Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα,

βιοτεχνία αρχική χρήση άδειας εκτροφείο κουνελιών, σημερινή χρήση ξυλουργείο,έχει έγγραφο από διευθυνση βιομηχανίας για την χρήση, άρα βάζω αλλαγή χρήσης  με αναλυτικό (εντός περιγράμματος και όγκου), και επιλέγω επικρατούσα χρήση τουρισμός,βιομηχανία σωστά;

Edited by χαιδω
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

(Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Συνάδελφοι χαιρετώ. Σε φάση τακτοποίησης πολυκατοικίας χωρίς Σ.Ο.Ι με 2 διαμερίσματα στον όροφο στους ορόφους 1,2,3,4 και μεζονέτα 5ου 6ου από το τοπογραφικό που έγινε προκύπτει διαφοroποίησηση του σχήματος σε σχέση με το σχήμα της άδειας. Το σχήμα του οικοπέδου είναι πλάγιο παραλληλόγραμμο αντί για το ορθογώνιο της άδειας, χωρίς να υπάρχουν αποκλίσεις μεγαλύτερες του 2% στις εξωτερικές διαστάσεις του κτηρίου, Έτσι έχω υπερβάσεις εκτός του υποτιθέμενου περιγράμματος όλου του κτηρίου και των διαμερισμάτων. Ολόκληρο το κτήριο θα τακτοποιηθεί και θα λάβει μια βεβαίωση και μία ηλεκτρονική ταυτότητα σε 1η φάση για να ακολουθήσει η σύσταση Ο.Ι με τις επιμέρους βεβαιώσεις και ηλεκτρονικές ταυτότητες για τις διηρημένες ιδιοκτησίες. Παρακαλώ για τις ιδέες σας. Ευχαριστώ εκ των προτέρωνΚΑΤΟΨΗ 1ου,2ου,3ου & 4ου ΟΡΟΦΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΨΗ ΑΔΕΙΑΣ.pdf 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

(Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Συναδελφοι καλημερα
Σε κοινοτικη αδεια για αγροτικη αποθηκη εντος σχεδιου σε οικ<2000 κατ χτιστικε κτισμα με 10μ2 παραπανω δομηση και καλυψη αλλα το ζητημα ειναι οτι συμφωνα με το α. Δεν επρεπε να χρησιμοποιηθει οπλ. σκυροδεμα (πραγμα που εγινε). Πως τακτοποιηται κατι τετοιο; (ολες οι αποστασεις Δ τηρουνται)

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

viber_image_2023-11-02_11-31-24-875.jpg

viber_image_2023-10-31_09-54-17-983.jpg

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Αυτή η φράση "χωρίς χρήση Ο.Σ" δυστυχώς τα χαλάει όλα, διότι έτσι απορρίπτει τα οριζόντια και κατακόρυφα διαζώματα της φέρουσας τοιχοποιίας, τα οποία κατασκευάζονται με οπλισμένο σκυρόδεμα (με ελαφρύ οπλισμό βεβαίως). Η πιο ασφαλής-κατά τη γνώμη μου-αντιμετώπιση είναι να υπαχθεί στο νόμο θέτοντας "ΌΧΙ" στην ύπαρξη Ο.Α κατ΄ αναλογία με την περίπτωση λυόμενου στο παράρτημα Α.

