Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 120 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετες κατασκευές σταυλικών εγκαταστάσεων


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα,

σταυλική εγκατάσταση δίπλα σε ρέμα μπορεί να τακτοποιηθεί ή δεν υπάρχει δυνατότητα υπαγωγής όπως ισχύει για τις υπόλοιπες αυθαίρετες κατασκευές???

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 186
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Προσωπικά δεν θα την έκανα.

Είπαμε να πάρουμε ευθύνες επάνω μας, αλλά όχι και έτσι....

Και μάλιστα είναι ύπουλες περιπτώσεις , γιατί οι σταυλάρχες επέλεγαν τέτοιες περιοχές

ώστε να πετάνε τα λύματα στο ρέμα.

Θέλει πολύ προσοχή.

Link to comment
Share on other sites

το θέμα είναι οτι, την τακτοποίηση των σταυλικών εγκαταστάσεων την κάνεις για να εκδοθεί άδεια εγκατάστασης,(θεωρώ), κάτι που στη ΔΑΟΚ θα σου ζητήσουν τίτλο ιδιοκτησίας. έστω ότι τον έχεις τον τίτλο και είναι και ξεκάθαρα τα όρια του αγροτεμαχίου τότε οι περιεχόμενες σε αυτό σταυλικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να απέχουν από το οριοθετημένο ρέμα  10μ. ή 15 από μη οριοθετημένο (διορθώστεμε αν κάνω λάθος στα μέτρα), έστω ότι το έχεις και αυτό, τότε θα πρέπει να έχεις ή πράξη χαρακτηρισμού ή ο υπο ανάρτηση δασικός χάρτης να μην το δείχνει δασικής μορφής την έκταση σου (απαγορεύεται τακτοποίηση σε δάσος)

Υ.Γ. 1.) το οτι τα όρια του γηπέδου σου υποδείχθεισαν εντός της περιοχής του ρέματος δεν σε απασχολεί αλλά που είναι τα κτίρια σε ενδιαφέρει. (την ΔΑΟΚ δηλαδή)

      2.) ένα από τα παραπάνω να στραβώσει δε βγάζεις άδεια και πάει τζάμπα η τακτοποίηση.

      3.) επίσης θα πρέπει να πάρεις και βεβαίωση χρήσεις γης από την αρμόδια ΥΔΟΜ (εδώ η κάθε μιά ζητάει τα δικά της.....εμένα κάποιες μου ζητήσαν μόνο τοπογραφικό και άλλες την Αρτα τα Γιάννενα και την Πελοπόννησο)

 

Πρώτο πρώτο και σημαντικό κοιτάς το θέμα του δασικού.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Σχετικά με τις σταυλικές εγκαταστάσεις, δεν απαιτείται έκθεση στατικού ελέγχου ως δικαιολογητικό όμως στο πεδίο "τύπος στατικού ελέγχου"  στην καρτέλα "πρόσθετα" δεν πρέπει να τσεκάρουμε κάποια από τις επιλογές; Και ποια θα τσεκάρουμε; Και τι βαρύτητα έχει η όποια επιλογή εφόσον δεν απαιτείται κάποιος στατικός έλεγχος βάσει νόμου;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα.

Αν στο οικόπεδο, εκτός από τους στάβλους, υπάρχουν βοηθητικά κτίσματα εμβαδού>50 τ.μ. , βάζω τα επιπλέον τμ στην ίδια δήλωση σε άλλη καρτέλα ως υπέρβαση δόμησης;

Link to comment
Share on other sites

Αν τα βοηθητικά κτήρια αφορούν τους σταύλους, π.χ. αποθήκες ζωοτροφών , τότε μπαίνουν και αυτά στις σταυλικές εγκαταστάσεις.

Αν δεν περιγράψεις τι είναι οι βοηθητικοί χώροι, δύσκολο να απαντηθεί.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

σωστα

 

τα κτισματα προσωρινης διαμονης  ειναι που μας ενδιαφερουν  και το εμβαδον τους.

 

καλησπερα

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Γεια σας. Γράφει στο άρθρο 120 του 4495/17

"γ) τεχνική έκθεση μηχανικού, όπου δηλώνεται ότι οι
επιφάνειες του κτίσματος ή των κτισμάτων προσωρινής
διαμονής ατόμων δεν υπερβαίνουν συνολικά τα 50 τ.μ.,"

 

Έχω έναν πελάτη κτηνοτρόφο. Έχει βγάλει άδεια και έχτισε μια αποθήκη 50τ.μ. νόμιμα. Δίπλα της κόλλησε από τη μια πλευρά μια αποθήκη από τσιμεντόλιθους και στέγη από λαμαρίνα 25τ.μ. και από την άλλη πλευρά μια λαμαρινοκατασκευή η οποία αποτελείται από έναν μεταλικό σκελετό, μια στέγη από λαμαρίνα δύο πλευρές από λαμαρίνα, η μία πλευρά είναι το νόμιμο κτίριο και η τελευταία είναι ανοιχτή και έχει εμβαδόν 45τ.μ. . Θέλει τώρα να τα δηλώσει ως σταυλικές εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με το άρθρο συνολικά η αυθαιρεσία ξεπερνάει τα 50 τ.μ., πως θα το δηλώσω; Στην τεχνική έκθεση πρέπει να πω ότι βρίσκονται 70τ.μ. αυθαίρετων σταυλικών εγκαταστάσεων. Να κάνω μια καρτέλα για τα 45τ.μ. ως σταυλικές εγκαταστάσεις και μια άλλη καρτέλα για αποθήκη πρωτογενούς τομέα; Αλλά και η αποθήκη σαν σταυλική εγκατάσταση χρησιμοποιείται. Βάζω 2 καρτέλες για την κάθε σ. εγκατάσταση , αλλά το πρόστιμο κατά τον υπολογισμό δεν αλλάζει.

 

Σαν εναλλακτική μπορεί η λαμαρινοκατασκευή να θεωρηθεί κτηνοτροφική εγκατάσταση κατηγορίας 1 (από ευτελή υλικά) και να παραβλεφθεί και να δηλώσω μόνο τα 25 τ.μ. ως σταυλική εγκατάσταση;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.