Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17] Κατηγορία 3 αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

16 ώρες πριν, civil76 said:

Καλησπέρα! Σε κτίριο προ 1975

Εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις της κατ.3 γγ δηλαδή το συνολικό εμβαδόν εξωστών της αποτύπωσης δεν ξεπερνά πάνω από 20 % το συνολικό εμβαδόν εξωστών της ΟΑ και εφόσον εξασφαλίζεται το ελεύθερο ύψος των 3 μ. κάτω από αυτόν ο εξώστης εμπίπτει στην Κατ.3.Τον δηλώνεις μαζί με όλες τις κατ.3 που έχεις σε ένα φύλλο.Εάν όλες οι λοιπές αυθαιρεσίες της ΟΙ εντάσσονται στην κατ.1 και ο εξώστης είναι κι αυτός προ 75 και έχεις λοιπές παραβάσεις στο φύλλο κατ.1, εντάσσεται και αυτή η  κατ.3 σαν λοιπή παράβαση στο φύλλο της κατ.1 εξηγώντας στην Τ.Ε. σου ότι ο εξώστης πληροί τις προϋποθέσεις της γγ. κλπ.Εάν δεν έχεις λοιπές παραβάσεις αναλυτικού προϋπολογισμού,καλύτερα κατά την γνώμη μου να κάνεις κι ένα 2ο φύλλο με την κατ.3 του εξώστη.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

image.jpeg

διακοσμητικη τοιχοποιια.pdf

 

Σε οριζόντιο ιδιοκτησία γ΄ ορόφου κατασκευάστηκε διακοσμητική τοιχοποιία 2*1,25*0,40  πάνω από οδό  από τον α΄ όροφο μέχρι τον γ΄ όροφο.

Ρυθμίζεται ο γ΄ όροφος.  Η  διακοσμητική τοιχοποιία εφάπτεται σε ημ. Χώρο που κλείστηκε κατηγορίας 4.

Η επέκταση αυτή της διακοσμητικής τοιχοποιίας είναι μικρότερη  του  5% των εξωτερικών διαστάσεων.

Η επιφάνεια της οριζόντιου ιδιοκτησίας,  αν συμπεριληφθούν και οι υπόλοιποι κλειστοί αυθαίρετοι χώροι σε ρύθμιση,  μεταβάλλεται πάνω από 5%.

Στον υπολογισμό επιφανείας <5% για την κατηγορία 3ιειε προστίθενται και οι χώροι σε ρύθμιση της κατηγορίας 4;

Επίσης το ότι η διακοσμητική τοιχοποιία εφάπτεται σε χώρο σε ρύθμιση δημιουργεί κώλυμα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

 

Μην ανοίγεις χωρίς ουσιαστικό λόγο νέο θέμα και χωρίς πρώτα να κάνεις αναζήτηση σε ήδη υπάρχον, με ίδιο ή παραπλήσιο περιεχόμενο. Το θέμα σου συγχωνεύτηκε στο παρόν. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

 

διακοσμητικη τοιχοποιια.pdf

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα σας,

Έχω περίπτωση μικρής επέκτασης μιας πλευράς που δημιουργεί "υπέρβαση δόμησης" περίπου 1τμ.
Το βάζω σε εισαγωγικά γιατί αυτό έχει γίνει βάσει της κάτοψης.
Βάσει του διαγράμματος κάλυψης στο συγκεκριμένο σημείο το διαμέρισμα έχει σχήμα ορθογώνιου τριγώνου με υπολογισμένη δόμηση γύρω πάλι γύρω στο 1τμ.

Οπότε η εν λόγω επέκταση σε κάποιο σημείο είναι εκτός του σχήματος του διαγράμματος δόμησης ενώ σε άλλο σημείο είναι εντός και μάλιστα στο σημείο όπου η επέκταση είναι εντός, το ορθογώνιο τρίγωνο του διαγράμματος δόμησης προεξέχει της αυθαίρετης κατασκευής.

Σκέφτομαι να το περάσω ως κατηγορία 3 ως αλλαγή σχήματος.
Συμφωνείτε;
Καμία άλλη γνώμη;

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Τελικά, έχεις επέκταση (πράγμα απίθανο αφού μιλάς για μόλις 1 τμ) ή διαφοροποίηση διαστάσεων που προκάλεσαν και διαφοροποίηση επιφάνειας;

Βλέπεις την παρ. ιειε της κατηγορίας 3 (*) α

(*)ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3 ιειε)   αλλαγές στις εξωτερικές διαστάσεις του περιγράμματος του κτιρίου ή της αυτοτελούς ιδιοκτησίας  έως πέντε τοις εκατό (5%) και εφόσον δεν μεταβάλλεται η επιφάνεια άνω του ποσοστού πέντε τοις  εκατό (5%) και κατά παρέκκλιση των περιπτώσεων α, β και γ της παραγράφου 2 του άρθρου 89, 

 

Link to comment
Share on other sites

Το γνωρίζω το παραπάνω! Δεν ανήκω όμως εκεί μιας και έχω επέκταση 40cm στα 7 μέτρα! Οπότε άνω του 5% στην διάσταση αλλά κάτω του 5% στην επιφάνεια του διαμερίσματος!

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Οπότε θα έπρεπε αυτή την βασική πληροφορία να την έχεις ενσωματώσει στο αρχικό σου ερώτημα. Η παράγραφος ιειε δεν σε καλύπτει και θα αναζητήσεις τρόπο υπολογισμού με υπέρβαση δόμησης, στο τμήμα που διαφοροποιείται από το εγκεκριμένο περίγραμμα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Υπέρβαση δόμησης βάσει του διαγράμματος κάλυψης όμως δεν έχω.
Σου επισυνάπτω pdf για να γίνω πιο κατανοητός.
Η κόκκινη γραμμή είναι η αυθαίρετη επέκταση!
Επέκταση στο ΔΚ.pdf

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Όταν λέμε να ανεβάζεις σχέδια, εννοούμε πλήρη σχέδια (αφαιρούμε μόνον προσωπικά στοιχεία πελατών) και σε αντιπαραβολή σε άλλο layer το περίγραμμα άδειας και το περίγραμμα αποτύπωσης. Από αυτό που ανεβάζεις τι ακριβώς να καταλάβουμε . Άσε που το έχεις και σε χάλια ανάλυση. 

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφοι καλησπέρα, θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω την παράγραφο ιειε της κατηγορίας 3 σε παράβαση που αφορά επέκταση διαμερίσματος κατά 15 εκ στην πρόσοψη του (καλύπτει τις προϋποθέσεις του 5% και σε υπέρβαση περιμετρικής διάστασης και σε εμβαδόν) και βρίσκεται όμως εκτός ιδεατού στερεού?

Συμπλήρωσε την ειδικότητά σου στο προφίλ σύμφωνα με τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos 33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.