Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17] Κατηγορία 3 αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

Παύλο 

αν και το σκεφτικό σου δεν ταιριάζει με την τελική προτροπή σου συμφωνώ με ότι δεν χρειάζεται ενημέρωση φακέλου.

Μα είναι δυνατόν ο νόμος να προτείνει να ενημερώσω τον φάκελο Ο.Α και μετά να ξαναζητήσω από την ΥΔΟΜ αντίγραφα από τον φάκελο της Ο.Α της ίδιας κάτοψης (που πριν από λίγο ενημέρωσα) για να την  ξανανεβάσω στην Η.Τ.Κ. 

Αυτό και αν δεν είναι γραφειοκρατία!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Έχω περίπτωση όπου βλέπω στην κάτοψη της άδειας έναν χώρο σαν φωταγωγό (χωρίς παράθυρα), ο οποίος μετράει κανονικά στην δόμηση. Όπως φαίνεται στο συμβόλαιο της σύστασης,(μάλλον) στα τετραγωνικά της οριζόντιας ιδιοκτησίας έχει συμπεριληφθεί αυτό το τμήμα του φωταγωγού. Δυστυχώς δεν έχει βρεθεί η κάτοψη της σύστασης για να δω ακριβώς πως έχει προκύψει το εμβαδόν, όμως από όσο έχω καταλάβει έχει συμπεριληφθεί στο εμβαδόν της οριζόντιας ιδιοκτησίας. Στην σύσταση δεν αναφέρεται τίποτα για φωταγωγό ούτε στους κοινόχρηστους χώρους, ούτε στην οριζόντια ιδιοκτησία. Κατά την αυτοψία παρατήρησα ότι στο σημείο αυτό του φωταγωγού(;) έχει ανοίξει ένα παράθυρο και ένας εξαερισμός. Επίσης, παρατήρησα μετατόπιση του φωταγωγού κατά 0,15 - 0,20 εκ. χωρίς όμως να έχουν μεταβληθεί οι διαστάσεις του. Ήθελα να ρωτήσω τον φωταγωγό θα τον θεωρήσω κοινόχρηστο; και εάν ναι θα χρειαστεί συναίνεση για το παράθυρο και εξαερισμό μιας και δεν φαίνεται στην κάτοψη της άδειας;; και τι γίνεται με την μετατόπιση;; Οι παραβάσεις είναι κατηγορίας 3 μαζί με λοιπές σωστά; 

Edited by kosvas
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, άρα για να καταλάβω έχεις στο σχέδιο της αδείας έναν τύπου φωταγωγό χωρίς παράθυρα κάπου μέσα στο διαμέρισμα. Πρέπει οπωσδήποτε να βρεις και το σχέδιο της σύστασης...πιθανολογώ όμως ότι θα είναι το ίδιο σχέδιο και απλά θα έχει προσμετρηθεί το εμβαδόν του φωταγωγού στην οριζόντια ιδιοκτησία. Αν ισχύουν αυτά δε νομίζω ότι χρειάζεται να θεωρήσεις τον φωταγωγό κοινόχρηστο αφού δεν αναφέρεται στη σύσταση ως κοινόχρηστο. Επομένως εγώ θα τα έβαζα όλα σε ένα αναλυτικό.

Τώρα αν επιβεβαιώσεις ότι είναι κοινόχρηστος και ουσιαστικά έχει μετακινηθεί, αν φαίνεται έτσι και στην σύσταση, δεν χρειάζεσαι συναινέσεις. Βρες το σχέδιο της σύστασης για μένα για να αποφασίσεις.

 

(ΥΓ Γενικά ισχύει ότι: Αν δεν έχει μετρήσει ο φωταγωγός στην δόμηση, ΥΔ. Αν έχει μετρήσει, Διαφ. Διαμερισμάτωση με επέκταση στον κοινόχρηστο άρα παρ5&7/98 και εντός νόμιμου όγκου.)

