Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Για το πρώτο ερώτημα η απάντηση είναι ότι δεν σε δεσμεύει. Το λάθος (εκούσιο ή ακούσιο) δεν τεκμηριώνει την παλαιότητα της εγκατεστημένης χρήσης. Εσύ τεκμηριώνεις ότι η χρήση υπογείου ανέκαθεν ήταν κατοικία (και δεν δείχτηκε σωστά στην άδεια προσθήκης του '90). Για το αν μπορείς να το θεωρήσεις εντός σχεδίου, δες την αρχική μου απάντηση στο ερώτημά σου.

• Like 1
  • 3 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα αγαπητοί Κοι Συνάδελφοι

Παρακαλώ την άποψη σας : Αδόμητο Εμβαδού : 537,25μ2 βρίσκεται εκτός σχεδίου Πόλεως Αιγίνης, εκτός Γ.Π.Σ., εντός των ορίων του κατηργημένου οικισμού Αγία Παρασκευή, στην ζώνη Δ' της πόλης της Αίγινας και είναι άρτιο αλλά μη οικοδομήσιμο διότι στερείται προσώπου σε κοινόχρηστο χώρο πλάτους 4,00 μέτρων σύμφωνα με τις ισχύουσες Πολεοδομικές διατάξεις. (Φ.Ε.Κ. 539Δ'/1989 & Φ.Ε.Κ 308Α'/2003). Εντός έχουν κατασκευάσει στέγαστρο με κεραμίδια κι ένα bbq. Μπορεί να μπει στον 4495 κι αν ναι σε πια κατηγορία. 

Μετά από επικοινωνία μου με το τμήμα αυθαιρέτων της πολεοδομίας ο αρμόδιος υπάλληλος επέμενε ότι μπορεί να μπει κατηγορία 3. Προσωπικα έχω τις επιφυλάξεις μου καθ ότι δεν υπάρχει κάποιο άρθρο που να καλύπτει στέγαστρο με κεραμίδια Εμβαδού 65 μ2. 

Ευχαριστω πολυ. 

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΔΟΜΗΤΟΥ-Model.pdf

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα Θεόφραστε. Ορθώς, είχες τις επιφυλάξεις σου, διότι στην κατηγορία 3 εντάσσεται μόνο πέργκολα και όχι στέγαστρο. Επομένως, αν οι αυθαίρετες κατασκευές έλαβαν χώρα μετά το 1983, δεν μπορούν να υπαχθούν λόγω κατηγορίας 5.

• Like 1
Δημοσιεύτηκε
On 17/7/2025 at 10:29 ΠΜ, Pavlos33 said:

Καλημέρα Θεόφραστε. Ορθώς, είχες τις επιφυλάξεις σου, διότι στην κατηγορία 3 εντάσσεται μόνο πέργκολα και όχι στέγαστρο. Επομένως, αν οι αυθαίρετες κατασκευές έλαβαν χώρα μετά το 1983, δεν μπορούν να υπαχθούν λόγω κατηγορίας 5.

Ακριβώς έτσι το σκέφτομαι κι εγώ.

Ευχαριστώ Παύλο μου να είσαι καλά.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.