Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17] Κατηγορία 1 αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

αρθρο 96. κατ 1.

"αν εχει συσταθεί οριζοντια ή καθετη, η υπαγωγή υποβαλλεται υποχρεωτικως ανα διηρημενη ιδιοκτησία"

δεν εχεις τπτ απο τα ανωτερω.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Με προβλημάτιζε μήπως κάθε κατοικία πρέπει να πληρώσει ξεχωριστό παράβολο αλλά δεν μπορώ να κάνω 2 υπαγωγές από την στιγμή που δεν υπάρχει σύσταση. Οπότε θα βάλω σε ξεχωριστά ΦΚ τις 2 κατοικίες και θα βγει παράβολο 200ευρώ και για τις 2.

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω ήρθε ο καιρός την θέση των πριν του '55 να την πάρει , των πριν του '75 η καλύτερα των πριν του ΄73. (για να υπάρχει και ταύτιση με τον γοκ 73)

Οπότε για αυτό ο νόμος είναι τόσο ελαστικός για τα πριν του '75 και μπορείς με ένα 250άρι να τακτοποιήσεις , λέμε τώρα και 500τμ.

Δημήτρη έχει έκπτωση και αρχικά παρουσιάζεται στο σύστημα, αλλά μετά εξαφανίζεται και πάμε με το ελάχιστο 250 ευρώ, όπως γράφει ο   Largy.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα.

Βλέπω στο αρθ-96 ότι αν έχω ΟΙ, πρέπει κάθε ιδιοκτησία να πάει με δική της δήλωση. Διαβάζω στο αρθ-99 ότι οι ιδιοκτήτες έχουν την επιλογή να κάνουν μία αίτηση για κάθε οικόπεδο ή γήπεδο. Είναι κάποιο από τα δύο άρθρα πιο ισχυρό από το άλλο; Μαζί ψηφίστηκαν την ίδια μέρα. :shock:

Μια πολυκατοικία με το 96, μπορεί να βγάλει πρόστιμο 1500-2000€ ενώ με το 99 250€.
Έχει βγει τίποτα που να διευκρινίζει αυτό το πράγμα;

Link to comment
Share on other sites

αρθρο 99.

α) αίτηση :

 

Σε κάθε οικόπεδο ή γήπεδο η διαδικασία υπαγωγής αυθαίρετων κατασκευών ή αυθαίρετης αλλαγής χρήσης στις διατάξεις του παρόντος μπορεί, κατ’ επιλογή των ιδιοκτητών, να γίνεται

α] είτε με μία αίτηση υπαγωγής για το σύνολο των αυθαίρετων κατασκευών ή χρήσεων [περιλαμβανομενων και των κοινοχρηστων]

β] είτε με περισσότερες αιτήσεις για κάθε μεμονωμένο αυτοτελή χώρο οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας, που αποτελεί αντικείμενο μεταβίβασης.  [εδω, μαλλον εννοει "τακτοποίησης"]

Την αίτηση υποβάλλει :κλπ...

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

(από μεταφορά. Pavlos33)

Θέλω  να  κάνω  νομιμοποίηση  στην  αποθήκη  του  δώματος  που  είναι  παρακολούθημα  μιας οριζόντιας  ιδιοκτησίας     ενώ  υπάρχει  στην  σύσταση  δεν  υπάρχει  στην άδεια για  χορήγηση  βεβαίωσης  νομιμότητας χρειάζεται  να  γίνει  τελική  υπαγωγή  στο   σύστημα  δηλαδή  να  ανεβάσω  και  τα  σχέδια για κατηγόρια 1  προ  του  1975;

Ευχαριστώ

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Την βεβαίωση την βγάζεις και πριν, αλλά στα συμβόλαια ζητάνε και τα σχέδια. Οπότε αφού θα τα έχεις κάνει, ανέβασέ τα κιόλας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.