Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Ν. 4495/17] Παραβίαση πλαγίων αποστάσεων


Recommended Posts

Καλημέρα, θα μπορούσε να δηλωθεί ως λοιπή παράβαση και κατ.4 εφόσον είσαι εντός του προκηπίου λιγότερο από 20 εκ.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 850
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αν εννοείς για τα 20 εκ στο προκήπιο είναι στο άρθρο 96, παρ δ) κατηγορία 4, εδάφιο δε). Το συγκεκριμένο έχει προστεθεί όμως με το ν.4759/20.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σε αγροτεμάχιο εντός αναδασμού με χρήση βιοτεχνία -μεταξύ άλλων- υπάρχει αυθαίρετο κτίσμα γραφείων σε απόσταση 2 μέτρων από το πλάγιο όριο , καθώς και δεξαμενές που στην άδεια φαίνονται σε απόσταση 10μ όμως κατασκευάστηκαν σε μικρότερη απόσταση (7-9 μέτρα σε διαφορα σημεία).

πως θα αντιμετωπιστεί στα φύλλα καταγραφής ή κάθε μια από τις δυο παραπάνω περιπτώσεις ;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αν υπάρχει παραβίαση της Δ αυτή θα αφορά το κτίριο . Για να σου υπολογιστεί η παράβαση θα πρέπει να βάλεις Υ.Δ. Ο εξώστης αν δεν έχει γίνει μεγαλύτερος δεν λαμβάνει μέρος στην τακτοποίηση.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, το κτήριο σαν κτήριο δεν έχει παραβίαση Δ με το νέο τοπογραφικό (προφανώς ούτε με το παλιό), μόνο αυτός ο εξώστης. Ο συνάδελφος τοπογράφος δεν ήξερε ότι  το Δ δηλαδή τα 2,50 της απόστασης από το όριο μετράνε από την άκρη του μπαλκονιού και την έβαλε ακριβώς 2,50μ από το κτήριο. Δηλαδή στην πραγματικότητα δεν υπάρχει περίφραξη εκεί αλλά 2 αδέρφια και ο τοπογράφος σε συνεννόηση μαζί τους προσδιόρισε το όριο για να κάνουν και οι 2 αποδοχή κληρονομιάς, όπως και έκαναν.
Ο εξώστης έχει κατασκευαστεί ακριβώς όπως φαίνεται στην άδεια. Θεώρησα ότι πρέπει να εισαχθεί στο σύστημα με αναλυτικό προϋπολογισμό.

Πού μπορώ να βασιστώ για να θεωρήσω νόμιμο τον εξώστη, στο γεγονός ότι έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με την άδεια? Δεν θα έπρεπε να με προβληματίσει το γεγονός ότι με το νέο τοπογραφικό ο εξώστης βρίσκεται εντός του "νέου" Δ? Σε πιθανή μελλοντική Ο.Α. ή εεδμκ δεν θα έχω πρόβλημα αφού θα φαίνεται εντός Δ?
Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Ναι υπάρχει διαφορά μεταξύ τοπογραφικού αδείας και τοπογραφικού αποδοχής κληρονομιάς. Μετατοπίστηκε μια πλευρά με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχει παραβίαση Δ. Θα μπορούσε άνετα να μην υπάρχει. Δεν υπάρχει περίφραξη εκεί, αυθαίρετα ο τοπογράφος έβαλε το όριο εκεί.

Link to comment
Share on other sites

Για την τακτοποίηση δεν υπάρχει παράβαση εξώστη σε ό,τι αφορά την παραβίαση της Δ. Εϊναι υπαγωγή και όχι έκδοση άδειας. Προφανώς σε έκδοση άδειας θα ελέγξεις τα πάντα. 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.