Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17] Κατηγορία 5 αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

On 16/2/2024 at 8:56 ΜΜ, mikegad said:

Ακίνητο εξ αδιαιρέτου που εμπίπτει στην κατηγορία 5 και υπάρχει δημοσιευμένη διαθήκη.

α) Η συμβολαιογράφος (παρά το γεγονός πως της έχω δώσει εδώ και μήνες τα εμβαδά των κτισμάτων) με ενημέρωσε πως η σύνταξη του συμβολαίου της αποδοχής θα καθυστέρηση αρκετά, με αποτέλεσμα να ξεπεράσει την προθεσμία για τακτοποίηση. Μπορώ να προχωρήσω σε τακτοποίηση με την διαθήκη και τα λοιπά κληρονομόχαρτα;  Είχαμε συνεννοηθεί να γίνει πρώτα η αποδοχή και μετά να προχωρήσω, αλλά τώρα μου ζητάει περαιωμένη δήλωση.

 

On 16/2/2024 at 9:06 ΜΜ, Pavlos33 said:

Αν δεν έχεις την μεταγεγραμμένη πράξη αποδοχής δεν προχωράς.

Απαντάω κυρίως στον εαυτό μου, μιας και μίλησα σήμερα με το ΤΕΕ.
Η απάντηση σου τους ήταν πως αφού έχει παρέλθει το 4μηνο και δεν έχει γίνει αποποίηση, θεωρείτε πως την έχουν αποδεχθεί σιωπηρά και μπορώ να προχωρήσω σε τακτοποίηση ώστε να μην χαθεί η προθεσμία της κατηγορίας 5

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

@mikegad Κακώς σου ζητάει περαιωμένη υπαγωγή , ούτε καν δήλωση υπαγωγής δεν έπρεπε να ζητάει αφού είναι κληρονομιά και εξαιρείται της υποχρέωσης.

Από 'κει και πέρα , υπάρχουν 2 απόψεις. Η μια που λέει αυτό που σου είπε το ΤΕΕ και η άλλη που λέει ότι ότι αν δεν έχεις συμβολαιογραφική πράξη αποδοχής είσαι μεν κληρονόμος αλλά δεν είσαι κύριος του ακινήτου.
Προσωπικά δέχομαι και την πρώτη.

Αφού κινδυνεύεις να χάσεις την προθεσμία αναγκαστικά θα πας με αυτό.

Πάρε υπεύθυνες δηλώσεις από τους κληρονόμους ότι είναι ενήμεροι για την διαθήκη και δεν έχουν υποβάλλει δήλωση αποποίησης εντός τετραμήνου από τότε που ενημερώθηκαν.

Edited by avgoust
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι, έχω την εξής περίπτωση και χρειάζομαι την άποψή σας:

Με Ο.Α. του 1975 κατασκευάζεται ισόγειο (ανοιχτές θέσεις στάθμευσης και κλειστές αποθήκες) και α' όροφος (κατοικίες), ενώ με Ο.Α. του 1984 κατασκευάζεται β' όροφος (κατοικίες). Η κύρωση της πράξης εφαρμογής της περιοχής γίνεται το 1996. Εξετάζουμε μόνο τις ιδιοκτησίες της αρχικής άδειας, δηλαδή το ισόγειο και τον α' όροφο.

Στο τοπογραφικό της αρχικής Ο.Α. και της Ο.Α. προσθήκης φαίνεται η πρασιά στην κύρια όψη του οικοπέδου, ενώ πίσω από το οικόπεδο η περιοχή αναγράφεται ως εκτός σχεδίου, χωρίς πρασιά.

Υπάρχει όμως τοπογραφικό παράτασης της Ο.Α. προσθήκης του 1986, στο οποίο φαίνεται πρασιά και στην πίσω πλευρά του οικοπέδου, με αποτέλεσμα τμήμα του ισογείου (που εκεί βρίσκονται οι ανοικτές θέσεις στάθμευσης) και τμήμα του α' ορόφου (κατοικία) να είναι εντός πρασιάς. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τα διαγράμματα της πράξης εφαρμογής του 1996.

Για το ισόγειο και τον α' όροφο, θέλω να κάνω υπαγωγή ως Κατ.2. Θα πρέπει να θεωρήσω όμως αυτά τα τμήματα - εντός της πρασιάς - αυθαίρετα, παρότι κατασκευάστηκαν με Ο.Α.; Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να το αποφύγω; Σημειώνω πως το ισόγειο έχει προσμετρηθεί εξ' ολοκλήρου στην κάλυψη/δόμηση όπως και ο α' όροφος.

ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ.jpg

ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.