Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Ν. 4495/17] Αυθαίρετη κατεδάφιση κτίσματος


Recommended Posts

5 λεπτά πριν, pirsogiannis said:

Αυτό το εδάφιο είναι  μόνο για αυθαίρετα προ της 28/7/2011 τα οποία κατεδάφισαν μόνοι τους αυθαιρέτως οι ιδιοκτήτες και για τα οποία είχαν βεβαιωθεί πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης? Σε περίπτωση αυθαίρετης κατεδάφισης για την οποία δεν είχε βεβαιωθεί πρόστιμο ανέγερσης+διατήρησης, πώς γίνεται υπαγωγή της κατεδάφισης?

Καλημέρα!Ναι,γι αυτούς που έχουν βεβαιωμένα πρόστιμα να διαγράψουν (έκθεση ΥΔΟΜ με πρόστιμο π.χ.) οπότε δηλώνουν για να διαγράψουν με πληρωμή παραβόλου 500€  -Η αυθαίρετη κατεδάφιση πριν της 28-7-2011  που δεν έχει καταγραφεί από δημόσια αρχή (υδομ κλπ) υπάγεται στην δήλωση του 4495 ως παράβαση αναλυτικού προϋπολογισμού (καθαιρέσεις υλικών κλπ) 🙂

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 101
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Αν ωστόσο, τα κτίσματα είναι προ της 28/7/2011 αλλά εγώ μέσω του google earth βλέπω ότι η κατεδάφιση αυθαρέτως έγινε μετά την 28/7/2011, μπορεί και πάλι να υπαχθεί η αυθαίρετη "πράξη" δηλαδή η αυθαίρετη κατεδάφιση στον 4495 με αναλυτικό προυπολογισμό ?....

Edited by pirsogiannis
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, ChristinaK said:

Όχι.Για τέτοια περίπτωση,διάβασε λιγάκι το άρθρο 94 παρ.1 και 2 .

Οι παράγραφοι 1,2 του άρθρου 94 βλέπω ότι αναφέρονται σε αυθαίρετες κατασκευές, χωρίς να γίνεται μνεία σε αυθαίρετη κατεδάφιση. ., εκτός ισως από το 2α:

Για κάθε αυθαίρετη κατασκευή, εγκατάσταση ή εργασία που λόγω της φύσης της δεν αντιστοιχεί σε επιφάνεια χώρου, η αξία του αυθαιρέτου υπολογίζεται αναλυτικά με τιμές προϋπολογισμού κατά το Παράρτημα Β του παρόντος και, αν δεν υπάρχει καθορισμένη τιμή στο Παράρτημα, με τιμές αγοράς.

 

Edited by pirsogiannis
Link to comment
Share on other sites

49 λεπτά πριν, pirsogiannis said:

 

Για κάθε αυθαίρετη κατασκευή, εγκατάσταση ή εργασία που λόγω της φύσης της 

 

Σωστά γι αυτό σου πρότεινα να την διαβάσεις γιατί δεν προβλέπεται κάτι διαφορετικό για μετά τις 28-7.Δεν γνωρίζω άλλη σχετική λύση στον νόμο που να αφορά αυθ.κατεδάφιση μετά το '11 και λογικό να είναι να μην περιέχεται ούτε στο 94 καθώς η κατεδ/ση έχει "αποκαταστήσει" την αυθ/σία και η ΥΔΟΜ δεν έχει στοιχεία για να καταγράψει κάτι...Εκτός αν γίνεται με Τ.Ε.μηχ/κού ,αεροφωτ/φίες κλπ που προσκομίζονται στην ΥΔΟΜ για καταγραφή (δεν το έχω κάνει ποτέ κι επαναλαμβάνω δεν γνωρίζω αν γίνεται κι επιπλέον μου μοιάζει και πολύ τραβηγμένο...).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Περίεργο θέμα. Ας πούμε, από ψυχαναγκασμό εγώ κάθομαι και ψάχνω το google earth και βλέπω ότι το 2014 υπάρχει το παραγκάκι (οπτοπλινθοδομή με λαμαρίνα, περί τα 20μ2) και πάει ο ιδιοκτήτης το 2016 και το ρίχνει. Φωνάζει εμένα το 2020. Αν εγώ δεν είχα τον ψυχαναγκασμό να ψάχνω σαν τον σερλοκ χολμς και ούτε που ασχολούμουν με το θέμα, αφού ΣΗΜΕΡΑ που κάνω αυτοψία δεν υπάρχει το παραγκάκι, και δηλώσω όλα τα υπόλοιπα αλλά για το εν λόγω αγνοούσα και "αγνοώ" την ύπαρξη του, θα είχα συνέπειες?..

Edited by pirsogiannis
Link to comment
Share on other sites

Κατά τη  δική μου ταπεινή άποψη,όχι-το έχω υποστηρίξει και σε άλλη συζήτηση...Όπως λες,πήγες σήμερα...Σαφώς και ψάχνεις να επιβεβαιώσεις τις παλαιότητες των κτισμάτων που ρυθμίζεις...Σαφώς και ελέγχεις την "κόκκινη γραμμή" ,αλλά είσαι υπεύθυνος να γνωρίζεις όλη την ιστορία του οικοπέδου?Για μένα,απλά δεν μπορείς να την γνωρίζεις.Και για να το τεκμηριώσω καλύτερα:Στο παράδειγμα σου.Κατά τύχη είδες το παραγκάκι και την εξαφανιση του γιατί βρήκες φωτο '14 και '16.Ε κι εγώ που είμαι γειτόνισσα σου λέω ότι αυτός είχε κι ένα άλλο παραγκάκι το '96 και το '98 το γκρέμισε (γράφω χρονιές στην τύχη).Εν τω μεταξύ για την περιοχή σου δεν βρίσκεις κανένα στοιχείο ούτε για το '96 ούτε για το 98 κι αυτός δεν είχε ούτε αδεια,ούτε κοινοτική,ούτε ικα ούτε τίποτα.Κι εκείνο χάθηκε το '98 ...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

11 ώρες πριν, stavriani said:

 

@curzondax

Δεν κατάλαβα σύμφωνα με ποια διαδικασία προτείνεις να το πάω.

Διερωτόμουν και γω διότι είναι πρωτοφανής περίπτωση η κλοπή του ίδιου του κτηρίου! Έλεγα μήπως αρκεί η βεβαίωση Μηχανικού αλλά και με τεκμηρίωση της κλοπής σε Τεχνική Έκθεση και έκλεισες.

Αν αυτό αρκεί ενδεχομένως η τεκμηρίωση να πρέπει να στηρίζεται σε κάτι περαιτέρω από την υπογραφή Μηχανικού (π.χ. τουλάχιστον σε υπεύθυνες δηλώσεις ιδιοκτητών) Edited: grammar.

Edited by curzondax
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Σε μη άρτιο οικόπεδο εντος παραδοσιακού οικισμού  υπαρχει αυθαίρετο κτίσμα χωρις οικοδομικη άδεια  ο ιδιοκτητης ενδιαφερεται να το κατεδαφίσει δεν έχει κάνει δήλωση ως τωρα ειναι κατ. 5 ποια διαδικασία θα ακολουθησει?μπορεί να δηλωθει τωρα  προς έκδοση αδείας κατεδάφισης πληρώνοντας μόνο το παράβολο?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.