Link to comment
Share on other sites

Κτίριο το οποίο βρίσκεται σε οικόπεδο το οποίο προέρχεται από κατάτμηση μετά την έκδοση της οικοδομικής άδειας φέρει αυθαίρετες λοιπές παραβάσεις και παραβάσεις κατηγορίας 3. Η κατάτμηση είναι σύννομη, δηλαδή περισσεύουν και καμιά 300 τμ δόμηση και το οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Μετά την κατάτμηση προκύπτει μία μικρή παραβίαση του Δ της τάξης του 1.50 τμ. Το κτίριο κατασκευάστηκε με άδεια του 1980 συνεπώς όποιες αλλαγές θα πάνε Κατηγορία 2 και κάποια άλλα μικρά Κατηγορία 3. Όμως υπάρχουν και λοιπές παραβάσεις που αφορούν 2 στέγαστρα και αλλαγή χρήσης ισογείου τα οποία θα πάνε μετά το 1982. Βάσει του παραρτήματος Α πρέπει να επιλεγεί όχι στην οικ. άδεια. Αυτό θα στείλει το ακίνητο Κατηγορία 5 και συνεπώς μη τακτοποιήσιμο τώρα. Δεδομένου αφενός πως η κατάτμηση ήταν σύννομη σε σχέση με τη δόμηση και αφετέρου πως το παράρτημα Α αφορά τον υπολογισμό προστίμου και όχι την επιλογή κατηγορίας και πως ό,τι είναι μετά το 82 είναι μία λοιπή παράβαση η οποία δεν παίρνει συντελεστές τετραγωνιδιών όμως παίρνει κατηγορία, θεωρώ πως είναι λάθος να επιλεγεί κατηγορία 5 σε αυτήν την περίπτωση. Ποια είναι η γνώμη σας?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

Κτίριο χωρίς καμία πολεοδομική παράβαση πλην του ότι το τοπογραφικό της ΟΑ δεν ανταποκρίνεται στην υπάρουσα κατάσταση λόγω μεταγενέστερης κατάτμησης, πως αντιμετωπίζεται? Κατ. 5 (χωρίς ΟΑ) + 1 λοιπή παράβαση θα ήταν μια σωστή επιλογή?(Δλδ παράβολο + 250πρόστιμο). Να σημειώσω εδώ ότι με το νεο οικόπεδο που προέκυψε δεν παραβιάζονται οι πλάγιες αποστάσεις ούτε η αρτιότητα & οικοδομισημότητα. 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Το θέμα έχει αναλυθεί εκτενώς (και από μένα) οπότε αν θέλεις αναζήτησε λίγο προηγούμενες δημοσιεύσεις. Επιγραμματικά καταθέτω την άποψή μου ξανά και επισημαίνω ότι  για την υπαγωγή δεν ενδιαφέρει το σύννομο της κατάτμησης. Από την στιγμή που γίνεται η κατάτμηση, η αρχική Ο.Α δεν ανταποκρίνεται πλέον στην υφιστάμενη κατάσταση, σε ότι αφορά το αρχικό τοπογραφικό και δ. κάλυψης. Γι αυτό και ο νομοθέτης επιβάλλει την πιο αυστηρή αντιμετώπιση (δηλαδή να μην λάβεις το ακίνητο ως να έχει Ο.Α). Σε αυτή την περίπτωση που έχεις το κατατμημένο και πληροί όρους και περιορισμούς δόμησης, δεν σε συμφέρει η υπαγωγή ( ακόμη και αν δεν πήγαινε κατηγορία 5) αλλά η νομιμοποίηση του ακινήτου ως προς το νέο δ. κάλυψης και νέο τοπογραφικό. Αν επιλέξεις υπαγωγή, ως την πιο σύντομη διαδικασία (ως υπόθεση εργασίας το λέμε καθώς δεν γίνεται λόγω κατηγορίας 5), δυστυχώς (αν το ακίνητο είναι μετά το 1983) το πρόστιμο θα είναι πολύ υψηλό.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, smartos11 said:

Δηλαδή θεωρείς πως πρέπει να τακτοποιηθεί όλο?

Να με συγχωρεί ο συνάδελφος #Pavlos33, νομίζω ότι πρέπει να μπούνε μόνο οι υπερβάσεις. Πολυσυζητημένο μεν, ασαφές δε: "θεωρείται ότι δεν υπάρχει οικοδομική άδεια αποκλειστικά για τις αυθαίρετες κατασκευές που εκτελέστηκαν καθ' υπέρβαση της δόμησης, της κάλυψης, του ύψους και της θέσης των προβλεπόμενων να κατασκευαστούν στην οικοδομική άδεια" .

Στην περίπτωση μου όμως δεν υπάρχει άλλη παράβαση πλην της κατάτμησης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.