Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 40 - Ν. 4495/17] Δικαιολογητικά χορήγησης άδειας κατεδάφισης


Recommended Posts

Καλησπέρα, να καλέσετε ελεγκτή δόμησης ο οποίος θα πιστοποιήσει την καλή εκτέλεση της κατεδάφισης και ακολούθως θα εκδώσετε ΠΕΚ μέσω της Υδομ. Η αίτηση γίνεται ηλεκτρονικά από το σύστημα του e-adeies. Επίσης λογικά θα έχετε και μία διαδικασία με το ΣΔΑ και την σύμβαση την οποία υπογράψατε με τον φορέα διαχείρισης.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλημέρα,

έχω δύο όμορα οικόπεδα, το ένα έχει κτίσμα προ 55 και το άλλο έχει κτίσμα ρυθμισμένο με το Ν.4495/17. Θεωρείτε ότι μπορώ να εκδώσω 1 άδεια κατεδάφισης αντί για δύο?

Link to comment
Share on other sites

Τι σε κάνει να το σκέφτεσαι ότι μπορείς να εκδώσεις μια άδεια, αφού έχεις δυο ακίνητα και μάλιστα με διαφορετικό καθεστώς.

Link to comment
Share on other sites

Έτσι μου είπε ο υπάλληλος της Πολεοδομίας τηλεφωνικά...σκέφτηκα ότι όπως βγάζεις άδεια για νέα οικοδομή σε δύο όμορα, ίσως είναι κάτι αντίστοιχο....δε με χάλασε αλλά τώρα μου δημιουργούνται πολλές απορίες, τύπου πώς θα αναγράψω τα ΚΑΕΚ, πώς θα συμπληρώσω καρτέλες και τέτοια. Και εντάξει, τηλεφωνικά λέγονται πολλά... Εσύ Παύλο πάντως λες πως καλύτερα όχι ε?

Link to comment
Share on other sites

το ενα που ειναι προ55 θέλει ΣΑ για την κατεδάφιση, το άλλο όχι αφου εως εξολοκληρου αυθαιρετο βγαίνει και με έγκριση εκτέλεσης εργασιών κατεδάφισης. 

Αν είναι του ιδίου ιδιοκτήτη πρέπει πρώτα να γίνει συνένωση των οικοπέδων (με κάποια συμβολαιογραφική πράξη) και μετά αφου βγει το νεο ενιαίο ΚΑΕΚ μπορείς να βγάλεις μια άδεια κατεδάφισης.

το πιό άμεσο είναι να πας για 1 άδεια κατεδάφισης για το προ 55 και μια ΕΕΕΚ για το αυθαίρετο. Και οι 2 βγαίνουν ηλεκτρονικά σχετικά εύκολα

  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα οκ....Επειδή είμαι σε αρχαιολογικό χώρο και τα δυο θέλουν Σ.Α., οπότε θεωρείς οτι έχει νόημα να πάω με έγκριση εκτέλεσης εργασιών για το τακτοποιημένο? Ή να βγάλω και για τα δύο άδεια κατεδάφισης? 

Link to comment
Share on other sites

20 λεπτά πριν, killertomato said:

 

...Αν είναι του ιδίου ιδιοκτήτη πρέπει πρώτα να γίνει συνένωση των οικοπέδων (με κάποια συμβολαιογραφική πράξη) ...

 

Μια διευκρίνιση να κάνω στο παραπάνω σχόλιο. Συμβολαιογραφική πράξη συνένωσης όμορων οικοπέδων ίδιου ιδιοκτήτη δεν νοείται και δεν γίνεται. Αν ο ιδιοκτήτης έχει τα ίδια ποσοστά κυριότητας και στα δυο οικόπεδα (ας πούμε ότι έχει το 100% και στα δυο) και θέλει, θεωρεί τα οικόπεδα τοις πράγμασι συνενωμένα και έτσι τα δείχνει στα πλαίσια κάποιας πράξης (πχ Ο.Α, τακτοποίησης που μπορεί το κτίσμα να πατάει και στα δυο κλπ). Θα πρέπει όμως να εξεταστεί ο χρόνος κατά τον οποίο θεωρούνται συνενωμένα (ήτοι να γίνει έρευνα αλληλουχίας τίτλων) και ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με κρίσιμες ημεροχρονολογίες παρεκκλίσεων. 

Link to comment
Share on other sites

1 λεπτό πριν, Pavlos33 said:

Συμβολαιογραφική πράξη συνένωσης όμορων οικοπέδων ίδιου ιδιοκτήτη δεν νοείται και δεν γίνετα

δεν ανέφερα πράξη συνένωσης , είπα κάποια συμβολαιογραφική πράξη. Αυτή συνήθως είναι η 1221 ή μια γονική όπου με αυτό τον τρόπο μπορεί να αποκτήσει ενιαίο ΚΑΕΚ. Αν δεν γίνει κάποια συμβολαιογραφική πράξη παραμένουν 2 ξεχωριστά οικόπεδα..

προσωπικά για το ρυθμισμένο (αρκεί να είναι εξ'ολοκλήρου αυθαίρετο) θα επέλεγα την ΕΕΕΚ που κατα την άποψη μου δεν έχει ούτε ελεγκτή δόμησης. Το άλλο με άδεια κανονικά

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πριν δεν είπες "Αν είναι του ιδίου ιδιοκτήτη πρέπει πρώτα να γίνει συνένωση των οικοπέδων (με κάποια συμβολαιογραφική πράξη" ;

Το αν θέλει να παραμείνουν αυτοτελή οικόπεδα ή να τα θεωρήσει συνενωμένα σαφώς και έχει δικαίωμα και στις δυο επιλογές.

Νομίζω το ίδιο λέμε απλά τα μπέρδεψες λίγο στην αρχή. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.