Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 098 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετες κατασκευές σε κοινόκτητο ή κοινόχρηστο χώρο


Recommended Posts

δημητρη διαβαζοντας το αρθ100 παρ 8 για τη διαμερισματωση εκει ομως χρειαζεται συναινεση εκτος αν ειναι εκ κατασκευης η καταληψη σωστα?????????

Link to comment
Share on other sites

3 λεπτά πριν, martha1 said:

δημητρη διαβαζοντας το αρθ100 παρ 8 για τη διαμερισματωση εκει ομως χρειαζεται συναινεση εκτος αν ειναι εκ κατασκευης η καταληψη σωστα?????????

δεν υπαρχει εδω μια αντιφαση??

 

Link to comment
Share on other sites

αλλο η διαμερισματωση

[ο Μπαμπινιωτης ακομα δεν  εχει αναφερθει με σχετικο λήμμα]

και αλλο η επεκταση στα κοινοχρηστα...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Ασχολούμαι λίγο, μετά από καιρό, με "περίεργες" υποθέσεις αυθαιρέτων για λογαριασμό φίλης.

Έχουμε και λέμε. Πολυκατοικία με 9 ΟΙ. Στο υπόγειο αυτής έχουν γίνει τα εξής.

1.Λεβητοστάσιο, αποθήκη καυσίμου και μηχανοστάσιο σε διαφορετική θέση από αυτές που προβλέπονταν στην οικοδομική άδεια.

2.Θέσεις στάθμευσης σε διαφορετικές θέσεις από αυτές που προβλέπονταν στην οικοδομική άδεια.

3.Έχουν κατασκευαστεί 7 αποθήκες, οι οποίες δεν φαίνονται στην οικοδομική άδεια, ούτε στην σύσταση, άρα σε ΚΧ.

 

Ο χρόνος ολοκλήρωσης των ανωτέρω αυθαιρεσιών είναι περίπου το 2008. Αυτό αποδεικνύεται είτε από τα συμφωνητικά που υπάρχουν με τον κατασκευαστή της οικοδομής και φαίνεται εκεί ποιός έχει "δικαίωμα" σε πια θέση στάθμευσης και πια αποθήκη, είτε ακόμα και μέσα από μηνυτήριες αναφορές κάποιων εκ των ιδιοκτητών (2) που δεν επιθυμούν τακτοποίηση.

Ερώτηση1: Για την τακτοποίηση των Κοινόχρηστων (λεβητοστάσιο, μηχανοστάσιο, αποθήκη καυσίμου) απαιτείται συναίνεση? Και αν ΝΑΙ αρκεί το 51% ή απαιτείται το 100%?

Ερώτηση2: Για την τακτοποίηση των θέσεων στάθμευσης και των αποθηκών απαιτείται συναίνεση? Και αν ΝΑΙ αρκεί το 51% ή απαιτείται το 100%?

 

Να σημειωθεί ότι από την επικρατούσα "εμπόλεμη" κατάσταση, δεν υπάρχει απρόσκοπτη πρόσβαση σε λεβητοστάσιο, μηχανοστάσιο, αποθήκη καυσίμου, καθώς ένας εκ των ιδιοκτητών αντιδρά σε οποιαδήποτε νομιμοποίηση και παρκάρει αυτοκίνητο μπροστά στις πόρτες των χώρων αυτών. Αποτέλεσμα αυτού δεν μπορεί να γίνει τροφοδοσία πετρελαίου, συντήρηση μηχανημάτων, ενώ σε περίπτωση πχ πυρκαγιάς δεν είναι δυνατή η πρόσβαση από την πυροσβεστική. Αυτό το αναφέρω καθώς έχει συζητηθεί και η περίπτωση καταγγελίας σε πυροσβεστική ή/και πολεοδομία (με ότι αυτό συνεπάγεται για το σύνολο της οικοδομής αν και εφόσον υπάρχουν - που θα υπάρχουν - και άλλες αυθαιρεσίες.

Link to comment
Share on other sites

συμφωνα με το αρθρο  98,  η επεκταση σε κοινοχρηστα τακτοποιειται χωρις συναινεση, πλεον.

Αλλα, αυτη η επεκταση-καταληψη,  μπορει να ακυρωθει  δικαστικως  και να ζητηθει η κατεδαφιση και αποδοση απο οποιονδηποτε εχει εννομο συμφερον ειτε γινει η τακτοποιηση ειτε οχι.

Δεν λες, ούτε για ποιούς ενδιαφερεσαι ή τι ειδους "συμφωνητικα" υπαρχουν με το εργολαβο....ή  αν υπαρχουν  συμβολαια ή κανονισμος κλπ.

Οποιος ενδιαφερεται  για "περαιτερω" ενεργειες, θα συννενοηθει με τον δικηγορο του.

Link to comment
Share on other sites

Δημήτρη από ότι κατάλαβα το πρώτο ερώτημα αφορά αυθαιρεσίες σε κοινόχρηστα που παραμένουν κοινόχρηστα και πρέπει να γίνει ξεχωριστή δήλωση σε αυτά. Στην περίπτωση αυτή αφού θα πρέπει να δηλώσει όλους τους συνιδιοκτήτες, χρειάζεται και τη σύμφωνη γνώμη του 100% των ψήφων της γενικής συνέλευσης.