Edited by Roukat
Link to comment
Share on other sites

Για να μην γίνονται υποθέσεις θα πρέπει ο ερωτών να επανέλθει με πλήρη στοιχεία. Τι είδους χώρος είναι αυτός που εφάπτεται ή διαπερνά το διαμέρισμα, το οποίο δεν φέρει εγκεκριμένα ανοίγματα φωτισμού σε αυτόν και στο τέλος προσμετράται και στην επιφάνειά του. Κάτι δεν πάει καλά εδώ. 

Σύμφωνα με παλιούς κανονισμούς (ΓΟΚ 73) στην έκδοση άδειας λαμβάνονταν το περίγραμμα οπότε έβαζαν μέσα και τους φωταγωγούς. Κάποιοι από λάθος κατά την σύνταξη των συμβολαίων παρουσίαζαν τη δόμηση, όπως όταν εξέδιδαν Ο.Α και όχι αφαιρώντας τον φωταγωγό από την επιφάνεια κλειστών χώρων των διαμερισμάτων, ενώ στο συμβόλαιο έγραφαν μερικές σελίδες παρακάτω ότι ο φωταγωγός ανήκε στις κοινόκτητες-κοινόχρηστες εγκαταστάσεις της οικοδομής.

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Πρόκειται για χώρο μεταξύ του λουτρού και του τοίχου που ειναι σε επαφή με την όμορη ιδιοκτησία. Ο χώρος αυτός είναι 0,80 × 0,20 τ.μ. , οπότε δεν ξέρω εάν θεωρείται και φωταγωγός. Στην σύσταση δεν αναφέρεται πουθενά αυτός ο χώρος ούτε ως κοινόχρηστος ούτε στην οριζόντια ιδιοκτησία. Δυστυχώς η κάτοψη της σύστασης έχει χαθεί από το αρχείο του συμβολαιογράφου.

Link to comment
Share on other sites

Εκεί που δείχνει το βελάκι. Το ορθογώνιο και το τετράγωνο.είναι ουσιαστικά για τον εξαερισμό του w.c. και του λουτρού. 20231031_090407.thumb.jpg.2d03f32401bfb7a8b92aeb69bfbcc9b7.jpg

Link to comment
Share on other sites

Λογικά το ίδιο κλειστό δομικό πλαίσιο θα είναι σε όλα τα άλλα μπάνια στην ίδια κατακόρυφη θέση. Μήπως μπορεί να δεις σε κατόψεις υπερκείμενων ορόφων αν φαίνεται φωταγωγός, δηλαδή αν φαίνονται ανοίγματα στους τοίχους για ηλιασμό-εξαερισμό μπάνιων. Πάντως δεν φαίνεται για φωταγωγός. Στην περιγραφή σύστασης, γίνετα μνεία για φωταγωγό ή, περιγράφεται το διαμέρισμα να συνορεύει και με φωταγωγό;

Link to comment
Share on other sites

Αυτή είναι κάτοψη τυπικού ορόφου οπότε ισχύει για όλους τους ορόφους. Στην σύσταση δεν αναφέρεται πουθενά φωταγωγος και στο όριο αυτο γράφει ότι συνορεύει απλά με  ομορη ιδιοκτησία. Δηλαδή πάλι δεν αναφέρεται ούτε εκεί. Μήπως απλά να το αγνοήσω;; αν συμφωνήσει και ο συμβολαιογραφος. 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

Στην Κατηγορία 3, με την οποία μπορούμε να τακτοποιήσουμε ισόγεια/ες αποθήκη/ες επιφάνειας < 15 τ.μ. και ύψους < 2 μ........αυτό σημαίνει οτι δεν χρεώνουμε ξεχωριστά ούτε υπέρβαση κάλυψης, σωστα?

Εαν αυτή η αποθηκη είναι σε επαφή με το σπίτι, αλλά παραβιάζει τις πλάγιες αποστάσεις του γεωτεμαχίου...χρεώνουμε και την παραβίαση πλάγιων αποστάσεων?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.