by georgegaleos
  • Like 2
Δημοσιεύτηκε (edited)

Η εισφορά του 6/2019 εξοφλήθηκε από το πιστωτικό υπόλοιπο όπως επίσης και η εισφορά του 5/2019 αν και την είχα πληρώσει.

Το ποσό που κατέβαλα για 5/2019  εμφανίζεται πλέον ως πιστωτικό υπόλοιπο.

Όχι μόνο λοιπόν λειτούργησε άμεσα ο συμψηφισμός αλλά και αναδρομικά!

Θα μπορούσαν να το είχαν εμφανίσει από το προηγούμενο ειδοποιητήριο λοιπόν (5/2019) ώστε να μην τρέχουμε να βρούμε χρήματα για να πληρώσουμε εμπρόθεσμα τις εισφορές Μαϊου....

Edited by env_eng
Δημοσιεύτηκε (edited)

Αυτό συμβαίνει διότι πρακτικά ο λογαριασμός που έχουμε με τον ΕΦΚΑ (κάτω από ένα κωδικό πληρωμής) λειτουργεί σαν ένας αλληλόχρεος λογαριασμός όπου:

είτε εμείς είτε ο ΕΦΚΑ κάνουμε "πράξεις",

με την διαφορά όμως ότι το πότε χρονικά θα γίνονται οι εκκαθαρίσεις

[είτε οι ετήσιες για να προκύψει πιστωτικό ή χρεωστικό είτε  οι μηνιαίες για να γίνουν οι εξοφλήσεις των μηνιαίων απαιτήσεων (από πιστωτικά συμψηφισμών ετήσιων εκκαθαρίσεων ή από τρέχουσες καταβολές)]

το καθορίζει ο ΕΦΚΑ.

Edited by georgegaleos

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.