Link to comment
Share on other sites

παυλε

Για τις αυθαιρεσίες επι κοινοχρηστων που παραμενουν κοινοχρηστα,  υπαρχει το 98/9 αλλα δεν  υπαρχει η σχετικη υπουργικη αποφαση  που ζηταει αυτο το αρθρο...

[ό,τι και να πει  η απόφαση, εάν βλαπτονται "εμπραγματα" δικαιωματα, τπτ δεν μπορει να κανει....μονον την τακτοποιηση θα καλυψει, οχι το ιδιοκτησιακο]

Κατα  τα λοιπα,

- ειπε οτι "δυο" δεν επιθυμουν καμμια τακτοποιηση

-οτι εγιναν  διαφορες αλλαγες, αλλά δξ με ποια και τι ειδους συμβολαια

-οτι ενας παρκαρει  με το ετσι θελω  μονιμα μπροστα απο  την ειδοδο του λεβητοστασιου, καταλαμβανοντας κοινοχρηστο χωρο.....

-με  λιγα λογια οτι,  εκει στο υπογειο γινεται  του ....κορωνόιου.

Ο,τι ειναι να γινει, θα γινει αφου παρουν ολα τα συμβολαια, κατοψεις αδειας, κατοψεις συμβολαιων, συστασης, κανονισμο διοίκησης οικοδομης κλπ.

Θεωρω οτι ο συναδελφος δεν πρεπει να αναμιχθει  σε αυτη τη φαση, με κανενος ειδους "τακτοποίηση"

[τις καλησπερες μου]

 

 

Edited by dimitris GM
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Κατ'αρχήν Δημήτρη σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου. "Ενδιαφέρομαι" για μία εκ των ιδιοκτητριών που επιθυμεί την τακτοποίηση. Συμβόλαιο ή κανονισμός δεν υπάρχουν τουλάχιστον για τις αποθήκες απ'όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω. Ιδιωτικά συμφωνητικά υπάρχουν απ' ότι καταλαβαίνω με μια πρώτη προσέγγιση-ενημέρωση που είχα τηλεφωνικά.  (εν μέσω  κορωνόιου όλες αυτές οι λειτουργίες γίνονται προφανώς με δυσκολία).

 

- ειπε οτι "δυο" δεν επιθυμουν καμμια τακτοποιηση -  Σωστά, από εκεί ξεκινάει και όλη η ιστορία!

-οτι εγιναν  διαφορες αλλαγες, αλλά δξ με ποια και τι ειδους συμβολαια - Με τπτ... Όλα έγιναν εκ κατασκευής και χωρίς ενημέρωση οικοδ. άδειας. Πιο σκ...τα σαπίζεις....

-οτι ενας παρκαρει  με το ετσι θελω  μονιμα μπροστα απο  την ειδοδο του λεβητοστασιου, καταλαμβανοντας κοινοχρηστο χωρο..... Ένας εκ των δυο που αντιδρούν...

-με  λιγα λογια οτι,  εκει στο υπογειο γινεται  του ....κορωνόιου. - Και λίγα λες

-Δημήτρη από ότι κατάλαβα το πρώτο ερώτημα αφορά αυθαιρεσίες σε κοινόχρηστα που παραμένουν κοινόχρηστα και πρέπει να γίνει ξεχωριστή δήλωση σε αυτά. Στην περίπτωση αυτή αφού θα πρέπει να δηλώσει όλους τους συνιδιοκτήτες, χρειάζεται και τη σύμφωνη γνώμη του 100% των ψήφων της γενικής συνέλευσης.  - Παύλο, ευχαριστώ κι εσένα. Αν και δεν είμαι όπως προείπα πολύ μέσα στα πράγματα, απ' όσο καταλαβαίνω από το 98/9, και εν αναμονή υπουργικής απόφασης, μόνο αυτά μπορούν να τακτοποιηθούν, ασχέτως ιδιοκτησιακού.

 

Όπως και να έχει η περίπτωση μυρίζει μπαρούτι. Σε τακτοποίηση δεν πρόκειται να εμπλακώ τουλάχιστον για την ώρα. Εν αναμονή δικηγόρου από την πλευρά των ενδιαφερομένων καθώς [ό,τι και να πει  η απόφαση, εάν βλαπτονται "εμπραγματα" δικαιωματα, τπτ δεν μπορει να κανει....μονον την τακτοποιηση θα καλυψει, οχι το ιδιοκτησιακο] και επειδή [αυτη η επεκταση-καταληψη,  μπορει να ακυρωθει  δικαστικως  και να ζητηθει η κατεδαφιση και αποδοση απο οποιονδηποτε εχει εννομο συμφερον ειτε γινει η τακτοποιηση ειτε οχι], στα οποία από τα λίγα που έψαξα-διάβασα συμφωνώ 100%  ...

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.